Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Δράσεις ΠΕΑΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Για τον εορτασμό της  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ 2014, το Διοικητικό Συμβούλιο  της " Π.Ε.Α.Ν.Δ." πραγματοποίησε τις εξής δράσεις που στόχο είχαν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου:

11 Νοεμβρίου 2014:
  • η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κα Σ. Μανέα εκπροσώπησε το Νεανικό Διαβήτη στη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία προκειμένου να ενημερώσει την επιστημονική κοινότητα, τους κρατικούς φορείς και την κοινή γνώμη για τα νέα δεδομένα γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη καθώς και την αξία της πρόληψης και της ρύθμισής του. Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας κ.Α. Σωτηρόπουλος, η Υφυπουργός Υγείας κ.Κ. Παπακώστα και η πρόεδρος της επιτροπής ερευνών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κ.ε. Πάβη. (δείτε περισσότερα)
  • Ραδιοφωνική συνέντευξη της προέδρου στους σταθμούς:  Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 fm) και Πρώην ΕΡΤ www.ertopen.gr

12 Νοεμβρίου 2014:
  

Ραδιοφωνική συνέντευξη της προέδρου για το iDRadio.gr  (δείτε τη συνέντευξη)


14 Νοεμβρίου 2014:
  • Εκπαίδευση-ενημέρωση μαθητών και καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Ραφήνας και 1ου Γυμνασίου Αρτέμιδας με τη συμμετοχή του παιδιάτρου-ενδοκρινολόγου του Νοσ. Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κ.Νίκου Κεφαλά
  • Συνέντευξη στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού  " Alpha" από δυο μέλη της ΠΕΑΝΔ  (δείτε τη συνέντευξη στο 41.35 λεπτό)
  • Συνέντευξη της προέδρου στο βίντεο-ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ζω με τον Διαβήτη – Χαίρομαι τη Ζωή», που διοργάνωσε η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία στις 14 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο "TITANIA"

20 Νοεμβρίου 2014:
 

Εκπαίδευση-ενημέρωση μαθητών και καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Αχαρνών και 1ου ΕΠΑΛ Αχαρνών με τη συμμετοχή του παιδιάτρου-ενδοκρινολόγου του Νοσ. Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κ.Αμπάς Καντρέ.

Οι εκπαιδεύσεις στα σχολεία θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους 2014-2015 και μέρος αυτών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής του τμήματος Αγωγής Υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Κοινωνικό Σχολείο".
Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες