Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023

Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης & Επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Πασχόντων και γονέων στον ΣΔτ1 Τρέχον

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. διοργανώνει για 5η χρονιά Διαδικτυακό Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Σχολικών Νοσηλευτών, Επισκεπτών Υγείας, Πασχόντων & Γονέων στο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας. 

 

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα, δοκιμασμένο στην πάροδο των χρόνων, που ξεκίνησε το 2017 από την Π.Ε.Α.Ν.Δ., η οποία και θεσμοθέτησε το Σχολικό Νοσηλευτή. Πιστοί στο στόχο μας, ανταποκρινόμενοι στην αναγκαιότητα στήριξης των Σχολικών Νοσηλευτών και μετά την επιτυχημένη έκβαση των τεσσάρων προηγούμενων προγραμμάτων, μέσω των οποίων εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 900 σχολικοί νοσηλευτές, θα πραγματοποιήσουμε για 5η χρονιά νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε συνεργασία με καταξιωμένους ομιλητές, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

 

Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος για 2η χρονιά, είναι η κα Χριστίνα Κανακά - Gantenbein, Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν 13 εξειδικευμένοι επιστήμονες της ομάδας διαβήτη όπως παιδο-διαβητολόγοι, παιδίατροι, διαιτολόγος, νοσηλευτές, πιστοποιημένοι εκπαιδευτές, ψυχολόγος και εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών ABBOTT, HEMOGLOBE, MEDTRONIC & MENARINI, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση στο ΣΔτ1 των Σχολικών Νοσηλευτών, των νοσηλευτών γενικότερα και επισκεπτών υγείας και των πασχόντων και γονέων παιδιών με ΣΔτ1, προκειμένου να ανταποκριθούν στις καθημερινές σχολικές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την φροντίδα των παιδιών με Διαβήτη τύπου 1.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται και είναι σχεδιασμένο για νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στο ΣΔτ1, για όσους είναι διορισμένοι το τρέχον σχολικό έτος ή παλαιότερα σε μαθητές με ΣΔτ1 στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν θέση σχολικού νοσηλευτή φροντίζοντας μαθητές με ΣΔτ1 και για όσους εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία και κλινικές. Επιπλέον, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. παρέχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του προγράμματος και πάσχοντες και σε γονείς παιδιών με ΣΔτ1, καθώς συμμερίζεται την αγωνία και την ανάγκη τους για συνεχή εκπαίδευση.
 

Προκειμένου να διευκολύνουμε την επιτακτική ανάγκη των νοσηλευτών για εξειδικευμένη και αναλυτική εκπαίδευση στο ΣΔτ1, δημιουργήσαμε ένα ευέλικτο πρόγραμμα με τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

 • Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο από 10 Νοεμβρίου 2023 μέχρι και το τέλος του 2024 ώστε να μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να φροντίσουν παιδιά με Διαβήτη τύπου 1.
 • Η παρακολούθηση θα είναι διαδικτυακά μέσα από Πλατφόρμα που διαθέτει η Π.Ε.Α.Ν.Δ., χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες με την εγγραφή τους, που μπορεί να είναι καθ όλη τη διάρκεια του προβλεπόμενου χρόνου έως 31/12/2024, θα λάβουν κωδικό για να παρακολουθήσουν από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. όλο το πρόγραμμα.
 • Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης της κάθε θεματικής ενότητας, έως 3 φορές και σε χρόνο που οι ίδιοι επιθυμούν.
 • Το πρόγραμμα είναι συνολικής διάρκειας 25 ωρών και περιλαμβάνει 14 θεματικές ενότητες, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης
 • Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τυχόν ερωτήσεις των συμμετεχόντων θα απαντώνται από τον αντίστοιχο εισηγητή, μετά από σχετικό αίτημα του συμμετέχοντα προς την Π.Ε.Α.Ν.Δ.
 • Για την πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων έχουν δημιουργηθεί αναλυτικές θεματικές ενότητες, με παρουσιάσεις από εξειδικευμένους εκπαιδευτές και πλούσιο εποπτικό υλικό-βίντεο που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Οι συμμετέχοντες είναι χρήσιμο να διαθέτουν κατά τη διάρκεια παρακολούθησης της πρακτικής, σχετικά προϊόντα και αναλώσιμα υλικά διαβήτη (πλήρες Kit μετρητή σακχάρου τελευταίας τεχνολογίας, αναλώσιμα αντλίας, βελονάκια και σκαρφιστήρες διαφόρων μεγεθών και εταιριών, πένες ινσουλίνης, ταινίες μέτρησης σακχάρου και κετόνης, ταμπλέτες ή gel γλυκόζης, διάλυμα ελέγχου, pads, οδηγός ενέσεων), προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη εμπέδωση και εξοικείωση με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης. Όσοι δεν διαθέτουν και επιθυμούν να το αποκτήσουν, μπορούν να το προμηθευτούν από την Π.Ε.Α.Ν.Δ., έναντι συμβολικού αντιτίμου.
 • Όσοι εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν να λάβουν βεβαίωσης παρακολούθησης, θα έχουν τη δυνατότητα μετά την ολοκλήρωση παρακολούθησης όλων των θεματικών ενοτήτων, να συμμετάσχουν σε ηλεκτρονικό τεστ αξιολόγησης γνώσεων, το οποίο περιλαμβάνει ερωτήσεις και προβλήματα από τους εισηγητές της κάθε ενότητας.

 

-->  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

Το κόστος συμμετοχής καθορίζεται για τους γονείς παιδιών με ΣΔτ1: στα 50€ για τα μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ., 90€ για τα μη μέλη και για τους σχολικούς νοσηλευτές και λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό στα 140€, το οποίο μπορεί να πληρωθεί σε 3 δόσεις με προκαταβολή 50€ με την έναρξη παρακολούθησης. Επιπλέον, όσοι εκ των συμμετεχόντων επιθυμούν να λάβουν το πλήρες πακέτο για την πρακτική εκπαίδευση, που περιλαμβάνει έντυπο υλικό και αναλώσιμα υλικά Διαβήτη (δηλαδη πλήρες Kit μετρητή σακχάρου τελευταίας τεχνολογίας, αναλώσιμα αντλίας, βελονάκια και σκαρφιστήρες διαφόρων μεγεθών και εταιριών, πένες ινσουλίνης, ταινίες μέτρησης σακχάρου και κετόνης, ταμπλέτες ή gel γλυκόζης, διάλυμα ελέγχου, pads, οδηγός ενέσεων) υπάρχει extra κόστος 30,00€/συμμετέχοντα (συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής), το οποίο καταβάλλεται εξ αρχής με την αίτηση εγγραφής ή σε δεύτερο χρόνο μετά από ενημέρωση του συμμετέχοντα.

**Θερμή παράκληση προς τους γονείς παιδιών με Διαβήτη όπως μεριμνήσουν για την άμεση ενημέρωση του Σχολικού τους Νοσηλευτή, προκειμένου να επωφεληθεί από το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσφέρει η Π.Ε.Α.Ν.Δ. και στόχο έχει την καλύτερη διαχείριση και ρύθμιση του σακχάρου του παιδιού τους.

 

 

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η αποστολή όλων των παρακάτω δικαιολογητικών στο e-mail: [email protected] (θα λάβετε απαντητικό e-mail επιβεβαίωσης της λήψης των εγγράφων):

 

Α) ΑΦΟΡΑ σχολικούς νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και λοιπό προσωπικό

  1. Κατάθεση ποσού 140€ (το ποσό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή με προκαταβολή ποσού 50€ με την έναρξη παρακολούθησης και 2 ισόποσες δόσεις των 45€- μέχρι και την ολοκλήρωση της 7ης θεματικής ενότητας) με αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα, η οποία μπορεί να γίνει με e-banking σε μια απο τις συνεργαζόμενες τράπεζες:

 • Εθνική Τράπεζα: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955
 • Alpha Bank: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
 • Eurobank: GR85 0260 0630 0004 4010 0486 238
 • Πειραιώς: GR61 0171 0300 0060 3015 1150 479
 • Χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα πατώντας εδώ.

Σημείωση: όσοι επιθυμούν να παραλάβουν το πακέτο αναλωσίμων για την πρακτική εκπαίδευση, μπορούν να καταβάλουν εξ αρχής και το extra ποσό 30,00€ ή σε δεύτερο χρόνο πριν την παρακολούθηση των σχετικών ενοτήτων.

  2. Αίτηση εγγραφής (συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη) κατεβάστε τη εδώ

  3. **Τίτλος σπουδών (αφορά μόνο νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας που δεν εργάζονται το τρέχον έτος ως σχολικοί νοσηλευτές σε μαθητές με διαβήτη ή άλλη πάθηση, αλλά επιθυμούν να επιμορφωθούν στο ΣΔτ1)

  4. **Έγγραφο που πιστοποιεί οτι o τοποθετημένος σχολικός νοσηλευτής παρακολουθεί το τρέχον έτος μαθητή με διαβήτη (αφορά μόνο αυτούς που είναι τοποθετημένοι ως σχολικοί νοσηλευτές σε μαθητές με διαβήτη). Το έγγραφο συντάσσεται απο το διευθυντή του σχολείου χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομα του μαθητή.

 

Β) ΑΦΟΡΑ πάσχοντες και γονείς παιδιών με ΣΔΤ1

  1. Κατάθεση ποσού 50€ για πάσχοντες-μέλη και γονείς μελών ή 90€ για πάσχοντες-μη μέλη και γονείς μη μελών (για τα μη μέλη το ποσό μπορεί να καταβληθεί εφάπαξ ή με προκαταβολή ποσού 50€ με την έναρξη παρακολούθησης και εξόφληση ποσού 40€ μέχρι και την ολοκλήρωση της 7ης θεματικής ενότητας) με αιτιολογία το όνομα του συμμετέχοντα, η οποία μπορεί να γίνει με e-banking σε μια απο τις συνεργαζόμενες τράπεζες:

 • Εθνική Τράπεζα: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955
 • Alpha Bank: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
 • Eurobank: GR85 0260 0630 0004 4010 0486 238
 • Πειραιώς: GR61 0171 0300 0060 3015 1150 479
 • Χρησιμοποιώντας χρεωστική ή πιστωτική κάρτα πατώντας εδώ.

  2. Αίτηση εγγραφής (συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη) κατεβάστε τη εδώ

  3. Αποκλειστικά για γονείς μη μελών της Π.Ε.Α.Ν.Δ., απαιτείται επιπλέον και έγγραφο που πιστοποιεί τη διάγνωση του παιδιού με ΣΔΤ1.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν πρόγραμμα αποτελεί προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ η δημόσια αναπαραγωγή/προβολή του σε τρίτους, μέρους ή/και συνόλου του προγράμματος. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΩΣ η προβολή με ή χωρίς αντίτιμο, μέρους ή συνόλου του προγράμματος σε οποιονδήποτε άλλον, πέραν του ατόμου που έχει εγκριθεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ. να συμμετάσχει στο πρόγραμμα- εκτός αν λάβει ενυπόγραφη συγκατάθεση/εξουσιοδότηση από την Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

 

Μοιραστείτε το: