Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα στο ΣΔτ1.

 

Η έναρξη ιατρικής έρευνας για το διαβήτη τύπου 1 αποτελούσε ανέκαθεν για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. όνειρο ζωής. Το ταξίδι της έρευνας επιτέλους ξεκινά καθώς για πρώτη φορά σωματείο στην Ελλάδα  αφιερώνει ένα τόσο μεγάλο ποσό στην έρευνα του διαβήτη τύπου 1. (δείτε εδώ τη Συνένετυξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 31/10/22 και την επίδοση των επιταγών στους Ερευνητές).

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. χρηματοδοτεί την έρευνα του ΣΔτ1 που θα διενεργηθεί απο διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με διαβήτη και με χαρά προσκαλεί τα μέλη της να συμβάλουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα δίνοντάς τους πρωταρχικό ρόλο. Συμμετέχοντας στο εν λόγω ερευνητικό πρόγραμμα, ο καθένας από εσάς έχει στα χέρια του τη δύναμη και την τιμή να αλλάξει το μέλλον του διαβήτη στη χώρα μας και ταυτόχρονα να χαρίσει στον ίδιο και την οικογένειά του μια καθημερινότητα με το διαβήτη ως σύμμαχο.

 

Ένα από τα υποστηριζόμενα προγράμματα της έρευνας διερευνά τη σχέση μεταξύ των επιπέδων και της μεταβλητότητας της αρτηριακής πίεσης και γλυκόζης αίματος,  καθώς και της βλαπτικής τους επίδρασής τους σε διάφορα όργανα. Το ερευνητικό αυτό αντικείμενο δεν έχει μελετηθεί σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί ελληνική πρωτοτυπία στον χώρο του Διαβήτη Τύπου 1. Η μελέτη πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Κέντρο Υπέρτασης «STRIDE-7» του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 12-30 ετών. Οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε αξιολόγηση της αρτηριακής πίεσης με 24ωρη καταγραφή και μετρήσεις στο σπίτι, σε συνεχή καταγραφή γλυκόζης με τον αντίστοιχο αισθητήρα, καθώς και σε αξιολόγηση της κατάστασης της καρδιάς, των αρτηριών και των νεφρών (ανώδυνες αναίμακτες εξετάσεις χωρίς ανάγκη παραμονής στο νοσοκομείο). Η μελέτη θα οδηγήσει σε καινοτόμες πληροφορίες σχετικά με τον ρόλο της μεταβλητότητας της πίεσης και της γλυκόζης στον διαβήτη τύπου 1, ενώ σε εξατομικευμένο επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα θα συλλεχθούν σημαντικά δεδομένα για τον καρδιαγγειακό του κίνδυνο.

 

Μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες και δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο https://forms.gle/DmbMHQ1ieJuuQP2J9, διαφορετικά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (210-7796660 καθημερινές 9-3μμ εκτός Δευτέρας).

*Σημειώνεται πως τα στοιχεία σας γίνονται γνωστά μόνο στους ερευνητές του προγράμματος, με αποκλειστικό σκοπό την επικοινωνία μαζί σας. Σε καμία περίπτωση δεν κοινοποιούνται σε τρίτους και δε θα χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς, χωρίς σχετική συγκατάθεση.

Κατόπιν συμπλήρωσης της φόρμας θα επικοινωνήσει μαζί σας ο κύριος ερευνητής. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε, θα σας δοθούν οδηγίες είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω email. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα εγγραφής σε λίστα ενημέρωσης σχετικά με την εξέλιξη της έρευνας, ανεξαρτήτως συμμετοχής σε αυτή.

Μοιραστείτε το: