Προγράμματα

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. στην μακροχρόνια ιστορία της έχει να επιδείξει πλούσιο έργο και πλήθος προγραμμάτων για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, όπως βιωματικά σεμινάρια, παιγνιοθεραπεία, προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτικών και συμμαθητών παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης επιστημονικού προσωπικού, προσφορά παροχών σε αναλώσιμα είδη για τον δαβήτη και φυσικά την Καλοκαιρινή Κατασκήνωση και το Ημερήσιο Camp για τα παιδιά με διαβήτη.

Βιωματικά σεμινάρια

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ., αναγνωρίζοντας τη θεραπευτική δύναμη της αλληλουποστήριξης, οργανώνει και υλοποιεί βιωματικά σεμινάρια για τους πάσχοντες από νεανικό διαβήτη και τους δικούς τους ανθρώπους. Το πρόγραμμα διάρκειας 21 ωρών σε διάστημα 3 μηνών, υλοποιείται από ομάδα ειδικών ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών.

Παιγνιοθεραπεία

Η προσέγγιση του διαβήτη μέσα από την παιγνιοθεραπεία είναι ένας από τους πιο κατάλληλους τρόπους εκπαίδευσης και ενίσχυσης της ψυχολογίας των παιδιών.
Παιδιά ηλικίας 5-9 ετών συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις (12 μονόωρες) με κοινωνικό λειτουργό για την ψυχολογική ενδυνάμωσή τους μέσα από ευφάνταστα και διαδραστικά παιχνίδια.

Εκπαίδευση εκπαιδευτικών και συμμαθητών παιδιών με ΣΔτ1

Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών, διδασκόντων και σχολικών νοσηλευτών ξεκίνησε το 2014 και υλοποιείται σε σχολεία που φοιτούν μαθητές με Σακχαρώδη Διαβήτη, εντός και εκτός Αττικής. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων για την αντιμετώπιση έκτακτων προβλημάτων των παιδιών με νεανικό διαβήτη στο σχολείο και η κατάρριψη διάφορων μύθων που συνοδεύουν την ασθένεια, οι οποίοι πολλές φορές οδηγούν ακόμα και σε ρατσιστικά φαινόμενα εις βάρος των παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη.
Μέχρι σήμερα έχουν ενημερωθεί περισσότεροι από 4.500 μαθητές σε σχολεία της Αττικής.

Εκπαίδευση και Επιμόρφωση Επιστημονικού προσωπικού με ΣΔτ1

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υλοποιεί κάθε χρόνο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης και επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, διάρκειας 56 εκπαιδευτικών ωρών. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευθεί περισσότεροι από 780 νοσηλευτές στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 απ΄όλη την χώρα.

Παροχές Αναλώσιμων Υλικών Διαβήτη - «Όλοι για έναν & ένας για όλους»

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στάθηκε στο πλευρό των ασθενών και των οικογενειών, εξασφαλίζοντας την δωρεάν διάθεση φαρμάκων, ινσουλινών και αναλώσιμων υλικών για τον διαβήτη. Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με κοινωνικούς φορείς, όπως τα κατά τόπους κοινωνικά ιατρεία, το κοινωνικό ιατρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, την μη κυβερνητική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου», κ.λπ..

Μοιραστείτε το:
Διαδικτυακά Βιωματικά Σεμινάρια για γονείς παιδιών και εφήβων με ΣΔτ1

Διαδικτυακά Βιωματικά Σεμινάρια για γονείς παιδιών και εφήβων με ΣΔτ1

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ., αναγνωρίζοντας τη θεραπευτική δύναμη της αλληλοϋποστήριξης, υλοποιεί διαδικτυακά βιωματικά σεμινάρια για τους γονείς παιδιών και εφήβων με ΣΔτ1. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 4 διαδικτυακών συναντήσεων 3ωρών η καθεμιά και υλοποιείται από ομάδα ειδικών ψυχολόγων – ψυχοθεραπευτών.

Περισσότερα

10η ΧΡΟΝΙΑ - Βιωματικά Σεμινάρια για παιδιά/εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2023

10η ΧΡΟΝΙΑ - Βιωματικά Σεμινάρια για παιδιά/εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2023

Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023

"Π.Ε.Α.Ν.Δ." όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για 10η συνεχή χρονιά διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους γονείς τους. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 15/01/2023.

Περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα στο ΣΔτ1.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα στο ΣΔτ1. Τρέχον

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Η έναρξη ιατρικής έρευνας στο ΣΔτ1 ξεκινά καθώς για πρώτη φορά σωματείο στην Ελλάδα αφιερώνει ένα τόσο μεγάλο ποσό. Η ΠΕΑΝΔ προσκαλεί τα μέλη της να συμβάλουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα καθώς το ερευνητικό αντικείμενο δεν έχει μελετηθεί σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία.

Περισσότερα

 Σεμινάριο-Συζήτηση για γονείς ΝΕΟΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ με ΣΔτ1 Δια ζώσης

Σεμινάριο-Συζήτηση για γονείς ΝΕΟΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ με ΣΔτ1 Δια ζώσης

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας "ΝΟΗΜΑ" διοργανώνει όπως κάθε χρόνο διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο, στις 3 & 4 Δεκεμβρίου 2022, για γονείς νεοδιαγνωσμένων παιδιών και εφήβων με ΣΔτ1

Περισσότερα

Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, 10 συναντήσεων για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τ1.

Πρόγραμμα Χοροθεραπείας, 10 συναντήσεων για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τ1. Τρέχον

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σας προσκαλεί να συμμετέχετε στο πρόγραμμα χοροθεραπείας, για παιδιά και εφήβους ηλικίας 5-17 ετών που λα λάβει χώρα το προσεχές διάστημα σε συνεργασία με την κα. Παναγιώτα Λιαραμάντζα.

Περισσότερα

Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. 

Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.  Τρέχον

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022

Η Π.Ε.ΑΝ.Δ. διοργανώνει για 4η χρονιά, Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νοσηλευτών & Γονέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Έναρξη προγράμματος στις 21 Νοεμβρίου 2022. Εγγραφές έως 17/11/22.

Περισσότερα

«Νιώθω Αυτοπεποίθηση» πρόγραμμα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και των εφήβων

«Νιώθω Αυτοπεποίθηση» πρόγραμμα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και των εφήβων

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. με μεγάλη χαρά, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νιώθω Αυτοπεποίθηση», που έχει δημιουργηθεί από το Εργαστήρι Θετικής Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου για ηλικίες 11-16 χρονών.

Περισσότερα

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπεία για τα παιδιά με  ΣΔτ1.

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπεία για τα παιδιά με ΣΔτ1.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην Ομάδα Παιχνιδιού για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα. Πένη Δελογιάννη.

Περισσότερα

Βιωματικά Σεμινάρια για παιδιά/εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2022

Βιωματικά Σεμινάρια για παιδιά/εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2022

Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021

"Π.Ε.Α.Ν.Δ." όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για 9η συνεχή χρονιά διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους γονείς τους. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη  30/12/21.

Περισσότερα

Βιωματικά Διαδικτυακά Σεμινάρια για παιδιά και εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2020-2021

Βιωματικά Διαδικτυακά Σεμινάρια για παιδιά και εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους, έτους 2020-2021

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020

Η "Π.Ε.Α.Ν.Δ." όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος για 8η συνεχή χρονιά διοργανώνει βιωματικά διαδικτυακά σεμινάρια για παιδιά και εφήβους με ΣΔτ1 και τους γονείς τους. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 4/12/20.

Περισσότερα

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης  Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη έτους 2020

Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη έτους 2020

Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020

Η "ΠΕΑΝΔ", διοργανώνει για 3η χρονιά, Διαδικτυακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών & Γονέων για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1. Έναρξη προγράμματος τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται στις 13/11/2020.

Περισσότερα

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπείας για παιδιά με Διαβήτη

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπείας για παιδιά με Διαβήτη

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Ενόψει της συνεργασίας της "Π.Ε.Α.Ν.Δ." με τη κα. Βδοκάκη Αικατερίνη, Εκπαιδευτικό και εκπαιδευόμενη Παιγνιοθεραπεύτρια, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα παιγνιοθεραπείας που πρόκειται να δημιουργηθεί για παιδιά με ΣΔτ1 ηλικίας από 5 έως 10 ετών

Περισσότερα