Τρίτη, 09 Ιουνίου 2015

Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το 2015-2016


Ένα ακόμη πολύ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ αλλά και εξίσου σημαντικό νέο, μας κάνει να είμαστε περήφανοι στο σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ".

Οι προσπάθειές και η αιτιολογημένη επιμονή μας, έδωσαν επιτέλους τη λύση στο θέμα που καιρό τώρα προσπαθούσαμε. Από πρόπερσι συγκεκριμένα παλεύουμε μέσα απο διάφορες εισηγήσεις και παρεμβάσεις τόσο στο Υπ.Παιδείας όσο και στο Υπ. Υγείας (παλαιά και νέα Κυβέρνηση), να λύσουμε το ποιο σημαντικό για την εποχή πρόβλημα που φέρνει ο διαβήτης στα νεοδιάγνωστα παιδιά κυρίως μικρής ηλικίας.

Αναφερόμαστε στο θέμα της νοσηλευτικής μέριμνας σχετικά με τη φροντίδα του παιδιού με Διαβήτη στο Σχολείο

Πολλοί γονείς ήρθαν σε δύσκολη θέση, τα ίδια τα παιδιά πιέστηκαν και βρέθηκαν αντιμέτωπα με δυσκολίες που δεν όφειλαν να διαχειριστούν, ειδικά οταν πρόκειται για προσχολική ή πρώτη σχολική ηλικία. Όλο αυτό δημιούργησε άγχος, φόβο, ανασφάλεια καθώς και ρατσιστικές συμπεριφορές σε χιλιάδες παιδιά, τα οποία έτυχε να εμφανίσουν Διαβήτη.

Το αποτέλεσμα, μας βρίσκει χαρούμενους δεδομένου οτι εντάχθηκε η στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή για το Διδακτικό Έτος 2015-2016, σε σχετική Εγκύκλιο  προγράμματος ΕΣΠΑ που μόλις εκδόθηκε απο το Υπ.Παιδείας.

Διαβάστε την Εγκύκλιο.  Η περίπτωση του Νεανικού Διαβήτη, υπάγεται αποκλειστικά στο Κεφάλαιο Γ' της Εγκυκλίου

Προσοχή: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν τις απαιτούμενες διαδικασίες εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας που ορίζει η Εγκύκλιος. 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή πρόβλημα που σας προκύψει, παρακαλούμε καλέστε στο σύλλογο.
Μοιραστείτε το: