Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018

Σχολεία Αττικής που θα λάβουν Σχολικό Νοσηλευτή


Aπό την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής ανακοινώθηκαν σήμερα 17/9/18, οι πίνακες των  αναπληρωτών για τον κλάδο  ΠΕ25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής  (ΣΜΕΑΕ) και σε σχολικές μονάδες γενικής αγωγής για εξειδικευμένη υποστήριξη μαθητών.

Στον πρώτο πίνακα που ακολουθεί, αναφέρονται τα ονόματα των 133 υποψηφίων αναπληρωτών Σχολικών Νοσηλευτών που θα προσληφθούν στην Α' Φάση ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο Νομό Αττικής.

Στο δεύτερο πίνακα που ακολουθεί, είναι τα 133 σχολεία της Αττικής που πιστώθηκαν να λάβουν στην Α' Φάση τους ανωτέρω Σχολικούς Νοσηλευτές.

Θα ακολουθήσει αρχές Νοεμβρίου η Β' Φάση πρόσληψης Σχολικών Νοσηλευτών για όλα τα σχολεία που δεν καλύφθηκαν απο την Α' Φάση. 


Δείτε εδώ τους πίνακες:
Σας ενημερώνουμε οτι μετά την ολοκλήρωση της Β' Φάσης, ο σύλλογός της ΠΕΑΝΔ θα προχωρήσει σε 2η συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να τεθούν οι ελλείψεις (ονομαστικά ανά σχολείο που φοιτά μαθητής με Διαβήτη) και να δοθούν οριστικές λύσεις επί των προβλημάτων. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε κρατήστε την επαφή σας με το σύλλογο ώστε να μπορέσουμε να αποτυπώσουμε τις ανάγκες (μελών και μη) ανά την Ελλάδα και να προχωρήσουμε στην καλύτερη διευθέτηση του ζητήματος.


Τέλος έχετε κατά νου οτι αρχές Νοεμβρίου 2018 ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει για συνεχή χρονιά το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης Σχολικών Νοσηλευτών για το ΣΔΤ1 σε συνεργασία με το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται πανελλαδικά σε όλους τους Σχολικούς Νοσηλευτές, παρέχοντας τη δυνατότητα παρακολούθησης εξ' αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης του θεωρητικού μέρους και σε συνέχεια της πρακτικής επιμόρφωσης τους ου θα λάβει χώρα στις 3 μεγάλες πόλεις Αθήνα-Θεσσαλονίκη και Κρήτη. Είναι εξίσου σημαντικό ο νοσηλευτής που θα αναλάβει τη διαχείριση του Διαβήτη για κάθε μαθητή, να είναι άρτια εκπαιδευμένος απο εξειδικευμένους επιστήμονες και πιστοποιημένους φορείς, παρακολουθώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιμόρφωσης για το ΣΔΤ1. 

Η σωστή εκπαίδευση -θεωρητική και πρακτική- δεν παρέχετε μέσα απο ολιγόωρες ημερίδες, ούτε μεταδίδεται απο στόμα σε στόμα. Είναι μια σοβαρή διαδικασία αν θέλουμε τα παιδιά με Διαβήτη, να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον με καλή ρύθμιση.
Μοιραστείτε το: