Ημερήσιο Summer Camp στο ΟΑΚΑ για παιδιά με Διαβήτη!

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023

Ημερήσιο Summer Camp στο ΟΑΚΑ για παιδιά με Διαβήτη!

 

Μετά από πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά με Διαβήτη, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με το "Replayce" θα πραγματοποιήσει ξανά ημερήσιο Summer Camp. Στο πρόγραμμα "Replayce Love Summer Camp" μπορούν να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών με Διαβήτη τύπου 1 και αδέρφια αυτών, θα υλοποιηθεί την περίοδο από 3 έως 14/7/23 στο ΟΑΚΑ και θα γίνει σύμφωνα με τη μέθοδο "Replayce" ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού, το οποίο δημιούργησε  η κ.Έρρικα Πρεζεράκου- πρωταθλήτρια επί πολλά χρόνια στο άλμα επί κοντώ.

 

Σε αυτό το Summer Camp τα παιδιά, έχοντας πλήρη νοσηλευτική κάλυψη από εκπαιδευμένους στο Διαβήτη νοσηλευτές, θα απολαύσουν το πιο θετικό καλοκαίρι αναπτύσσοντας παράλληλα και τις 4 βάσεις του Replayce μαθαίνοντας:
       > Να υποστηρίζουν την μοναδικότητα τους μέσα απο απλές μορφές διαλογισμού και εσωτερίκευσης (Πνευματική Βάση)
       > Να δημιουργήσουν θετικές προθέσεις και σκέψεις για τον εαυτό τούς (Νοητική Βάση)
       > Θα εκπαιδευτούν σε 14 Ολυμπιακά Αγωνίσματα και 8 Arts & Crafts μέσα απο συναισθήματα χαράς και παιχνιδιού (Συναισθηματική Βάση)
       > Να εφαρμόζουν τεχνικές πολλών διαφορετικών αθλημάτων για να γυμνάσουν ολόπλευρα το σώμα τους (Σωματική Βάση)

 

Οι χώροι που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του προγράμματος είναι: Η αίθουσα Replayce 600 τ.μ, με συρόμενες τζαμαρίες δεξιά και αριστερά του χώρου, οι οποίες είναι ανοιχτές κατά την διάρκεια της ημέρας παρέχοντας φυσικό αερισμό στον χώρο, το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. (κλειστό και ανοιχτό κολυμβητήριο -2 φορές την εβδομάδα), το κλειστό Beach Volley, τα γήπεδα στίβου Κ1 - Κ2 τις πρώτες πρωινές ώρες και ο εξωτερικός χώρος 200 τ.μ., με γρασίδι, όπου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον χώρο και μπορεί να αξιοποιηθεί όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες, 

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Διαβήτη, οι νοσηλευτές μας αναλαμβάνουν τη διαχείριση και παρακολούθησή των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Camp, με στόχο την ασφαλή ψυχαγωγική ενασχόληση και παράλληλα την εκπαίδευση τους στο Διαβήτη. Η συμμετοχή των παιδιών με Διαβήτη στο ημερήσιο “Replayce Love Summer camp”, αποβλέπει σε ένα πλούσιο αθλητικό-καλλιτεχνικό και ξεχωριστό 10 ήμερο, γνωρίζοντας νέους φίλους ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ευεργετικά η διαδικασία ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης των παιδιών σε ότι αφορά το Διαβήτη.  

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή των παιδιών, κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρονται δύο φροντισμένα γεύματα, δεκατιανό και πλήρες μεσημεριανό γεύμα, σε ατομική συσκευασία. Το γεύμα παρέχεται από κορυφαίο catering και εξειδικευμένους στο είδος, επαγγελματίες. Ειδικά για τα παιδιά με Διαβήτη, τα γεύματα έχουν ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς και με το παραπάνω στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Στο Camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με Διαβήτη, ανεξάρτητα απο το επίπεδο αυτοεξυπηρέτησης του διαβήτη τους και αδέρφια αυτών κατόπιν διαθεσιμότητας.
 • Το πρόγραμμα αποτελείται απο δύο εβδομάδες, ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και για μια μόνο εβδομάδα για όποιον το επιθυμεί.
 • Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ηλικιακά groups 5 έως 7 ετών και 8 έως 12 ετών ακολουθώντας διαφορετικό-εναλλάξ πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, περνώντας από όλες τις εγκαταστάσεις.
 • To Camp διαθέτει έμπειρο προσωπικό-εκπαιδευτές Replayce, ιατρό και ναυαγοσώστη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Το ωράριο του προγράμματος είναι καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 - 16:00, με τη δυνατότητα παραμονής μέχρι τις 17:00 ή τις 17:30 κατόπιν συνεννόησης μαζί μας έναντι extra κόστους.
 • Στα παιδιά παρέχονται καθημερινά δύο φροντισμένα γεύματα δεκατιανό και μεσημεριανό.
 • Την μεταφορά των παιδιών την αναλαμβάνουν οι γονείς.
 • Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί την εβδομάδα καθορίζεται στα 190 ευρώ (για μέλη-παιδιά με ΣΔτ1 και αδέλφια αυτών) και 250 ευρώ (για μη μέλη-παιδιά με ΣΔτ1 και αδέλφια αυτών) συμπεριλαμβανομένου της διατροφής και της νοσηλευτικής κάλυψης.
 • Τιμές Μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογό της Π.Ε.Α.Ν.Δ. μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Ο σύλλογος εξασφάλισε για όλα τα παιδιά τις ανωτέρω ειδικές τιμές συμμετοχής και επιδοτεί επιπλέον το κόστος της νοσηλευτικής κάλυψης για τα μέλη-παιδιά με Διαβήτη.
 • Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα διαβιβάσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες το ατομικό ιατρικό δελτίο Διαβήτη, το οποίο θα συμπληρώσουν οι γονείς μαζί με το γιατρό τους και αφορά πληροφορίες για την καθημερινή παρακολούθηση του κάθε παιδιού με Διαβήτη, από το νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρεται απο την Π.Ε.Α.Ν.Δ.
   

Εγγραφές έως 14 Ιουνίου 2023 στο [email protected] αποστέλοντας την αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί, συνοδευόμενη με προκαταβολή ποσού 80 ευρώ ανά παιδί. Η εξόφληση του ποσού θα πρέπει να γίνει έως 2 Ιουλίου. Οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας. Η κατάθεση του ποσού, μπορεί να γίνει σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς του συλλόγου αναγράφοντας το όνομα του συμμετέχοντα:

 • Εθνική Τράπεζα: GR53 0110 6940 0000 6944 8000 955
 • Alpha Bank: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
 • Eurobank: GR8502600630000440100486238
 • Πειραιώς: GR61 0171 0300 0060 3015 1150 479
  Αν επιλέξετε διατραπεζική μεταφορά απο άλλη τράπεζα, η προμήθεια επιβαρύνει τον καταθέτη.
   

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: κατεβάστε την πατώντας ΕΔΩ  και αφού την συμπληρώσετε, την αποστέλλετε στο [email protected] μαζί με το καταθετήριο της προκαταβολής. 

 

Δείτε εδώ:                                                                                                                   

--> Γενικό Διατροφικό Μενού (*το μενού είναι κοινό με των άλλων παιδιών, περιλαμβάνει ομως μικρές τροποποιήσεις και είναι ποιο εμπλουτισμένο)

Επιστημονική συνεργάτης: ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΡΙΠΊΔΟY / Msc, PhDc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου


--> Πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών και 8-12 ετών

Απαραίτητα καθημερινά εφόδια για το Summer Camp:

 1. Σακίδιο με παγούρι, καπέλο, αντιηλιακό και extra αλλαξιά
 2. Για το κολυμβητήριο: σακίδιο με μαγιό, σαγιονάρες, μπουρνούζι, σκουφάκι, γυαλιά
 3. Για το Διαβήτη: μετρητή σακχάρου ή σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ινσουλίνη ταχείας δράσης ή αντλία ινσουλίνης με τα αναλώσιμα της, χυμό ή gel γλυκόζης ή ταμπλέτες για διόρθωση πιθανής υπογλυκαιμίας, ένα extra σνακ (μπάρα δημητριακών-φρούτο-κράκερ ή κάτι άλλο που χρησιμοποιεί το κάθε παιδί μετά τη διόρθωση υπογλυκαιμίας)
   

Δείτε εδώ περισσότερα για το χώρο του Replayce

Μοιραστείτε το: