Κατασκήνωση

 

Περισσότερα από 2.500 παιδιά έχουν φιλοξενηθεί στα κατασκηνωτικά προγράμματα που υλοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο η Π.Ε.Α.Ν.Δ. από το 1991 μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τις πιο γνωστές και αναγνωρισμένες κατασκηνωτικές μονάδες.

Στα κατασκηνωτικά προγράμματα της Π.Ε.Α.Ν.Δ., την μακροβιότερη και πιο καλά οργανωμένη κατασκήνωση σε επίπεδο συλλόγων, μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά με διαβήτη τύπου 1, τα αδέλφια τους, οι φίλοι τους αλλά και παιδιά που δεν έχουν ΣΔΤ1. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να γνωρίσουν νέους φίλους, χωρίς να διαφοροποιούνται από τα άλλα παιδιά που φιλοξενούνται σε διαφορετικά κατασκηνωτικά προγράμματα.

Ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τη συμμετοχή  ενός παιδιού με ΣΔΤ1 σε κατασκήνωση. Αντίθετα, και όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι γονείς που εμπιστεύονται τόσα χρόνια την ΠΕΑΝΔ και τα ολοκληρωμένα κατασκηνωτικά προγράμματά της, τα παιδιά και οι έφηβοι με διαβήτη τύπου 1 απολαμβάνουν όλες τις χαρές της κατασκήνωσης και τα οφέλη που συνεπάγεται η συμμετοχή τους, μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με τη στήριξη και καθοδήγηση εξειδικευμένου προσωπικού σε 24ωρη βάση καθημερινά.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά με ΣΔΤ1 μετέχουν σε όλες τις καλοκαιρινές ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες της κατασκηνωτικής δομής, αλλά παράλληλα η ΠΕΑΝΔ φροντίζει έτσι ώστε να εκπαιδεύονται και να υποστηρίζονται στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη τους, ακολουθώντας ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Εκτός απο τον ομαδάρχη που κατα βάση είναι νέος με ΣΔτ1, σε κάθε ομάδα διαμένει επιπλέον και αποκλειστικός νοσηλευτής ή ιατρός που βρίσκεται δίπλα στα παιδιά 24ωρες το 24ωρο, γνωρίζει το ιστορικό υγείας τους και είναι σε τακτική επαφή με τον επιβλέποντα ιατρό του προγράμματος καθώς και τον παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού σε περίπτωση που χρειαστεί να προβεί σε τροποποίηση της θεραπείας.

Ακόμα και αν κάποια παιδιά δεν μπορούν να χειριστούν μόνα τους τη λήψη ινσουλίνης ή τις μετρήσεις σακχάρου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των γονιών, αφού ο αποκλειστικός νοσηλευτής κάθε ομάδας αναλαμβάνει αυτή την ευθύνη, εκπαιδεύοντας παράλληλα το παιδί στην καθημερινή διαχείριση του διαβήτη.

Το διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών με ΣΔΤ1 σχεδιάζεται από επιστημονική ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ., με σκοπό να καλύπτονται πλήρως οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες και να παραμένουν εντός στόχου τα επίπεδα σακχάρου. Τα παιδιά της ομάδας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. έχουν επιπλέον το "δικό τους" κυλικείο με φρέσκα και υγεινά προϊόντα και τα δικά τους ψυγεία στους κοιτώνες που διαμένουν.

 

Τι Πρέπει να γνωρίζετε για το Κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ

 • Τα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ είναι 2 έως 3 εβδομάδων και υλοποιούνται την καλοκαιρινή περίοδο μεταξύ μέσα Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου σε συνεργαζόμενες κατασκηνώσεις στο λεκανοπέδιο της Αττικής ή πλησίον του νομού. Η ΠΕΑΝΔ φιλοδοξεί να επεκτείνει το κατασκηνωτικό της πρόγραμμα και σε άλλες περιοχές της χώρες.
 • Στα κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΕΑΝΔ μπορούν να φιλοξενηθούν παιδιά και έφηβοι ηλικίας 6 έως 16 ετών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τα αδέλφια τους ή ακόμα και φίλοι τους που δεν έχουν ΣΔΤ1.
 • Τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. δέχονται παιδιά από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
 • Τα παιδιά με Διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα από το αν έχουν αυτονομία στη διαχείριση του διαβήτη, το σχήμα της ρύθμισης που ακολουθούν και χρονική διάρκεια που έχουν διαβήτη.
 • Η εμπειρία δεκαετιών μας έχει αποδείξει ότι παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τις ενέσεις ινσουλίνης, μετά από εκπαίδευση, καθοδήγηση και υποστήριξη είναι ικανά μέσα σε λίγες ημέρες να είναι αυτόνομα και να νιώθουν αυτοπεποίθηση στη διαχείριση του διαβήτη.
 • Σε όλες τις ομάδες παιδιών υπάρχει ιατρική παρακολούθηση και στενή επαφή με τον παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού.
 • Κάθε ομάδα έχει τον δικό της  νοσηλευτή - εξειδικευμένο στον νεανικό διαβήτη - ο οποίος βρίσκεται στο πλάι των παιδιών 24 ώρες το 24ωρο.
 • Τα γεύματα των παιδιών είναι κοινά με όλα τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά διαφοροποιείται με βάση το ενδεδειγμένο διαιτολόγιο για τον ΣΔΤ1. Π.χ. τα γλυκά αντικαθίστανται με παγωτά 0% ή ζελέ με φρούτα, κ.λπ.
 • Στο κυλικείο της ΠΕΑΝΔ τα παιδιά με ΣΔΤ1 βρίσκουν υγιεινές επιλογές, ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται να διαλέγουν προιόντα που δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό τους.
 • Σε κάθε κοιτώνα υπάρχει ψυγείο για να μπορούν να έχουν τα παιδιά κάθε μέρα φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά.
 • Τα προγράμματα απασχόλησης των παιδιών περιλαμβάνουν πρωτότυπες αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες που ενισχύουν τη σωματική ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, αναπτύσσοντας το ομαδικό πνεύμα, την ευγενή άμιλλα και τον αυτοσεβασμό.
 • Τα παιδιά μπορούν να συμμετάσχουν μέσω Ταμείων Ασφάλισης που παρέχουν δωρεάν κατασκηνωτική διαμονή ή μέσω του κατασκηνωτικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.
 • Οι γονείς καταβάλουν ένα συμβολικό αντίτιμο για την κάλυψη των εξειδικευμένων νοσηλευτών και εκπαιδευτών που συνοδεύουν 24ωρες το 24ωρο τα παιδιά, για τα στοχευμένα διατροφικά προγράμματα των παιδιών (σ.σ. δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία) καθώς και για το κυλικείο που ανανεώνεται καθημερινά με φρέσκο γάλα, φρούτα και λαχανικά, υγιεινά σνακ, κ. λπ.
 • Η ΠΕΑΝΔ καλύπτει το κόστος της κατασκήνωσης για ανασφάλιστα παιδιά, εφ’ όσον πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια.

 

Τα κατασκηνωτικά προγράμματα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι μία καλή ευκαιρία για να μάθει το παιδί με ΣΔΤ1 να διαχειρίζεται τον διαβήτη του, να εκπαιδευθεί στις σωστές διατροφικές επιλογές, να ασκηθεί μέσα από καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιηθεί, να αποκτήσει φίλους και να αυτονομηθεί. Και το κυριότερο …να αποκτήσει ωραίες αναμνήσεις!

 

Η σχετική ανακοίνωση για την έναρξη των κατασκηνωτικών προγραμμάτων της ΠΕΑΝΔ και οι δηλώσεις συμμετοχής, αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΠΕΑΝΔ στα μέσα της Άνοιξης.

Η ΠΕΑΝΔ σε συνεργασία με καταξιωμένους παιδο-διαβητολόγους, διαιτολόγους, νοσηλευτές, ψυχολόγους και αλλά και εξειδικευμένα έμπειρα στελέχη κατασκηνώσεων, οργανώνει με ασφάλεια τις κατασκηνωτικές διακοπές των παιδιών με Νεανικό Διαβήτη, που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

Μοιραστείτε το:
Συμμετοχή στην κατασκήνωση για παιδιά με Διαβήτη μέσω ΕΦΚΑ 2024

Συμμετοχή στην κατασκήνωση για παιδιά με Διαβήτη μέσω ΕΦΚΑ 2024

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024

Απο τις 20/05/24 έως 30/05/24 υποβάλλονται οι αιτήσεις απο τους δικαιούχους γονείς του προγράμματος ΕΦΚΑ, για την απόκτηση Επιταγής 15ήμερης Διαμονής των παιδιών τους στο φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. στην κατασκήνωση "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας τη Δ’ περίοδο 3 με 17 Αυγούστου 2024.

Περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη - 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη - 2024 Τρέχον

Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Για 33η συνεχή χρονιά, η έμπειρη ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει το υπέροχο και άκρως εκπαιδευτικό θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, τη Δ’ κατασκηνωτική περίοδο 3 έως 17/08/2024 και αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Περισσότερα

Συμμετοχή στην κατασκήνωση για παιδιά με Διαβήτη μέσω ΔΥΠΑ 2024 (πρώην ΟΑΕΔ)

Συμμετοχή στην κατασκήνωση για παιδιά με Διαβήτη μέσω ΔΥΠΑ 2024 (πρώην ΟΑΕΔ)

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Την Μεγάλη Τετάρτη 01/05 ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για το 2024. Οι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την απόκτηση Επιταγής για τη 15ήμερη Διαμονή των παιδιών τους στο φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. που θα πραγματοποιηθεί στην κατασκήνωση "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας την περίοδο 3 με 17 Αυγούστου 2024.

Περισσότερα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΚΑ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΜΕΣΩ ΕΦΚΑ

Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την συμμετοχή στην κατασκήνωση μέσω ΕΦΚΑ. Δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από σήμερα 2/6/2023 έως και τις 7/6/2023.

Περισσότερα

Aπoκτήστε Επιταγή για τη 15ήμερη Διαμονή στο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΠΕΑΝΔ μέσω ΔΥΠΑ 2023 (πρώην ΟΑΕΔ)

Aπoκτήστε Επιταγή για τη 15ήμερη Διαμονή στο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΠΕΑΝΔ μέσω ΔΥΠΑ 2023 (πρώην ΟΑΕΔ)

Σάββατο, 20 Μαΐου 2023

Ξεκινάνε οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) από την Δευτέρα 22.05.2023ώρα 10:00 και εως το Σάββατο 27.05.2023 ώρα 23:59.

Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη - 2023

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη - 2023

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει για 32η χρονιά το θερινό κατασκηνωτικό της πρόγραμμα, για τα παιδιά με Διαβήτη, ηλικίας από 6 έως 17 ετών. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, 4-18 Αυγούστου. Δηλώσεις έως 30 Ιουνίου 2023

Περισσότερα

Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών για εφήβους με διαβήτη

Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών για εφήβους με διαβήτη

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων κατασκήνωσης, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επεκτείνει το πρόγραμμα της, ιδρύοντας την πρώτη σχολή εκπαίδευσης στελεχών για εφήβους με διαβήτη, η οποία θα λειτουργήσει στην κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας το διάστημα 4 με 18 Αυγούστου. Δηλώσεις συμμετοχής έως 21/07/22.

Περισσότερα

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2022 - Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2022 - Οι εγγραφές ξεκίνησαν.

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022

Σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2022». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 23:59

Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2022 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει για 31η χρονιά το θερινό κατασκηνωτικό της πρόγραμμα, για τα παιδιά με Διαβήτη, ηλικίας από 6 έως 17 ετών. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας. Δηλώσεις ενδιαφέροντος έως 20 Μαϊου 2022.

Περισσότερα

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2021 - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΟΑΕΔ 2021 - Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021

Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 08:00, η υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για τη συμμετοχή τους στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΟΑΕΔ έτους 2021. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Μαΐου και ώρα 23:59.

Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

Η ΠΕΑΝΔ θα πραγματοποιήσει για 31η χρονιά τη θερινή κατασκήνωση της, για τα παιδιά με Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας την περίοδο απο 2 έως 16/8/21, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Περισσότερα

Κατασκήνωση 2020 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Κατασκήνωση 2020 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Για 30η συνεχή χρονιά η ΠΕΑΝΔ διοργανώνει τη φετινή κατασκήνωση για παιδιά με Νεανικό Διαβήτη. Οι εγγραφές για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ ξεκινούν την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και θα διαρκέσουν έως την 31.03.2020. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν οι εγγραφές μέσω ταμείων και ιδιωτικά.

Περισσότερα