Συνεργαζόμενοι Φορείς

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. υπερασπίζεται και εκπροσωπεί τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ενώ συνεργάζεται στενά με ελληνικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς για την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

 

Από τα πρώτα χρόνια ίδρυσής του αποτελεί:

Στη μετέπειτα πορεία της έγινε:

  • Ιδρυτικό μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» το 1995. Το «Μαζί για το Παιδί» και τα μέλη του προσφέρουν υπηρεσίες σε περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως. Το «Μαζί για το Παιδί» τιμήθηκε το 2016 με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.
  • Συνδεδεμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας Ε.ΣΥ.Ν. από τον Οκτώβρη του 2008. 

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. έχει αναπτύξει σχέση άμεσης βοήθειας και υποστήριξης με:

 

Παράλληλα είναι σε στενή και αγαστή συνεργασία με παιδο-διαβητολογικά ιατρεία της χώρας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα:

  • Τα δημόσια παιδο-ενδοκρινολογικά ιατρεία των Νοσοκομείων Παίδων: "Π. & Α. Κυριακού", "Αγία Σοφία", "Παίδων Πεντέλης", Π.Γ.Ν. Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια", Γ.Ν. Πατρών "Καραμανδάνειο", Γ.Ν. Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο"
  • Τα ιδιωτικά παιδο-ενδοκρινολογικά ιατρεία των Κλινικών: “Παίδων ΜΗΤΕΡΑ”, “Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών” Όμιλος Ιατρικού, “Mediterraneo First Care” Γλυφάδας
  • Τα ιδιωτικά παιδο-διαβητολογικά ιατρεία των ιατρών και συνεργατών της Π.Ε.Α.Ν.Δ.: κου Νίκου Κεφαλά (παιδοδιαβητολόγος), κας Χριστίνας Λαδάκη (παιδοδιαβητολόγος), κας Μελίνας Καριπίδου (διαιτολόγος), κας Ελίνας Γκίκα (ψυχολόγος).
Μοιραστείτε το: