Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022

Ένα κόσμημα "σκέτη γλύκα" - Μια καραμέλα, εμπνευσμένη από τη δύναμη των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 Τρέχον

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΛΑΚΗ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1 (ΣΔτ1) είναι μία αυτοάνοση, χρόνια πάθηση που πλήττει κατά κύριο λόγο τα παιδιά και τους εφήβους. Στην Ελλάδα, περισσότερα από 150 παιδιά ετησίως διαγιγνώσκονται με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ενώ παγκοσμίως ο αριθμός των διαγνωσμένων παιδιών και εφήβων υπερβαίνει το 1.1 εκατομμύριο! Τα ποσοστά της χρόνιας αυτής πάθησης παρουσιάζουν δυστυχώς αυξητική πορεία τόσο στη χώρα μας, όσο και παγκοσμίως και η πάθηση τείνει να εκδηλώνεται σε όλο και μικρότερες ηλικίες. Ο ΣΔτ1 δεν κληρονομείται, δεν προλαμβάνεται και δεν μεταδίδεται. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί.

Η καμπάνια της Π.Ε.Α.Ν.Δ. «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ», απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στα άτομα (παιδιά και νέους) με ΣΔτ1. Επιχειρεί να ενημερώσει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο από στερεότυπα και προκαταλήψεις για τον ΣΔτ1, κάνοντας κατανοητό σε όλους ότι ο διαβήτης είναι μια διαχειρίσιμη χρόνια πάθηση και δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς άβολα μιλώντας γι αυτόν.

Η άγνοια και η έλλειψη ενημέρωσης του ευρέως κοινού, αλλά και των συμμαθητών των παιδιών, κάνουν τα άτομα με διαβήτη να αισθάνονται «διαφορετικά» και κάποιες φορές «ένοχα» για την πάθησή τους.

 

Προχωρώντας ένα βήμα, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. στο πλαίσιο της καμπάνιας «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΣ», δημιουργεί το πρώτο συλλεκτικό κόσμημα- "Μια καραμέλα!"- εμπνευσμένη από την δύναμη των παιδιών με ΣΔτ1, σε χρώμα μπλε από τον μπλε κύκλο που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο του Διαβήτη.

Το συλλεκτικό κόσμημα διατίθεται σε μενταγιόν με αλυσίδα από επιχρυσωμένο ατσάλι 24Κ, αλλά και σε βραχιόλι με οικολογικό δέρμα δίνοντας την ευκαιρία να φορεθεί από άνδρες, γυναίκες και παιδιά όλων των ηλικιών!  Το χρώμα της καραμέλας είναι από υλικό σμάλτου.

Το κόσμημα παρουσιάστηκε στις 22 Νοεμβρίου 2022 και έκτοτε διατέθηκε Πανελλαδικά από την αλυσίδα καταστημάτων και το e-shop της Galerie De Beaute (έως 31/03/2023) και έπειτα μέσω του σωματείου στην συμβολική τιμή των 12€.

---> Πατήστε εδώ και αποκτήστε το τώρα!! <---

 

       

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις πωλήσεις του κοσμήματος, θα διατεθούν για τη δημιουργία Πολυχώρου της Π.Ε.Α.Ν.Δ.,  που θα αποτελεί το πρώτο σημείο αναφοράς για τις οικογένειες των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Πρέσβειρα της καμπάνιας του κοσμήματος είναι η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη, που με την γλυκύτητά της και την αφιλοκερδή συμμετοχή της, ενισχύει το μήνυμα της καμπάνιας!

Η ΠΕΑΝΔ στοχεύει να κάνει viral την καμπάνια του κοσμήματος, προτρέποντας το κοινό που θα το αγοράσει, να φωτογραφηθεί με αυτό και να ανεβάσει την φωτογραφία του στα social media, προσθέτοντας το hashtag #ΗΔυναμηΤουΚυκλουΜας και κάνοντας tag την @peand_, συνεισφέροντας έτσι ακόμα περισσότερο στη διάδοση του μηνύματος!

 

Λίγα λόγια για το Backstage της Φωτογράφισης

Η Ελένη Τσολάκη,  συμμετείχε αφιλοκερδώς στην καμπάνια για την προώθηση του συλλεκτικού κοσμήματος της ΠΕΑΝΔ. Η φωτογράφιση έγινε στο studio της γνωστής φωτογράφου Ρούλας Ρέβη, με συμμετοχή παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1-  μελών της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Τα παιδιά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, έδωσαν έναν όμορφο τόνο στην φωτογράφιση φορώντας το συλλεκτικό κόσμημα, ενώ η Ρούλα Ρέβη, η Ελένη Τσολάκη και όλοι οι συντελεστές του στούντιο έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό!

 

Λίγα λόγια για το όραμα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. για τον νέο Πολυχώρο

Στον Πολυχώρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα υπάρχει ιατρείο, το οποίο θα στελεχώνεται από εξειδικευμένη ομάδα ιατρών, νοσηλευτών, διαιτολόγων και ψυχολόγων που θα συμβουλεύουν και θα υποστηρίζουν τα παιδιά, κυρίως σε κρίσιμα θέματα καθημερινής ρύθμισης του διαβήτη. Στο χώρο θα πραγματοποιούνται επίσης ενημερωτικές εκδηλώσεις, εκπαιδεύσεις και δράσεις του συλλόγου για τα μέλη (και μη) της Π.Ε.Α.Ν.Δ., για όλα τα νεοδιαγνωσμένα παιδιά με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους, επιστημονικές διαλέξεις, επιμορφωτικά σεμινάρια, συναντήσεις των παιδιών, καθώς και ψυχαγωγικές δράσεις.

 

Ποια είναι η Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) είναι φιλανθρωπικό σωματείο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε το 1983 από τον διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή Παιδιατρικής κ. Χρήστο Σπ. Μπαρτσόκα και έκτοτε βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 σε όλη τη χώρα. Πιστή στο όραμά της, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της πανελλαδικά σε περισσότερα από 4.000 παιδιά και νέους με ΣΔτ1, με κύριο σκοπό τη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης, διαβίωσης και ποιότητας ζωής τους, ώστε να μπορούν να βιώνουν μία καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις και να οραματίζονται με αισιοδοξία το μέλλον τους.

Μοιραστείτε το: