Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Στήριξη απο Σχολικό Νοσηλευτή για το διδακτικό έτος 2020-2021

 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εξέδωσε στις 05/06/20 την εγκύκλιο που αφορά την έγκριση στήριξης απο Σχολικό Νοσηλευτή μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2020-2021.
 
 
Διαβάστε την Εγκύκλιο εδώ
 

Η περίπτωση μαθητών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, υπάγεται αποκλειστικά στο Κεφάλαιο Β’ (Β.2.1 σελίδα 8) της Εγκυκλίου (Στήριξη απο Σχολικό Νοσηλευτή) και απο τα αναγραφόμενα δικαιολογητικά ο γονέας χρειάζεται να προσκομίσει στο Δ/ντη του σχολείου αποκλειστικά το (1) και το (2). Τα υπόλοιπα αφορούν το Δ/ντη του σχολείου που θα υποβάλει στη συνέχεια το αίτημα στην οικεία Περιφερειακή Δ/νση
 
SOS!! - Σημείωση: αναφορικά με τη Γνωμάτευση/Βεβαίωση Δημοσίου Νοσοκομείου, όσοι έχουν διαγνωστεί σε Ιδιωτικά Νοσοκομεία, χρειάζεται άμεσα να αποταθούν σε Δημόσιο Νοσοκομείο παίδων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιβεβαίωση της πάθησης. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και συνήθως απαιτούνται αιματολογικές εξετάσεις (γλυκοζυλιωμένη και C-πεπτίδιο) και τακτική επίσκεψη.
 
 
Η υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα "Στήριξη μαθητών από Σχολικό Νοσηλευτή" ορίζεται έως και την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 ενώ παράλληλα αιτήσεις θα υποβάλλονται απο 01 Σεπτεμβρίου 2019 και καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού Έτους για νεοδιαγνωσμένες περιπτώσεις.
 
 


Υπενθυμίζουμε οτι ο σύλλογος της "ΠΕΑΝΔ" και φέτος κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς σκοπεύει να πραγματοποιήσει για 3η συνεχή χρονιά πανελλαδικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Σχολικών Νοσηλευτών στο ΣΔΤ1, προκειμένου να προσφέρει εξειδικευμένη γνώση και ορθή διαχείριση στο Διαβήτη σε όλους τους διορισμένους Σχολικούς Νοσηλευτές που φροντίζουν μαθητές με ΣΔΤ1. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορούμε να επισκεφθούμε το σχολείο σας προκειμένου να ενημερώσουμε το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές για το ΣΔΤ1. Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία απο το 2014 απο το σύλλογο της ΠΕΑΝΔ και μέχρι σήμερα έχουμε ενημερώσει πάνω απο 2.400 μαθητές και 1.000 εκπαιδευτικούς εντός και εκτός Αττικής. Αν επιθυμείτε να επισκεφθούμε και το δικό σας σχολείο, παρακαλούμε αποστείλτε μας e-mail ([email protected]).

 

H ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας γα το ΣΔΤ1 με κάθε τρόπο είναι υποχρέωση όλων μας προκειμένου το παιδί με διαβήτη να νοιώθει και να ζεί σε ένα άκρως φιλικό και οικείο σχολικό περιβάλλον χωρίς ταμπού, προκαταλήψεις και ντροπή.

Μοιραστείτε το: