Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ κ' ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αγαπητοί φίλοι

Όσοι από εσάς έχετε παιδί με διαβήτη που τελείωσε φέτος το σχολείο και είσαστε σε αναμονή για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου να σας ενημερώσουμε τα εξής :

Α) Τα παιδιά που έδωσαν κανονικά Πανελλήνιες Εξετάσεις κάνουν τα παρακάτω 2 πράγματα :

 1. από 16 έως 23-6-11 πάνε στο Λύκειό τους, προκειμένου να παραλάβουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας, ώστε να μπορούν να υποβάλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ηλεκτρονικά
 2. από 17 έως 28-6-11 συμπληρώνουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο
  Για τη συμπλήρωσή του ακολουθείτε μόνο το πρώτο και τρίτο βήμα της εφαρμογής αγνοώντας το δεύτερο που αναφέρεται στις "ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ".
  Συγκεκριμένα η ύπαρξη Νεανικού Διαβήτη δεν εμπίπτει στην κατηγορία "ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ" οπότε και δεν συμπληρώνετε τίποτα.

Τώρα αν κάποια παιδιά που έχουν διαβήτη πληρούν μία από τις προϋποθέσεις της "ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ" δηλαδή

 • ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
 • ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
 • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (υπάρχει αδελφός που σπουδάζει σε άλλη πόλη ή ο ενδιαφερόμενος είναι ορφανός ή έχει μέλος στην οικογένειά του που πάσχει από σοβαρή ασθένεια )
 • ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
  ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα συμπληρώσουν ποια προϋπόθεση από τις παραπάνω έχουν, προσκομίζοντας και τα απαιτούμενα διακιολογητικά.

Β) Τα παιδιά που έδωσαν ή δεν έδωσαν Πανελλήνιες και θα κάνουν χρήση του 5%, αυτοί θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους το μήνα Σεπτέμβρη

Τελος και ιδιαίτερα σημαντικό είναι οτι η επιλογή των σχολών πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή, διότι ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ.

Δυστυχώς αυτή είναι η απόφαση που πήρε το Υπουργείο για όλες τις περιπτώσεις εισαγωγής και για το 5%.

Να σας ενημερώσουμε οτι ήδη από το σύλλογό μας, διαβιβάστηκε επιστολή προς την Ελληνική Ομοσπονδία Διαδήτη -ΕΛΟΔΙ ώστε να προβεί στις ανάλογες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας για άρση αυτής της απόφασης. Θεωρούμε οτι η μετεγγραφή είναι απαραίτητη για τα Παιδιά με Διαβήτη τουλάχιστον προς τις πόλης διαμονής τους.

Πληροφορίες για όλα τα παραπάνω μπορείτε να βρείτε στη σελίδα : http://exams.minedu.gov.gr καθως και στο τηλέφωνο 210-3443993 ή 210-3442000 τηλεφωνικό κέντρο


Με εκτίμηση,
Σοφία Μανέα
πρόεδρος ΠΕΑΝΔ

Μοιραστείτε το: