Κατασκήνωση 2019 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Κατασκήνωση 2019 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

 

Η "ΠΕΑΝΔ" πιστή στο όραμά της παραμένει δίπλα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τ1, πραγματοποιώντας για 29η συνεχή χρονιά τη θερινή κατασκήνωση τους. Πρόκειται για μια μοναδική δραστηριότητα Πανελλαδικά, δοκιμασμένη στην πάροδο των χρόνων που κυρίαρχο σκοπό έχει την εκπαίδευση των παιδιών στη διαχείριση του Διαβήτη με παράλληλη ασφαλή ψυχαγωγική διαβίωση στο σύγχρονο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. 

 

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με καταξιωμένους παιδο-διαβητολόγους, διαιτολόγους, νοσηλευτές, ψυχολόγους και τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών, πραγματοποιεί το υπέροχο αυτό ταξίδι αναψυχής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με Νεανικό Διαβήτη, που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.

 

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, ποιότητα τροφίμων, έμπειρο προσωπικό, ο σύλλογός μας με την εξειδικευμένη ομάδα νοσηλευτών και ιατρών που αναλαμβάνουν την 24ωρη συνεχή παρακολούθηση των παιδιών, θα χαρίσει στους συμμετέχοντες της ομάδας μας τη μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης. Σε ένα καταπράσινο χώρο 400 στρεμμάτων, τα παιδιά απολαμβάνουν καθημερινά αθλητισμό στα υπεσύγχρονα γήπεδα basket, volley, ποδόσφαιρο, tennis, μπάνιο στις 3 πισίνες που διαθέτει η κατασκήνωση, ιππασία, ξιφασκία, rollers, ποδηλασία, zumba, aqua aerobic, βόλτα με το τρενάκι, καλλιτεχνικά προγράμματα και παιδαγωγικές δραστηριότητες. Μια εμπειρία γεμάτη ξεγνοιασιά, φίλους, αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, που αναζωογονεί, αναπτύσσει και συνοδεύει τα παιδιά για όλη τους τη ζωή.

 

Γενικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Τόπος διεξαγωγής: παιδική κατασκήνωση “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας (97 χιλιόμετρα από την Αθήνα).
 • Χρονική διάρκεια: από 2 έως 24 Ιουλίου 2019. Ένα παιδί μπορεί να διαμείνει 11 μέρες (πρώτο ή δεύτερο 11 ήμερο ανάλογα με την ηλικία του παιδιού & τις διαθέσιμες θέσεις), 18 μέρες ή 22 μέρες.
 • Ηλικίες συμμετεχόντων: παιδιά από 6 έως 16 ετών
 • Δικαίωμα συμμετοχής: παιδιά με Νεανικό Διαβήτη, αδέλφια και φίλοι αυτών. Προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Τα παιδιά με Διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα απο το αν έχουν αυτονομία στη διαχείριση του Διαβήτη, το σχήμα ρύθμισης που ακολουθούν και τη χρονική διάρκεια που έχουν Διαβήτη. 
 • Νοσηλευτές άριστα εκπαιδευμένοι στο Διαβήτη αναλαμβάνουν πλήρως όλο το 24ώρο τη διαχείριση του Διαβήτη των παιδιών της ομάδας τους και σκοπός τους είναι η σταδιακή εκπαίδευση-αυτονομία στο σημείο που το κάθε παιδί επιθυμεί-μπορεί.
 • Κόστος συμμετοχής: ανατρέξτε στους πίνακες που ακολουθούν.
   

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Συνεργαζόμενο Ταμείο: ο γονέας διαθέτει ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει πρόγραμμα κατασκήνωσης (δείτε εδώ τα συνεργαζόμενα ταμεία ή επικοινωνήστε με την κατασκήνωση για λεπτομέρειες Τηλ.210.4100121 – 210.4100122). Φροντίστε για την άμεση εγγραφή στο ταμείο σας.
 2. Πρόγραμμα ΟΑΕΔ: αφορά άνεργους ή χαμηλόμισθους γονείς που κατόπιν αιτήσεως στον ΟΑΕΔ, εγκρίθηκε το αίτημά τους. Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν έως 15 ημέρες μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ και εφόσον επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν εως τη 18η ημέρα με μια μικρή οικονομική συμμετοχή.
 3. Ιδιωτικά: όταν δεν υπάρχουν οι παραπάνω 2 προϋποθέσεις, το παιδί συμμετέχει ιδιωτικά καλύπτοντας εξ ολοκλήρου το κόστος του κατασκηνωτικού προγράμματος.

 

Χρονικοί περίοδοι που θα διαμορφωθούν:

 • 11 ημέρες: Περίοδος 2/7 έως 13/7 ή 13/7 έως 24/7
 • 18 ημέρες: Περίοδος 2/7 έως 20/7 ή 6/7 έως 24/7
 • 22 ημέρες: Περίοδος 2/7 έως 24/7 
   

Διευκρινιστικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Στις αναγραφόμενες τιμές του πίνακα συμπεριλαμβάνονται: η διαμονή του παιδιού σε σπιτάκι των 13 παιδιών-max,  οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που τηρούνται λόγω Διαβήτη και εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μας (το μενού της κατασκήνωσης έχει διαφοροποιηθεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη) και η  24ωρη παρακολούθηση κάθε παιδιού με Διαβήτη με αποκλειστικό νοσηλευτή ή ιατρό (εκπαιδευμένο στο διαβήτη) που αναλαμβάνει πλήρως την 24ωρη διαχείριση του Διαβήτη για τα παιδιά της ομάδας του.
 • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη (ινσουλίνες) κάθε παιδιού καθώς και τρόφιμα για την ημερήσια κάλυψη των extra αναγκών όπως τόστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κλπ. πάντα υπό την εποπτεία των νοσηλευτών.
 • Το μενού περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας (έχει προσαρμοσθεί στις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη) ενώ στα παιδιά των ομάδων μας διατίθενται καθημερινά φρέσκο γάλα, άφθονα φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κλπ). Τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του νοσηλευτή.
 • Τιμές Μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογό της ΠΕΑΝΔ μέχρι και 21/5/19 έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Για τα αδέλφια των μελών ισχύουν επίσης οι αναγραφόμενες τιμές μέλους στον πίνακα (αδελφός Μέλους). Για όλα τα άλλα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας (παιδιά που έχουν διαβήτη ή φίλοι μελών), ισχύουν οι αντίστοιχες τιμές των πινάκων και εξυπηρετούνται μετά απο διαθεσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Οι έχοντες ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει κατασκήνωση και οι δικαιούχοι προγράμματος ΟΑΕΔ, επιβαρύνονται με ένα ενδεικτικό ποσό συμμετοχής (δείτε τις χρεώσεις που ακολουθούν) εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του προγράμματος μας. Συγκεκριμένα το κόστος προκύπτει λόγω της νοσηλευτικής-ιατρικής 24ωρης φροντίδας των παιδιών με αποκλειστικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Διαβήτη και της πλούσιας καθημερινής διατροφής με ενισχυμένα γεύματα, extra σνακ και κάλυψη των αναγκών καθ’ όλο το 24ωρο. 
 • Ελάχιστη χρέωση ανά παιδί είναι οι 11 ημέρες ανεξάρτητα απο τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά-Ταμεία-ΟΑΕΔ) και το ενδεχόμενο νωρίτερης αποχώρησης.
 • Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της θέσεις μέχρι την 24η Ιουνίου ή λόγω σοβαρών και βεβαιωμένων λόγων υγείας. Μετά την περέλευση της ημερομηνίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 • Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής καθορίζεται ως εξής: προκαταβολή με την εγγραφή, κάλυψη του 80% πριν την προσέλευση του παιδιού στην κατασκήνωση και το υπόλοιπο 20% την ημέρα αποχώρησης του.
 • Οι αναγραφόμενες τιμές  για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν (μέλη και μη καθώς και αδέλφια αυτών) έχουν προκύψει μετά από χρηματική επιδότηση του συλλόγου της ΠΕΑΝΔ, η οποία καλύπτει τις μισθοδοσίες του προσωπικού, την ασφάλισή τους, τα κόστη για το ενισχυμένο διαιτολογικό πρόγραμμα των παιδιών και τη συμμετοχή κοινωνικά-οικονομικά ευπαθών παιδών με Διαβήτη.
 • Οι συνολικές θέσεις είναι σημαντικά ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση των ενδιαφερομένων. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη διαβήτη, το χρονικό διάστημα παραμονής, την ηλικία και τους λόγους για τους οποίους το παιδί & η οικογένεια θέλει να συμμετέχει.
 • Ο σύλλογος κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ενδιαφερομένου, ενδέχεται να τροποποιήσει τις μέρες που δηλώσατε για παραμονή του παιδιού αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης ή αν η ηλικία του παιδιού δεν ανήκει στο ηλικιακό group που έχει συγκεντρωθεί.
   

Κόστος Συμμετοχής ανά παιδί : δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις χρεώσεις

 

Διαδικασία Συμμετοχής :

Ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά-Ταμείο-ΟΑΕΔ).

Aπαιτούνται :

    1) Κατάθεση προκαταβολής ποσού 150€/παιδί για τους ιδιώτες και 80€/παιδί για τους έχοντες ταμείο ή πρόγραμμα ΟΑΕΔ (Εθνική τράπεζα: 694/48000955 ή Eurobank: 0026 0063 44 0100 486238 ή Alpha: 132 0021 0112 7620 με αιτιολογία το όνομα του παιδιού). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και On-line πληρωμή που διαθέτει η σελίδα μας.

    2) Συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής μέσω email στο: [email protected]

Καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή αν δε φέρει υπογραφή και ονοματεπώνυμο γονέα και δε συνοδεύεται απο την προκαταβολή.

 

Επίσης: Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ την ημέρα προσέλευσης του παιδιού στην κατασκήνωση, πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία μας το σχετικό voucher που παρέλαβαν από τον ΟΑΕΔ με την έγκριση τους στο πρόγραμμα. Οι έχοντες συνεργαζόμενο ταμείο, θα πραγματοποιήσουν επιπλέον των παραπάνω και εγγραφή στο ταμείο τους τς ημέρες που ορίζει το κάθε ταμείο και την ημέρα προσέλευσης του παιδιού στην κατασκήνωση, πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία μας το σχετικό έγγραφο.
 
                 

       Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι  21 Ιουνίου 2019 εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα

 

Έντυπα που θα χρειαστείτε:

διαβάστε εδώ: Κανονισμός Λειτουργίας και Πολιτική Προσασίας Δεδομένων

Δείτε Περισσότερα για την κατασκήνωση The Ranch

 

Κατά τη διάρκεια των εγγραφών, θα αποσταλλεί στους ενδιαφερόμενους το ιατρικό ιστορικό και το ιατρικό δελτίο Διαβήτη για την παρακολούθηση του κατασκηνωτή.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ απο την κατασκήνωση μας

Μοιραστείτε το: