Διακρίσεις

 

Η πολυεπίπεδη και μακροχρόνια προσφορά της Π.Ε.Α.Ν.Δ. προς τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, έχει αναγνωριστεί και διακριθεί από διεθνείς και ελληνικούς φορείς. Οι πρωτότυπες, πρωτοποριακές και ουσιαστικές ενέργειες της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με βασικό άξονα την ανακούφιση των πασχόντων και τη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής τους ζωής, αποτελούν την κινητήρια δύναμη της Ένωσης όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα η Π.Ε.Α.Ν.Δ. να έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ.:

  • θεσμοθέτησε το 2014 το ρόλο του Σχολικού Νοσηλευτή, με σχετική Εγκύκλιο από το Υπουργείο Παιδείας
  • πραγματοποιεί μετεκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης σχολικών νοσηλευτών για τον Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1,
  • ήταν η πρώτη που συνέλαβε, οργάνωσε και υλοποίησε την ιδέα της Καλοκαιρινής Κατασκήνωσης για παιδιά με Διαβήτη. Οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις της Π.Ε.Α.Ν.Δ. ξεκίνησαν το 1991 και συνεχίζονται κάθε χρόνο.

 

Αναγνωρίζοντας το έργο της Ένωσης, ο διεθνής οργανισμός Juvenile Diabetes Federation - JDRF επιλέγει την Π.Ε.Α.Ν.Δ. για εκπρόσωπό του στην Ελλάδα, από το 1984 έως τις αρχές του 2020.

Επιπλέον, η πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κα Σοφία Μανέα, επελέγη ως πρέσβειρα της Ascensia Diabetes Care, ενός από τους κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς στη φροντίδα του Διαβήτη, για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι ένα από τα ιδρυτικά σωματεία του οργανισμού «Μαζί για το Παιδί», το οποίο βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το Αργυρό Μετάλλιο, ως μία Ένωση σωματείων που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο παρόν και μέλλον στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, στα παιδιά που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και στις άπορες οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται ψυχολογική, οικονομική και ηθική υποστήριξη.

Μοιραστείτε το: