Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017

Σχολικός Νοσηλευτής 2017-2018

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε την εγκύκλιο για τους  Σχολικούς Νοσηλευτές, η οποία αφορά τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν στο σχολείο το έτος 2017-2018


Διαβάστε την Εγκύκλιο

Η περίπτωση του Νεανικού Διαβήτη, υπάγεται αποκλειστικά στο  Κεφάλαιο Β'  της Εγκυκλίου (Στήριξη απο σχολικό Νοσηλευτή) και απο τα αναγραφόμενα δικαιολογητικά (Α,..ΣΤ) ΔΕ χρειάζεται το Β που αφορά Γνωμάτευση ΚΕΔΔΥ (αυτή είναι για τις περιπτώσεις που θέλουν Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και όχι Σχολικό Νοσηλευτή).

SOS - Σημείωση: αναφορικά με τη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου, όσοι έχουν διαγνωστεί σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χρειάζεται άμεσα να αποταθούν σε Δημόσιο Νοσοκομείο παίδων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιβεβαίωση της πάθησης. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζονται αιματολογικές εξετάσεις και επίσκεψη.


Η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα "Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή" ορίζεται έως τις 21 Ιουνίου 2017 ενώ παράλληλα αιτήσεις θα υποβάλλονται καθ' όλη τη διάρκεια του σχολικού Έτους. 


Θυμηθείτε οτι ο σύλλογος της "ΠΕΑΝΔ", μετά την έναρξη του σχολικού έτους και την ανάληψη καθηκόντων απο Σχολικό Νοσηλευτή, μπορεί να επισκεφθεί το σχολείο σας προκειμένου να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει το προσωπικό με τους μαθητές. 
Η συγκεκριμένη ενέργεια γίνεται απο το 2014 σε συνεργασία με πολλά σχολεία κ τις οικίες Δ/νσεις Εκπαίδευσης.


Μοιραστείτε το: