ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ για τα μέλη απο την επιχείρηση Salamis Flowers

Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΗ για τα μέλη απο την επιχείρηση Salamis Flowers

Οι εξελίξεις με τον κορωνοϊο έφεραν την κοινωνία αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές φαινόμενο και τους πολίτες υποχρεωμένους να παραμένουν σπίτι για να περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας. 

Ο κύριος Γιώργος Κοκκινίδης ιδρυτής της επιχείρησης παραγωγής φυτών Salamis Flowers, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη βοήθεια που παρέχει η ΠΕΑΝΔ με τις δράσεις και την επαγρύπνηση για τη στήριξη των μελών της, προσφέρει δωρεάν σε όλα τα μέλη καλλωπιστικά φυτά από την πανέμορφη ΟΡΤΑΝΣΙΑ.

Η σκέψη πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι να ομορφύνει λίγο ο χώρος, εσωτερικός και εξωτερικός, στον οποίο έχει πλέον περιοριστεί η καθημερινότητα όλων μας και να γεμίσει χρώματα και άρωμα φέρνοντας μας ακόμη ποιο κοντά στην άνοιξη.

 

Λίγα λόγια για την ΟΡΤΑΝΣΙΑ:

Η ορτανσία είναι δικοτυλήδονο φυτό, που ανήκει στην οικογένεια Υδραγγειοειδή (Hydrangeaceae). To γένος Υδραγγεία (Hydrangea) περιλαμβάνει γύρω στα 25 είδη, που ευδοκιμούν στην Κεντρική και στην Ανατολική Ασία, κυρίως στην Κίνα και στις περιοχές των Ιμαλαΐων, όπως επίσης και στην αμερικανική ήπειρο. Καλλιεργείται ως διακοσμητικό φυτό. Είναι θαμνώδες, φυλλοβόλο φυτό. Έχει μεγάλα φύλλα μήκους έως 15 εκατοστά, σχήματος καρδιάς με οδοντωτή περιφέρεια. Οι ταξιανθίες της είναι πλούσιες, και σφαιρικές. Αποτελούνται από πολλά ροζ, κόκκινα, μοβ, μπλε και λευκά άνθη. Το χρώμα στα άνθη της καθορίζεται κυρίως από τη γενετική σύσταση του φυτού αλλά και από το έδαφος, όμως μία αλλαγή χρωματισμού μπορεί να επιτευχθεί και με διάφορους εμβολιασμούς.
Η ορτανσία καλλιεργείται ως καλλωπιστικό φυτό σε γλάστρες και κήπους . Στην Ιαπωνία αποξηραμένα πέταλα των ανθών προστίθενται στο τσάι δημιουργώντας την ποικιλία τσαγιού «ορτανσία».
Στην Ελλάδα η καλλιέργεια γίνεται κυρίως στην Αττική και το φυτό έρχεται σε ανθοπωλεία ανθισμένο σε γλάστρες από το χειμώνα μέχρι τον Μάιο.

 

Το είδος της ορτανσίας που διατίθεται στα μέλη είναι σε δύο μεγέθη, το μικρό σε ύψος 30 εκατοστά και το μεγάλο σε 60 εκατοστά. Τα διαθέσιμα χρώματα είναι άσπρο και κόκκινο στο μικρό μέγεθος και όλα τα χρώματα (μόβ, ροζ, κόκκινο, άσπρο, μπλε) στο μεγάλο. Συσκευάζονται με ζελατίνα.

Για τον τόπο παράδοσης υπάρχουν οι εξής επιλογές: απ’ ευθείας παραλαβή απο την αποθήκη του συλλόγου (πλησίον μετρό Κατεχάκη) τις μέρες Πέμπτη 16/4 και Τετάρτη 22/4 ή κατ’ οίκον παράδοση με χρέωση 4 ευρώ. 

 

Η ενέργεια απευθύνεται σε όλα τα μέλη του συλλόγου που διαμένουν εντός Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν το ενδιαφέρον τους (επιθυμητή ποσότητα ανά μέγεθος και χρώμα, τρόπο παραλαβής και ημέρα) έως την Τρίτη 14/4/20 και ώρα 5.00μμ στο [email protected].

 

Περισσότερα για την επιχείρηση παραγωγής φυτών Salamis Flowers

 

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουμε τις θέρμες μας ευχαριστίες στον κ. Γιώργο Κοκκινίδη  για την υπέροχη προσφορά προς τα μέλη της ΠΕΑΝΔ.

Μοιραστείτε το: