Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022

Στηρίζουμε τους ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής, προκειμένου να συνδράμουν στο κύμα αλληλεγγύης προς τους πληγέντες του πολέμου στην Ουκρανία και προς τους πρόσφυγες. Άλλοι δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια, άλλοι σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους «Γιατρούς του Κόσμου» και άλλοι από μόνοι τους, μετά από επικοινωνία που είχαν με την ουκρανική Πρεσβεία στην Αθήνα, προχώρησαν σε συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και θα συνεχίσουν τη δράση τους και την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. προχώρησε ήδη και παρέδωσε στο φορέα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ μεγάλη ποσότητα απο βρεφικές πάνες, ζυμαρικά και αναλώσιμα διαβήτη. Στην προσπάθεια αυτή, και δεδομένων των συνθηκών, δεν θέλαμε να σας ταλαιπωρήσουμε να φέρετε πράγματα στο γραφείο του συλλόγου, όποιος όμως επιθυμεί, μπορεί να συνδράμει ξεχωριστά σε αυτόν τον αγώνα προσφέροντας ό,τι μπορεί με όποιο τρόπο καθώς ο σκοπός είναι η αλληλεγγύη.

 

Τα είδη που μπορείτε να παραδώσετε είναι:

- απο Αναλώσιμα Διαβήτη:

 • μόνο Ινσουλίνες ταχείας δράσης: Humalog, Apidra, Novorapid 
 • σύριγγες ινσουλίνης
 • ταινίες σακχάρου με το μετρητή τους

- Γάζες και γάντια αποστειρωμένα

- Οινόπνευμα

- Φυσιολογικούς ορούς

- Παυσίπονα

- Παιδικά σιρόπια

- Αντιβηχικά

- Betadine.

και πολλά άλλα (παρακαλώ πατήστε εδώ).

 

Οι δράσεις αλληλεγγύης πραγματοποιούνται στα εξής σημεία και τις εξής ημέρες και ώρες:

 • Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας στο Α’ ΚΑΠΗ (Καλαντζάκου 7) και στο Κέντρο Φιλίας & Αλληλεγγύης (Ηρακλείου 20), Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 14:00.

 • Ο δήμος Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», καθημερινά στο Δημαρχείο από 08:00 έως 20:00 (το σαββατοκύριακο από 12:00 έως 20:00).

 • Ο δήμος Βριλησσίων στον Κοινωνικό Οργανισμό Προστασίας & Αλληλεγγύης (λ. Πεντέλης 62), καθημερινά από 08:00 έως 18:00.

 • Ο δήμος Διονύσου μετά από συνεννόηση με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο ισόγειο του κτιρίου επί της οδού Κοιμήσεως Θεοτόκου 26-28 στον Άγιο Στέφανο (στον χώρο του Κ.Α.Π.Η), από 09:00 έως 12:00.
 • Ο δήμος Ελευσίνας στο Κέντρο Κοινότητας (Εθνικής Αντιστάσεως & Ελευθερίου Βενιζέλου), από την Τρίτη 8 Μαρτίου έως την Πέμπτη 10 Μαρτίου, από 08:00 έως 15:00.

 • Ο δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο Δημαρχείο στις 8, 10, 15 και 17 Μαρτίου, από 12:00 έως 15:00.

 • Ο δήμος Νέας Σμύρνης συγκέντρωση υγειονομικού υλικού και είδη διατροφής μακράς διαρκείας στο Δημαρχείο την Τρίτη 8 Μαρτίου από 10:00 έως 18:00, μόνο υγειονομικό υλικό στα Δημοτικά Ιατρεία (Αρτάκης 76) στις 9, 10, 11 Μαρτίου από 08:00 έως 14:00 και μόνο είδη διατροφής στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (Αρτάκης 8), τις ίδιες ημέρες και ώρες.
 • Ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στον χώρο του Α’ ΚΠΑΗ (λ. Δεκελείας 154) έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από 09:00 έως 13:30.

 • Ο δήμος Πεντέλης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στο Δημαρχείο, στο Δ.Κ. Νέας Πεντέλης (Αγίας Παρασκευής 22), στο Δ.Κ. Πεντέλης (Ηγουμένου Μακρυγιάννη), στο Κοινωνικό Κέντρο Μελισσίων (Σκιάθου 5 & Μπακογιάννη) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων (17ης Νοεμβρίου 10), από την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και το Σάββατο 12 Μαρτίου από 09:00 έως 15:00.

 • Ο δήμος Σαρωνικού στο Δημαρχείο, στο Δημοτικό Κατάστημα Αναβύσσου (Βασιλέως Κωνσταντίνου και Κρήτης), στις Κοινωνικές Δομές Καλυβίων (28ης Οκτωβρίου 24) και στις Κοινωνικές Δομές Αναβύσσου (25ης Μαρτίου & Ζαΐμη), καθημερινά από 08:00 έως 16:00.

 • Ο δήμος Χαϊδαρίου στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δημαρχείου, από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 έως 20:00.
 • Ο δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου», καθημερινά στο Κεντρικό ΚΕΠ (Γρ. Γυφτοπούλου & Α. Γκίνη), στο ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου (Ιθώμης 34), στο ΚΕΠ Πατήματος (Ηρακλείτου 141) και στο ΚΕΠ του Μετρό Χαλανδρίου.

 

 

                  Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με θέρμη σε αυτή την πράξη αγάπης και έμπρακτης στήριξης.

                         

 

                                                       ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ

 

 

 

Μοιραστείτε το: