Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Πίνακας Παθήσεων για την εισαγωγή με το 5%


Σήμερα 13/11/2018 ανακοινώθηκε απο το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ όπως έχει διαμορφωθεί με βάση τις τελευταίες ισχύουσες διατάξεις και αφορά τις παθήσεις που εντάσσονται στη διαδικασία εισαγωγής υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 5%.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1, είναι στον κωδικό 25 (ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1).

Επισημαίνεται οτι οι μαθητές με ΣΔΤ1 θα καταθέσουν στις Ειδικές Επταμελείς Επιτροπές όταν αυτές οριστούν (αναμένονται εντός του μήνα Νοεμβρίου) μόνο την ιατρική γνωμάτευση Δημοσίου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου περι της ύπαρξης Διαβήτη και ΟΧΙ Πιστοποιητικά ποσοστού Αναπηρίας που εκδίδονται απο ΚΕΠΑ. Αυτά τα πιστοποιητικά απαιτούνται αποκλειστικά για συγκεκριμένες παθήσεις που αναφέρονται στην απόφαση όπως μειωμένη οπτική οξύτητα, κινητικά προβλήματα κλπ. 

Επιπλέον όσοι έχουν λάβει Πιστοποιητικό Διαπίστωσης Πάθησης απο τις Επταμελείς Επιτροπές πριν απο τις 10 Νοεμβρίου 2017, θα χρειαστεί να καταθέσουν εκ νέου τα χαρτιά τους προκειμένου να λάβουν επικαιροποιημένο Πιστοποιητικό, ενώ όσα εκδόθηκαν μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017, γίνονται δεκτά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαδικασία του 5% που θα ακολουθήσει και αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.


Διαβάστε ΕΔΩ την ανακοίνωση του Υπουργείου
Μοιραστείτε το: