Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012

Πρόταση ΔΙΑΛΥΣΗΣ του Διαβητολογικού Κέντρου


Ενημέρωση για το Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»               

Όπως όλοι γνωρίζετε το Διαβητολογικό Κέντρο του Παίδων «Π κ’ Α. Κυριακού» αποτελεί τη μήτρα που γέννησε την Ένωσή μας -ΠΕΑΝΔ, με ιδρυτή τον καθηγητή κ. Μπαρτσόκα, και συνεχίζει να την τροφοδοτεί με ζωή αφού τουλάχιστον το 95 % των παιδιών που παρακολουθούνται σε αυτό είναι ενεργά μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ. Επίσης είναι γνωστό σε όλους το έργο που επιτελείται στο Κέντρο, καθώς επίσης και η βελτίωση των συνθηκών παρακολούθησης των παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη που κατακτήθηκε και επιτεύχθηκε από τα στελέχη του Κέντρου αλλά και την Ένωσή μας, εν μέσω πολλών δυσκολιών. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται από όλους εμάς που εμπιστευόμαστε την υγεία των παιδιών μας στο Κέντρο αυτό, που έδωσε άλλη διάσταση στη φροντίδα του Νεανικού Διαβήτη στη χώρα μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών των άοκνων προσπαθειών, του χρόνου που διατέθηκε από τα στελέχη και δη την Υπεύθυνη αυτού τα τελευταία χρόνια κ. Α. Βαζαίου ήταν  Το Κέντρο μας να αναγνωριστεί πρόσφατα διεθνώς ως κέντρο αναφοράς, βάζοντας τη χώρα μας στο χάρτη με τα πιο σπουδαία Διαβητολογικά Κέντρα.

Όμως, όπως επίσης ήδη γνωρίζετε, εδώ και έναν χρόνο έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο Κέντρο μας μετά την πρόταση του Δ.Σ. του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού να ενταχθεί το Διαβητολογικό στο Ενδοκρινολογικό τμήμα του ίδιου νοσοκομείου, ενώ μέχρι τώρα ανήκε στην Ά Παιδιατρική Κλινική αυτού.

Ως ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, αλλά και ως άνθρωποι που μεγαλώσαμε στο Κέντρο αυτό, αυτό το γεγονός μας βρίσκει κάθετα αντίθετους μιας που μεθοδεύτηκε εν κρυπτώ, πραγματοποιείται υπό αδιευκρίνιστους όρους, οι οποίοι τέθηκαν με το πρόσχημα της εξοικονόμησης πόρων και θα διαταράξει τη δομή και λειτουργία του και για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι θα υποβαθμίσει τη φροντίδα υγείας των παιδιών μας, στα πλαίσια μιας γενικότερης διάλυσης ακόμα και υγιών δομών του συστήματος υγείας.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, είχε υποσχεθεί στην ΕΛ.Ο.ΔΙ και σε αντιπροσωπεία της ΠΕΑΝΔΔ μετά από συνάντηση που είχαν, ότι συμφωνούσε με το δίκαιο αίτημά μας και με τις έγγραφες προτάσεις μας για διατήρηση της δομής του Κέντρου, αλλά και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, χωρίς επιπλέον κόστος. Μεσολάβησαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και μέσα στο καλοκαίρι, Ιούλιο και αρχές Αυγούστου, οι προσπάθειές μας και ιδιαίτερα του προέδρου της ομοσπονδίας κ. Συκιώτη, ήταν συνεχείς, με έγγραφα και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Μας διαβεβαίωσαν για τη δίκαιη και σωστή λύση του προβλήματος μέσα στον Σεπτέμβριο.

Αναμένουμε, αλλά δεν εφησυχάζουμε όλοι εμείς, τα χιλιάδες άτομα με διαβήτη που παρακολουθούμαστε τόσο άρτια από ένα κέντρο διεθνώς αναγνωρισμένο.

Για το λόγο αυτό Κύριε Υπουργέ Υγείας, επιληφθείτε του θέματος και δώστε μια λύση η οποία δεν θα θίγει τη δομή και την άρτια έως τώρα λειτουργία του Κέντρου και εμείς ως Π.Ε.Α.Ν.Δ. είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα μέλη μας και άτομα με Νεανικό Διαβήτη. Αυτό που ΔΕΝ θα κάνουμε είναι να γίνουμε σιωπηλοί μάρτυρες της διάλυσης του Διαβητολογικού Κέντρου και του κινδύνου να επιστρέψουμε σε εποχές που οι παλιότεροι θέλουμε να ξεχάσουμε. Ο Διαβήτης θα συνεχίσει να αποτελεί τρόπο ζωής και όχι ασθένεια για το καλό όλων μας και όλης της κοινωνίας.

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είναι σε συνεχή επαφή με την ΕΛΟΔΙ και θα συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειές τους. Δεν περιμένουμε ευχολόγια αλλά πράξεις...

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

Μοιραστείτε το: