Το πρώτο ακαδημαϊκό ημερολόγιο για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2020

Το πρώτο ακαδημαϊκό ημερολόγιο για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. υπογράφει το πρώτο ακαδημαϊκό ημερολόγιο για παιδιά και εφήβους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, προκειμένου να οργανώσουν έξυπνα την απαιτητική καθημερινότητα της νέας Σχολικής Χρονιάς. 

Η έκδοση που θα κρατήσετε στα χέρια σας είναι ένα ξεχωριστό σχολικό ημερολόγιο σε σχέση με όλα τα άλλα καθώς έχει ψυχή! Την καρδιά της Ρένιας της Π.Ε.Α.Ν.Δ., που οι περισσότεροι από εσάς γνωρίσατε μέσα από τις σελίδες του πρώτου βιβλίου της Ένωσής μας, «Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους» της συγγραφέως Κάρμεν Ρουγγέρη που κυκλοφορεί απο το Νοέμβρη του 2019 απο τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

 

Η Ρένια είναι η ηρωίδα όλων των παιδιών με ΣΔτ.1, που οπλισμένα με γνώση, διαχειρίζονται τον διαβήτη τους, έτσι ώστε να προχωρούν στη ζωή και να προοδεύουν με γενναιότητα αλλά και σύνεση.

 

Η Ρένια της Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα πάει τον Σεπτέμβριο στο σχολείο μαζί με τα παιδιά μας. Αυτό το θαρραλέο κορίτσι θα είναι συνοδοιπόρος τους στις εύκολες και δύσκολες στιγμές αυτής της σχολικής χρονιάς. Μαζί της, από σελίδα σε σελίδα και από μέρα σε μέρα θα πηγαίνουν στο σχολείο, θα διαβάζουν τα μαθήματά τους, θα ταξιδεύουν, θα διασκεδάζουν σε πάρτι, θα βλέπουν ταινίες, αλλά και θα έχουν τη δυνατότητα να σημειώνουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ημερολογίου τις καθημερινές τους μετρήσεις.

Στις σελίδες του σχολικού ημερολογίου, που για πρώτη φορά κυκλοφορεί από την Π.Ε.Α.Ν.Δ., θα γειτνιάσουν όχι μόνο η εκπαίδευση και η ψυχαγωγία αλλά και η φροντίδα του εαυτού τους. Ταυτόχρονα ο έξυπνος σχεδιασμός του, αφήνει χώρο και στο διαβήτη που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού τους και στόχος είναι να εξελιχθεί σε έναν καλό τους φίλο.

Το σχολικό ημερολόγιο είναι διανθισμένο με την εξαιρετική εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια, που σχεδιάζοντας τη Ρένια, έδωσε σάρκα και οστά σε ένα δεκάχρονο κορίτσι με ΣΔτ.1 Επίσης στην art συνταγή του, συμπεριλαμβάνονται τα καλύτερα υλικά, πολύτιμες διατροφικές συμβουλές και συνταγές της διακεκριμένης Διαιτολόγου-Διατροφολόγου, Μελίνας Καριπίδου, πολύτιμες γνώσεις και tips που ετοίμασε η Π.Ε.Α.Ν.Δ. με καταξιωμένους συνεργάτες της. Tο ημερολόγιο θα κάνει το ταξίδι της ζωής συναρπαστικό γι αυτή τη χρονιά. Ξεφυλλίστε το προσδοκώντας τη γνώση, την υγεία και τη χαρά. Και μη διστάσετε να σημειώσετε, να γράψετε και να σβήσετε, να ζωγραφίσετε ή να σκαρφιστείτε τις δικές σας ιστορίες στις σελίδες του. Χωράει όλα όσα σκέφτεστε και κάνετε! 

 

Κοινός στόχος όλων των συντελεστών είναι να αποτελέσει το ημερολόγιο αυτό την πυξίδα για την πρόοδο του κάθε μαθητή.

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. θα διανέμει πανελλαδικά δωρεάν τα αντίτυπα του ημερολογίου απο την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων:

  1. Στα παιδιά με Διαβήτη τύπου 1: Η παραλαβή γίνεται είτε από το γραφείο της Ένωσης, είτε με courier, είτε μέσω των παιδο-διαβητολογικών ιατρείων (δημοσίων και ιδιωτικών) που ακολουθούν.
  2. Στους διορισμένους σχολικούς νοσηλευτές, οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά υποστηρίζουν και συνοδεύουν τους μαθητές με ΣΔΤ1 στα σχολεία της Ελλάδας. Η παραλαβή γίνεται αποκλειστικά με courier ή από το γραφείο της Ένωσης και απαιτείται η αποστολή εγγράφου όπου o διορισμένος σχολικός νοσηλευτής πιστοποιεί ότι παρακολουθεί μαθητή με διαβήτη (το συντάσσει ο/η διευθυντής του σχολείου χωρίς να γίνεται αναφορά στο όνομα του μαθητή).

Αποκλειστικά για τα παιδιά με ΣΔτ1, η παραλαβή του ημερολογίου μπορεί επιπλέον να γίνει:

· Από τα μεγαλύτερα δημόσια παιδο-ενδοκρινολογικά ιατρεία των Νοσοκομείων Παίδων: "Π. & Α. Κυριακού"-κα. Βαζαίου και κα. Καραβανάκη, "Αγία Σοφία"-κος. Βασιλάκης, "Παίδων Πεντέλης"-κα Φαφούλα, Π.Γ.Ν. Πατρών "Παναγιά η Βοήθεια"-κα Χρυσανθακοπούλου (νοσηλεύτρια τμήματος), Γ.Ν. Πατρών "Καραμανδάνειο"-κα Ηλιοπούλου και Γ.Ν. Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο"-κος Χριστοφορίδης. Ζητήστε το από τον ιατρό ή το νοσηλευτικό προσωπικό του ιατρείου.

· Από τα ιδιωτικά Νοσοκομεία “Παίδων ΜΗΤΕΡΑ” τακτικά ενδοκρινολογικά ιατρεία κα Δημητριάδη, κα Καλλιώρα, κο Κεφαλά, “Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών” Όμιλος Ιατρικού-κος Καντρέ και “Mediterraneo First Care” Γλυφάδας –κα Πάνου

· Από τα ιδιωτικά παιδο-διαβητολογικά ιατρεία των ιατρών και συνεργατών της ΠΕΑΝΔ: κου Κεφαλά, κας Λαδάκη, κας Καριπίδου-διαιτολόγος, κας Γκίκα-ψυχολόγος.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και την εξαίρετη εικονογράφο, Ναταλία Καπατσούλια, για την παραχώρηση των δικαιωμάτων και την χρήση υλικού από το βιβλίο «Η Ρένια και ο διαβήτης που δεν έκανε κύκλους», την διακεκριμένη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου για τις πολύτιμες διατροφικές συμβουλές και τις εταιρείες Roche, Lilly, Novo, Ascensia και Παπαδοπούλου οι οποίες συνέβαλαν στην προσπάθειά μας ως χορηγοί με καταχώρηση.

 

Για παραλαβή απ’ ευθείας απο τα γραφεία της ΠΕΑΝΔ ή αποστολή με courier επικοινωνείστε καθημερινά (Δευτ. 5-9μμ & Τρ. έως Παρασκ. 10-2μμ) με το σύλλογο 210 7796660 ή στείλτε e-mail στο [email protected] με τα στοιχειά σας.

 

 

 

Εμείς, οι άνθρωποι της Π.Ε.Α.Ν.Δ. σας καλωσορίζουμε στο πρώτο ακαδημαϊκό ημερολόγιο με μια ευχή:

Να φτάσετε στην τελευταία μέρα του σχολείου με

υγεία, γνώση, χαρά και δημιουργικότητα και να μείνετε προσηλωμένοι στους μικρούς και μεγάλους στόχους σας.

Καλή πρόοδο και καλή σχολική χρονιά!

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες