Hμερήσιο Summer Camp για παιδιά με Διαβήτη

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Hμερήσιο Summer Camp για παιδιά με Διαβήτη

   Μετά από πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά με Διαβήτη, η ΠΕΑΝΔ θα πραγματοποιήσει για πρώτη χρονιά ημερήσιο Summer Camp. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την περίοδο από 24/6 έως 5/7/19 στο ΟΑΚΑ,  αφορά παιδιά ηλικίας       5 έως 12 ετών με Διαβήτη τύπου1 και θα γίνει σύμφωνα με τη μέθοδο "Replayce" ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού, το οποίο δημιούργησε  η κ.Έρρικα Πρεζεράκου- πρωταθλήτρια επί πολλά χρόνια στο άλμα επί κοντώ.

 

 

Σε αυτό το Summer Camp τα παιδιά έχοντας πλήρη νοσηλευτική κάλυψη από εκπαιδευμένους στο Διαβήτη νοσηλευτές, θα απολαύσουν το πιο θετικό καλοκαίρι αναπτύσσοντας παράλληλα και τις 4 βάσεις του Replayce μαθαίνοντας:
       > Να υποστηρίζουν την μοναδικότητα τους μέσα απο απλές μορφές διαλογισμού και εσωτερίκευσης (Πνευματική Βάση)
       > Να δημιουργήσουν θετικές προθέσεις και σκέψεις για τον εαυτό τούς (Νοητική Βάση)
       > Να εκπαιδευτούν σε 14 Ολυμπιακά Αγωνίσματα και 8 Arts & Crafts μέσα απο συναισθήματα χαράς και παιχνιδιού (Συναισθηματική Βάση)
       > Να εφαρμόσουν τεχνικές πολλών διαφορετικών αθλημάτων και να γυμνάσουν ολόπλευρα το σώμα τους (Σωματική Βάση)

Επιπλέον θα χρησιμοποιήσουν το κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ (κλειστό και ανοιχτό κολυμβητήριο -2 φορές την εβδομάδα), το κλειστό Beach Volley και αναλόγως τα αθλήματα που θα έχει η εβδομάδα, θα χρησιμοποιηθούν και τα γήπεδα στίβου Κ1 - Κ2 τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του Διαβήτη, οι νοσηλευτές μας αναλαμβάνουν τη διαχείριση και παρακολούθησή των παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Camp,  με στόχο την ασφαλή ψυχαγωγική ενασχόληση και παράλληλα την εκπαίδευση στο Διαβήτη. Η συμμετοχή των παιδιών με Διαβήτη στο ημερήσιο “Replayce Summer camp”, αποβλέπει σε ένα πλούσιο αθλητικό-καλλιτεχνικό και ξεχωριστό 10 ήμερο γνωρίζοντας νέους φίλους ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ευεργετικά η διαδικασία ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης των παιδιών σε ότι αφορά το Διαβήτη.  

 

Χρήσιμες Πληροφορίες:

 • Στο Camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με Διαβήτη και αδέρφια αυτών κατόπιν διαθεσιμότητας.
 • Το πρόγραμμα αποτελείται απο δύο εβδομάδες ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και για μια εβδομάδα για όποιον το επιθυμεί.
 • Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δύο ηλικιακά group 5 έως 7 ετών και 8 έως 12 ετών ακολουθώντας διαφορετικό-εναλλάξ πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους περνώντας από όλες τις εγκαταστάσεις.
 • To Camp διαθέτει έμπειρο προσωπικό-εκπαιδευτές Replayce, ιατρό και ναυαγοσώστη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Το ωράριο του προγράμματος είναι καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 - 16:00 με τη δυνατότητα παραμονής μέχρι τις 17:00 ή τις 17:30 κατόπιν συνεννόησης μαζί μας έναντι μικρού extra κόστους.
 • Στα παιδιά παρέχονται καθημερινά δύο φροντισμένα γεύματα δεκατιανό και μεσημεριανό.
 • Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί την εβδομάδα καθορίζεται στα 125 ευρώ (για μέλη & αδέρφια μελών), 140 ευρώ (για μη μέλη) συμπεριλαμβανομένου της διατροφής και της νοσηλευτικής κάλυψης. Για παραμονή πέραν του ωραρίου (4.00 με 5.30μμ) υπάρχει καθημερινή επιβάρυνση 6 ευρώ ανά παιδί που πληρώνεται στην ΠΕΑΝΔ κατόπιν συννενόησης.
 • Τιμές Μελών (παιδία με Διαβήτη & αδέρφια μελών) δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογό της ΠΕΑΝΔ μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. 
 • Ο σύλλογος εξασφάλισε για όλα τα παιδιά τις ανωτέρω ειδικές τιμές συμμετοχής και επιδοτεί επιπλέον το κόστος της νοσηλευτικής κάλυψης για όλα τα παιδιά με Διαβήτη.
 • Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, σε όλους τους συμμετέχοντες θα διαβιβάσουμε το ατομικό ιατρικό δελτίο Διαβήτη, το οποιό θα συμπληρώσουν οι γονείς μαζί με το γιατρό τους και αφορά πληροφορίες για την καθημερινή παρακολούθηση του κάθε παιδιού με Διαβήτη.

 

Εγγραφές έως 3 Ιουνίου 2019 στο [email protected] αποστέλοντας την αίτηση συμμετοχής που ακολουθεί, συνοδευόμενη με προκαταβολή ποσού 80 ευρώ ανά παιδί. Η εξόφληση του ποσού γίνεται έως 5 ημέρες πριν την έναρξη. Οι θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Δείτε εδώ:                                                                                                                   

     

 

Απαραίτητα καθημερινά εφόδια για το Summer Camp:

 1. Σακίδιο με παγούρι, καπέλο, αντιηλιακό και extra αλλαξιά
 2. Για το κολυμβητήριο: μαγιό, σαγιονάρες, μπουρνούζι, σκουφάκι, γυαλιά
 3. Για το Διαβήτη: μετρητή σακχάρου ή σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ινσουλίνη ταχείας δράσης ή αντλία ινσουλίνης με τα αναλώσιμα της, χυμό ή gel γλυκόζης ή ταμπλέτες για διόρθωση πιθανής υπογλυκαιμίας, extra σνάκ (μπάρα δημητριακών-φρούτο-κράκερ ή κάτι άλλο που χρησιμοποιεί το κάθε παιδί κατόπιν συννενόησης)

 

Δείτε εδώ περισσότερα για το Replayce Summer Camp

Μοιραστείτε το: