Κατασκήνωση

 

Περισσότερα από 1.600 παιδιά έχουν φιλοξενηθεί στα κατασκηνωτικά προγράμματα που υλοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο η Π.Ε.Α.Ν.Δ. από το 1991 μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες κατασκηνωτικές μονάδες.

Στην κατασκήνωση της Π.Ε.Α.Ν.Δ., την μακροβιότερη και πιο καλά οργανωμένη κατασκήνωση σε επίπεδο συλλόγων, μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά με διαβήτη τύπου 1, τα αδέλφια τους, οι φίλοι τους αλλά και παιδιά που δεν έχουν ΣΔΤ1. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν νέους φίλους, χωρίς να διαφοροποιούνται από τα άλλα παιδιά που φιλοξενούνται σε διαφορετικά κατασκηνωτικά προγράμματα.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή  ενός παιδιού με ΣΔΤ1 σε κατασκήνωση. Αντίθετα, και όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς που εμπιστεύονται τόσα χρόνια την ΠΕΑΝΔ και τα ολοκληρωμένα κατασκηνωτικά προγράμματά της, τα παιδιά και οι έφηβοι με διαβήτη τύπου 1 απολαμβάνουν όλες τις χαρές της κατασκήνωσης και τα οφέλη που συνεπάγεται η συμμετοχή τους, μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με τη στήριξη και καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε 24ωρη βάση καθημερινά.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά με ΣΔΤ1 μετέχουν σε όλες τις καλοκαιρινές ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες της κατασκηνωτικής δομής, αλλά παράλληλα η ΠΕΑΝΔ φροντίζει έτσι ώστε να εκπαιδεύονται και να υποστηρίζονται στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη τους, ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Ο «ομαδάρχης» νοσηλευτής είναι 24ωρες το 24ωρο δίπλα στα παιδιά, γνωρίζει το ιστορικό υγείας των παιδιών ευθύνης του και είναι σε επαφή με τον παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού.

Ακόμα και αν κάποια παιδιά δεν μπορούν να χειριστούν μόνα τους τη λήψη ινσουλίνης ή τις μετρήσεις σακχάρου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των γονιών, αφού ο νοσηλευτής αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, εκπαιδεύοντας παράλληλα το παιδί στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη.

Το διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών με ΣΔΤ1 σχεδιάζεται από επιστημονική ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ., με σκοπό να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες και να παραμένουν ρυθμισμένα τα επίπεδα σακχάρου. Τα παιδιά της Π.Ε.Α.Ν.Δ. έχουν το δικό τους κυλικείο με φρέσκα και υγεινά προιόντα και τα δικά τους ψυγεία στους κοιτώνες που μένουν.

 

Τι Πρέπει να γνωρίζετε για την Κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ

 • Τα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ είναι 3 εβδομάδων και υλοποιούνται την καλοκαιρινή περίοδο μεταξύ μέσα Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου σε συνεργαζόμενες κατασκηνώσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής ή πλησίον του νομού. Η ΠΕΑΝΔ φιλοδοξεί να επεκτείνει το κατασκηνωτικό της πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές της χώρες.
 • Στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά και έφηβοι ηλικίας 5 έως 16 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τα αδέλφια τους ή ακόμα και φίλοι τους που δεν έχουν ΣΔΤ1.
 • Οι κατασκηνώσεις της Π.Ε.Α.Ν.Δ. δέχονται παιδιά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
 • Τα παιδιά με Διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από το αν έχουν αυτονομία στη διαχείριση του διαβήτη, το σχήμα της ρύθμισης που ακολουθούν και χρονική διάρκεια που έχουν διαβήτη.
 • Η εμπειρία δεκαετιών μας έχει αποδείξει ότι παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τις ενέσεις ινσουλίνης, μετά από εκπαίδευση, καθοδήγηση και υποστήριξη είναι ικανά μέσα σε λίγες ημέρες να είναι αυτόνομα και να νιώθουν αυτοπεποίθηση στη διαχείριση του διαβήτη.
 • Σε όλες τις ομάδες παιδιών υπάρχει ιατρική παρακολούθηση και στενή επαφή με τον παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού.
 • Κάθε ομάδα έχει τον δικό της  νοσηλευτή - εξειδικευμένο στον νεανικό διαβήτη - ο οποίος βρίσκεται στο πλάι των παιδιών 24 ώρες το 24ωρο.
 • Τα γεύματα των παιδιών είναι κοινά με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά διαφοροποιείται με βάση το ενδεδειγμένο διαιτολόγιο για τον ΣΔΤ1. Π.χ. τα γλυκά αντικαθίστανται με παγωτά 0% ή ζελέ με φρούτα, κ.λπ.
 • Στο κυλικείο της ΠΕΑΝΔ τα παιδιά με ΣΔΤ1 βρίσκουν υγιεινές επιλογές, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται να διαλέγουν προιόντα που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό τους.
 • Σε κάθε κοιτώνα υπάρχει ψυγείο για να μπορούν να έχουν τα παιδιά κάθε μέρα φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά.
 • Τα προγράμματα απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνουν πρωτότυπες αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη σωματική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, αναπτύσσοντας το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τον αυτοσεβασμό.
 • Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν μέσω Ταμείων Ασφάλισης που παρέχουν δωρεάν κατασκηνωτική διαμονή ή μέσω του κατασκηνωτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.
 • Οι γονείς καταβάλουν ένα συμβολικό αντίτιμο για την κάλυψη των εξειδικευμένων νοσηλευτών και εκπαιδευτών που συνοδεύουν 24ωρες το 24ωρο τα παιδιά, για τα στοχευμένα διατροφικά προγράμματα των παιδιών (σ.σ. δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία) καθώς και για το κυλικείο που ανανεώνεται καθημερινά με φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά, υγιεινά σνακ, κ. λπ.
 • Η ΠΕΑΝΔ καλύπτει το κόστος της κατασκήνωσης για ανασφάλιστα παιδιά, εφ’ όσον πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

 

Τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι μία καλή ευκαιρία για να μάθει το παιδί με ΣΔΤ1 να διαχειρίζεται τον διαβήτη του, να εκπαιδευθεί στις σωστές διατροφικές επιλογές, να ασκηθεί μέσα από καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθεί, να αποκτήσει φίλους και να αυτονομηθεί. Και το κυριότερο …να αποκτήσει ωραίες αναμνήσεις!

 

Η σχετική ανακοίνωση για την έναρξη των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΠΕΑΝΔ και οι δηλώσεις συμμετοχής, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ στα μέσα της Άνοιξης.

Η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με καταξιωμένους παιδο-διαβητολόγους, διαιτολόγους, νοσηλευτές, ψυχολόγους και αλλά και εξειδικευμένα έμπειρα στελέχη κατασκηνώσεων, οργανώνει με ασφάλεια τις κατασκηνωτικές διακοπές των παιδιών με Νεανικό Διαβήτη, που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Μοιραστείτε το:
Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών για εφήβους με διαβήτη

Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών για εφήβους με διαβήτη

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων κατασκήνωσης, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επεκτείνει το πρόγραμμα της, ιδρύοντας την πρώτη σχολή εκπαίδευσης στελεχών για εφήβους με διαβήτη, η οποία θα λειτουργήσει στην κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας το διάστημα 4 με 18 Αυγούστου. Δηλώσεις συμμετοχής έως 21/07/22.

Περισσότερα

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2022 - Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2022 - Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022

Σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 23:59

Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει για 31η χρονιά το θερινό κατασκηνωτικό της πρόγραμμα, για τα παιδιά με Διαβήτη, ηλικίας από 6 έως 17 ετών. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Δηλώσεις ενδιαφέροντος έως 20 Μαϊου 2022.

Περισσότερα

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2021 - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2021 - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 08:00, η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΟΑΕΔ έτους 2021. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Μαΐου και ώρα 23:59.

Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Η ΠΕΑΝΔ θα πραγματοποιήσει για 31η χρονιά τη θερινή κατασκήνωση της, για τα παιδιά με Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας την περίοδο απο 2 έως 16/8/21, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2020 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Κατασκήνωση 2020 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Για 30η συνεχή χρονιά η ΠΕΑΝΔ διοργανώνει τη φετινή κατασκήνωση για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη. Οι εγγραφές για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσουν έως την 31.03.2020. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι εγγραφές μέσω ταμείων και ιδιωτικά.

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2019 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Κατασκήνωση 2019 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Για 29η συνεχή χρονιά η ΠΕΑΝΔ διοργανώνει τη φετινή κατασκήνωση για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη. Πρόκειται για μια μοναδική δραστηριότητα Πανελλαδικά, δοκιμασμένη στην πάροδο των χρόνων που κυρίαρχο σκοπό έχει την εκπαίδευση των παιδιών στη διαχείριση του Διαβήτη με παράλληλη ασφαλή ψυχαγωγική διαβίωση στο σύγχρονο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. 

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2018 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν

Κατασκήνωση 2018 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Για 28η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η κατασκήνωση για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη, μια μοναδική Πανελλαδικά δραστηριότητα δοκιμασμένη στην πάροδο των χρόνων που σκοπό έχει την εκπαίδευση στη διαχείριση του Διαβήτη με παράλληλη ασφαλή διαβίωση των παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2017 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν

Κατασκήνωση 2017 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη φετινή κατασκήνωση. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της “Sports Village Athitaki” με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική δραστηριότητα, ποιότητα τροφίμων, έμπειρο προσωπικό, ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει φέτος την πολυπόθητη κατασκήνωση.

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2016 - Ξεκινούν οι Εγγραφές

Κατασκήνωση 2016 - Ξεκινούν οι Εγγραφές

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πρότυπης κατασκήνωσης “Sports Village Athitaki” με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική δραστηριότητα, ποιότητα τροφίμων, έμπειρο προσωπικό, ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει φέτος την πολυπόθητη κατασκήνωση

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2015 - Ξεκινούν οι Εγγραφές

Κατασκήνωση 2015 - Ξεκινούν οι Εγγραφές

Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πρότυπης κατασκήνωσης “Sports Village Athitaki” με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική δραστηριότητα, ποιότητα τροφίμων, έμπειρο προσωπικό, ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει φέτος την πολυπόθητη κατασκήνωση

Περισσότερα

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη φετινή μας Κατασκήνωση

Ξεκινούν οι εγγραφές για τη φετινή μας Κατασκήνωση

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Προ των πυλών βρίσκεται η 24η διοργάνωση της φετινής κατασκήνωσης για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη

Περισσότερα