Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη - 2024 Τρέχον

 

Για 33η συνεχή χρονιά, η έμπειρη ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει το υπέροχο και άκρως εκπαιδευτικό θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, τη Δ’ κατασκηνωτική περίοδο 3 έως 17/08/2024 και αφορά παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

 

Για 2η χρονιά, σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», υπό την επιστημονική εποπτεία της Δ/ντριας κας Χριστίνας Κανακά-Gantenbein, καθηγήτριας Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και το έμπειρο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της καταξιωμένης Διαβητολογικής Μονάδας της, θα πραγματοποιηθεί τόσο η εκπαίδευση και καθοδήγηση του νοσηλευτικού προσωπικού που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, όσο και η συνεχής παρακολούθηση των παιδιών και η κάλυψη των ιατρικών αναγκών τους κατά την κατασκηνωτική περίοδο.

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. με την μακροχρόνια προσφορά της στην οικογένεια του παιδιού με διαβήτη και αναγνωρίζοντας τις αγωνίες των γονιών, έχει δημιουργήσει το συγκεκριμένο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, το οποίο εξασφαλίζει και συνδυάζει τη διασκέδαση και τη χαλάρωση των διακοπών αλλά και την σωστή διαχείριση του διαβήτη μέσα από την βιωματική εκπαίδευση, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτό.

 

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν παιδιά με Διαβήτη και αδέρφια αυτών, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής και φίλων των παιδιών με Διαβήτη καθώς το πρόγραμμα που ακολουθούμε είναι κοινό για όλα τα παιδιά της κατασκήνωσης, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμούς.

 

Τα μέτρα προστασίας που ακολουθούνται και οι υψηλών προδιαγραφών συνθήκες που εφαρμόζονται στην κατασκήνωση “The Ranch”, παρέχουν στα παιδιά ασφαλή διαβίωση, δίνοντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα διαφορετικό δημιουργικό καλοκαίρι, ενώ παράλληλα οι γονείς θα είναι σίγουροι και χαρούμενοι για την επιλογή τους.

 

Για τους μη έχοντες προηγούμενη συμμετοχή, να διευκρινίσουμε ότι τα παιδιά του group μας (τα οποία είναι παιδιά με Διαβήτη, τα αδέρφια και οι φίλοι αυτών) διαμένουν σε διπλανά σπιτάκια και ο διαχωρισμός σε ομάδες γίνεται σύμφωνα με την ηλικία και το φύλο. Κάθε σπιτάκι στελεχώνεται από έμπειρο προσωπικό, δηλαδή διαθέτει δικό του ομαδάρχη (ενήλικας με ΣΔτ1 κατά προτεραιότητα) και νοσηλευτή ή ιατρό, οι οποίοι αναλαμβάνουν αντίστοιχα την 24ωρη φροντίδα των παιδιών της ομάδας καθώς και τη ρύθμιση των παιδιών που έχουν Διαβήτη. Παράλληλα και συμπληρωματικά των υπόλοιπων κατασκηνωτικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά μαθήματα που διεξάγονται απο τους υπευθύνους του προράμματος (ιατρούς-νοσηλευτές) και αφορούν τη βιωματική και θεωρητική κατάρτιση τους σχετικά με τον Διαβήτη. Σκοπός των μαθημάτων είναι η εκπαίδευση των παιδιών στη διαχείριση του Διαβήτη, η απόκτηση αυτοπεποίθησης και η ανεξαρτησία στο βαθμό που επιτρέπει η κάθε ηλικία. Η μέχρι τώρα εμπειρία, μας έχει δείξει, πως τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανεξαρτητοποιούνται, διορθώνουν λάθη ή εσφαλμένες αντιλήψεις, αποβάλλουν φοβίες και αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τον Διαβήτη τους, εκπληρώνοντας και τον σκοπό του κατασκηνωτικού προγράμματος. 

 

Επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα:

 • Είναι εξασφαλισμένες οι πλούσιες διατροφικές ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1. Το μενού της κατασκήνωσης για τα groups της Π.Ε.Α.Ν.Δ. περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας και είναι προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διατροφικές συνθήκες των παιδιών με διαβήτη, περιλαμβάνοντας φυσικά και τις αγαπημένες τους τροφές.
 • Καθημερινά προσφέρονται στα παιδιά φρέσκο γάλα, επιπλέον φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (όπως παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κ.λπ.). Όλα τα τρόφιμα καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του ιατρού-νοσηλευτή και πραγματοποιείται εκπαίδευση στα ισοδύναμά τους.
 • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά Διαβήτη (ινσουλίνες) και για τρόφιμα όπως τοστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κ.λπ., τα οποία καταναλώνονται απο τα παιδιά όταν κρίνεται απαραίτητο και πάντα επιπλέον των σταθερών γευμάτων, υπό την εποπτεία των ιατρών-νοσηλευτών.
 • Εκτός από τη βασική ιατρική κάλυψη που προσφέρεται σε όλα τα παιδιά από την κατασκήνωση (οργανωμένο ιατρείο με εξειδικευμένο προσωπικό), το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της Π.Ε.Α.Ν.Δ. διαμένει μαζί με τις ομάδες των παιδιών με διαβήτη, φροντίζοντας τα όλο το 24ωρο σε οτιδήποτε αφορά το διαβήτη τους. Επιπλέον, πραγματοποιείται επαφή με τον προσωπικό παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού όποτε είναι αναγκαίο.
 • Το κόστος συμμετοχής καλύπτεται μέσω αρκετών δημόσιων και ιδιωτικών φορέων (δείτε εδώ) ή μέσω του Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) για χαμηλόμισθους, άνεργους ή ανασφάλιστους (δείτε εδώ λεπτομέρειες) ή μέσω Δήμων που προσφέρουν την παροχή κατασκήνωσης ή μέσω ΕΦΚΑ για τους ενταγμένους φορείς στον ΕΦΚΑ με δικαίωμα παροχής Κατασκήνωσης, αλλιώς καλύπτεται ιδιωτικά απο το γονέα. Σε κάθε περίπτωση η ΠΕΑΝΔ στηρίζει και ενισχύει οικονομικά όλα τα παιδιά με Διαβήτη, με επιπλέον επιδότηση για τα μέλη της. Σε ότι αφορά τους δικαιούχους του Δ.ΥΠ.Α., η υποβολή των αιτήσεων είναι από 01/05 έως 12/05/24 αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τους κωδικούς TAXISnet μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (πατήστε εδώ για να υποβάλλετε αίτηση) και σε οτι αφορά τους δικαιούχους του ΕΦΚΑ, η υποβολή των αιτήσεων είναι από 20/05 έως 30/05/24 (πατήστε εδώ για να υποβάλλετε αίτηση).

 

Διευκρινιστικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται: η διαμονή του παιδιού σε σπιτάκι, οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που τηρούνται λόγω Διαβήτη και εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μας (το μενού της κατασκήνωσης έχει ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη, χωρίς φυσικά να έχουν αποκλειστεί αγαπημένες τροφές των παιδιών) και η 24ωρη παρακολούθηση κάθε παιδιού με Διαβήτη με αποκλειστικό νοσηλευτή ή ιατρό (εκπαιδευμένο στο διαβήτη) που αναλαμβάνει πλήρως την 24ωρη διαχείριση του Διαβήτη για τα παιδιά της ομάδας του.
 • Οι έχοντες ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει κατασκήνωση και οι δικαιούχοι προγράμματος Δ.ΥΠ.Α., επιβαρύνονται με σχετικό κόστος συμμετοχής (δείτε τις χρεώσεις στον παρακάτω πίνακα) εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του προγράμματος μας. Συγκεκριμένα, το κόστος προκύπτει λόγω της 24ωρης νοσηλευτικής-ιατρικής φροντίδας των παιδιών με αποκλειστικό προσωπικό εντός των ομάδων, που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Διαβήτη και της πλούσιας καθημερινής διατροφής με ενισχυμένα γεύματα, έξτρα σνακ και κάλυψη των αναγκών καθ’ όλο το 24ωρο, τα οποία δεν καλύπτει ο φορέας ασφάλισης, ούτε η Δ.ΥΠ.Α.
 • Ελάχιστη χρέωση ανά παιδί είναι οι 8 ημέρες (7 διανυκτερεύσεις) ανεξάρτητα από τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά, Ταμείο ή Δ.ΥΠ.Α.) και το ενδεχόμενο νωρίτερης αποχώρησης, ενώ μετά την 9η ημέρα διανυκτέρευσης καταβάλλεται όλο το κόστος συμμετοχής (προϋποθέσεις που καθορίζονται απο την κατασκήνωση για όλους τους κατασκηνωτές).
 • Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της θέσης 20 μέρες πρίν την έναρξη του προγράμματος ή λόγω σοβαρών και βεβαιωμένων λόγων υγείας. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 • Τιμές μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Για τα αδέλφια των μελών ισχύουν επίσης οι αναγραφόμενες τιμές μέλους στον πίνακα που ακολουθεί (βλέπε αδελφός μέλους). Για όλα τα άλλα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας (παιδιά που έχουν Διαβήτη ή φίλοι), ισχύουν οι αντίστοιχες τιμές του πίνακα και εξυπηρετούνται μετά απο διαθεσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής καθορίζεται ως εξής: α) προκαταβολή με την εγγραφή: 150€/παιδί για τους ιδιώτες, 70€/παιδί για τους έχοντες ταμείο και 60€/παιδί για τους συμμετέχοντες με το πρόγραμμα Δ.ΥΠ.Α. σε έναν εκ των λογαριασμών που ακολουθούν (η αίτηση εγγραφής που ακολουθεί και το καταθετήριο αποστέλλονται στην Π.Ε.Α.Ν.Δ.) και β) εξόφληση μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουλίου (που είναι η τελευταία ημέρα ακύρωσης της θέσης.
 • Οι συνολικές θέσεις είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση των ενδιαφερομένων. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη Διαβήτη, το χρονικό διάστημα παραμονής, προηγούμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα, την ηλικία και τους λόγους για τους οποίους το παιδί & η οικογένεια επιθυμούν να συμμετέχει.
 • Ο σύλλογος κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ενδιαφερομένου, ενδέχεται να τροποποιήσει τις μέρες παραμονής του παιδιού αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης ή αν η ηλικία του παιδιού δεν ανήκει στο ηλικιακό group που έχει συγκεντρωθεί.
   

 

Ακολουθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Π.Ε.Α.Ν.Δ. στους οποίους μπορείτε να καταθέσετε το ποσό για τη συμμετοχή του παιδιού σας, στο κατασκηνωτικό μας πρόγραμμα. Παρακαλούμε πολύ σημειώστε στην αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του παιδιού που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα (αποστείλτε στο [email protected] το καταθετήριο και την αίτηση εγγραφής) για να δεσμευτεί η θέση.

 • Εθνική Τράπεζα: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955
 • Alpha Bank: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
 • Eurobank: GR8502600630000440100486238
 • Πειραιώς: GR61 0171 0300 0060 3015 1150 479
 • On-line Πληρωμή με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα: πατήστε εδώ

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Π. Ε. Α. Ν. Δ. και δήλωση συμμετοχής, απευθυνθείτε στη γραμματεία της Π.Ε.Α.Ν.Δ. αποστέλλοντας mail ([email protected] ή 210-7796660 καθημερινές 10-2μμ) έως 20 Ιουνίου 2024.

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

Φιλοδοξούμε και φέτος να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, να απολαύσουν με ασφάλεια τη θερινή κατασκήνωση της Π.Ε.Α.Ν.Δ., η οποία βασίζεται όπως και όλες άλλωστε οι δράσεις της, στη βιωματική λειτουργία και την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Μοιραστείτε το: