Τετάρτη, 03 Απριλίου 2013

Επίδομα της Πρόνοιας και Εφορία

Ενημέρωση σχετικά με το επίδομα της Πρόνοιας που μέχρι πριν λίγους μήνες είχε δημιουργηθεί τεράστια αναστάτωση...

Μετά από πολλές προσπάθειες των συλλόγων αλλά κυρίως της Ομοσπονδίας (ΕΛΟΔΙ),
η ΠΡΟΝΟΙΑ εξέδωσε πλέον το νέο κανονιστικό πλαίσιο που είχαν αναγγείλει και αφορά τους δικαιούχους του προνοιακού Επιδόματος. Είναι μεγάλη επιτυχία για όλους μας που κατέγραψαν ξεκάθαρα την πάθησή μας, απεμπλέκοντάς την από τις βαριές αναπηρίες.
Μέσα στο ΦΕΚ (πατήστε εδώ για να το δείτε), έχουμε επισημάνει το σημείο που αφορά το Νεανικό Διαβήτη τύπου 1, σύμφωνα με το οποίο τα ΚΕΠΑ θα αναγράφουν στη βεβαίωση τόσο την πάθηση όσο και το ποσοστό που δικαιούται (50%). Με αυτό και μόνο, το επίδομα θα δίνεται σε όλα τα άτομα με διαβήτη (έμμεσα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα).
Όσοι από εσάς, δεν παίρνετε το επίδομα (κυρίως νεοδιαγνωσμένοι που έπεσαν πάνω στη διακοπή του επιδόματος) αλλά έχετε τη βεβαίωση των ΚΕΠΑ (2012) να σπεύσετε στην Πρόνοια που υπάγεστε, προκειμένου να εγγραφείτε.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ :  Όλοι όσοι παίρνεται το οικονομικό επίδομα...θα χρειαστεί να περάσετε από την Πρόνοια προκειμένου να προμηθευτείτε βεβαίωση για τη ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ σας δήλωση. Είναι υποχρεωτική η δήλωση του επιδόματος στη φορολογική δήλωση πλέον και ενδεχομένως όσοι δεν το δηλώσουν ή δεν πάρουν τη σχετική βεβαίωση από την Πρόνοια, θα επακολουθήσει η διακοπή του.
 

 
 

Μοιραστείτε το: