Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Λάβε Αναλώσιμα που έχεις ανάγκη ή Προσέφερε Αναλώσιμα που δεν χρειάζεσαι. Τρέχον

 
 

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ κ’ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

 

Στα πλαίσια του πολύπλευρου έργου της ΠΕΑΝΔ, εντάσσεται το πρόγραμμα "ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ κ’ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ", μέσω του οποίου προσφέρουμε βοήθεια με αναλώσιμα υλικά διαβήτη και ινσουλίνες σε οικογένειες που έχουν παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ή είναι ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε ανάγκη.

Επιτακτικοί λόγοι, μας έκαναν να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα αυτό, που θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής για τα επόμενα χρόνια. Η υλοποίησή του είναι απόρροια των καθημερινών τηλεφωνημάτων που δεχόμασταν, μέσω των οποίων αποτυπωνόταν έντονα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες με παιδιά καθώς και ενήλικες, πάσχοντες από Νεανικό Διαβήτη, σχετικά με την επάρκεια των αναλωσίμων υλικών διαβήτη που έχουν ανάγκη. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που οι εγκεκριμένες ποσότητες των ασφαλιστικών ταμείων δεν καλύπτουν τις απαιτούμενες ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά διαβήτη, με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να αναγκάζονται σε μηνιαία βάση να ξοδεύουν αρκετά χρήματα αν φυσικά διαθέτουν, ώστε να καταφέρουν μια καλή ρύθμιση ή να περιορίζονται σε αυτά που τους εγκρίνουν με οτι ρίσκο για την υγεία των παιδιών τους. Επίσης μην ξεχνάμε και πολλούς ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 κυρίως φοιτητές και άνεργους, οι οποίοι δεν έχουν δυνατότητα να προμηθεύονται τα αναλώσιμα που χρειάζονται και πληρώνουν πολλές φορές μέχρι και τις ινσουλίνες τους ή στερούνται του τακτικού ελέγχου με οτι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον τους.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους δημιουργούμε την "αποθήκη" υλικών.
Πώς μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε ?
  • Προσφέροντας ινσουλίνες - ταινίες μέτρησης σακχάρου - βελονάκια - σκαρφιστήρες - σύριγγες - αναλώσιμα αντλίας - συναφή με το διαβήτη προϊόντα αλλά και φάρμακα που σας έχουν περισσέψει και δεν χρησιμοποιείτε.
  • Κάποια ταμεία υπο προϋποθέσεις χορηγούν μετά από βεβαίωση του θεράποντα γιατρού, μεγαλύτερες ποσότητες από τις καθιερωμένες. Μπορείτε λοιπόν να παίρνετε αυτές τις ποσότητες και αν δεν τις χρειάζεστε, να τις δωρίζετε σε εμάς προκειμένου να βοηθήσουμε κάποιον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
Ποιοι δικαιούνται ?

Όλοι όσοι έχουν ανάγκη απο υλικά διαβήτη και ινσουλίνες, μπορούν να απευθυνθούν στο σύλλογο (2107796660 & [email protected]), προκειμένου να λάβουν τη βοήθεια που χρειάζονται ανάλογα με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει κάθε φορά και γνώμονα πιθανά αντικειμενικά κριτήρια αν υπάρχουν (ηλικία πάσχοντα, οικονομικοί λόγοι, ανεργία, πολύτεκνη ή μονογονεϊκή οικογένεια κλπ). Προτεραιότητα δίνεται στα μέλη της ΠΕΑΝΔ.

Μη διστάσετε..
σκεφτείτε πως όλοι έχουν ανάγκη από κάποιου είδους βοήθεια και εμεις είμαστε εδώ μαζί με εσας, για να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε.

 

Μοιραστείτε το: