Σάββατο, 04 Μαΐου 2019

«Η Ρένια και ο Διαβήτης που δεν έκανε κύκλους»

 

Μια φορά κι έναν καιρό η Ρένια, ένα δεκάχρονο κορίτσι, έμαθε ότι πάσχει από Διαβήτη τύπου 1 και κάπου εκεί μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού στη σκηνή του Θεάτρου ΚΙΒΩΤΟΣ ζωντάνεψαν ο κύριος Διαβήτης, η κυρία και η δεσποινίς Ινσουλίνη, ο βασιλιάς Άκης Κουφιοκεφαλάκης και όλοι οι κάτοικοι της  Διαφορετικούπολης που μέσα από μια καταπληκτική ιστορία βοήθησαν τη Ρένια να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα στο σώμα της και κυρίως ότι ο διαβήτης δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στη ζωή της αλλά ότι η ζωή είναι ένα δώρο που πρέπει κάθε μέρα να απολαμβάνει στο έπακρο  γιατί δεν είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας της.

 

Όλα αυτά και πολύ περισσότερα εκτυλίχθηκαν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 σε δύο μοναδικές κατάμεστες θεατρικές παραστάσεις του έργου «Η Ρένια και ο Διαβήτης που δεν έκανε κύκλους», μια δημιουργία της Κάρμεν Ρουγγέρη αποκλειστικά για την «ΠΕΑΝΔ». Η δημιουργός με την 25ετή εμπειρία της στο παιδικό θέατρο έφτιαξε μια παράσταση ύμνο στη ζωή γεμάτη με μουσική, χορό, τραγούδι αλλά κυρίως μηνύματα και μαθήματα αλληλεγγύης και σεβασμού στη διαφορετικότητα, απαραίτητες αξίες ζωής για όλα τα παιδιά.

 

Τις δύο παραστάσεις στις 11:00 και 15:00 παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μέλη της «ΠΕΑΝΔ», εκπαιδευτικοί, σχολικοί νοσηλευτές αλλά και πολύς απλός κόσμος που θέλησε να ενημερωθεί για τον Νεανικό Διαβήτη μέσα από μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη για τα ελληνικά δεδομένα εκδήλωση. Από νωρίς, το θέατρο γέμισε με πολλά παιδιά που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές, τη Ρένια και τον Διαβήτη, αλλά και να φωτογραφηθούν μαζί τους πριν την έναρξη της παράστασης. Αφού όλοι πήραν τις θέσεις τους μέσα στην πλατεία του θεάτρου το λόγο πήρε η πρόεδρος της «ΠΕΑΝΔ» κυρία Σοφία Μανέα, η οποία καλωσόρισε το κοινό και με τη συνοδεία παιδιών με διαβήτη που έδωσαν τα δικά τους θετικά μηνύματα για τη ζωή, δόθηκε το έναυσμα της παράστασης. Μετά το τέλος και των δύο παραστάσεων σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα τα ίδια παιδιά μαζί με την Πρόεδρο αλλά και τον επίτιμο Πρόεδρο της «ΠΕΑΝΔ» κύριο Χρήστο Μπαρτσόκα πρόσφεραν στην κυρία Ρουγγέρη τιμητική πλακέτα για τη συμβολή της στο έργο του συλλόγου που είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα του Νεανικού Διαβήτη.

 

Η θεατρική παράσταση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά με ΣΔΤ1 που βρίσκονται ανάμεσά μας, σε όλους τους νέους και ενήλικες που ήταν κάποτε παιδιά και έμαθαν να ζουν με τον Διαβήτη τύπου 1. Σε όλους αυτούς γιατί αποτελούν ένα ισχυρό παράδειγμα δύναμης και επιμονής για τη ζωή.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο κος Δημήτρης Παπανικολάου, πρώην παίχτης της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ επί πολλών ετών με τεράστιες διακρίσεις, ο οποίος έδωσε τις ευχές του και τη στήριξη του στο σύλλογο προκειμένου να συνεχίσουμε το σημαντικό μας έργο.

 

Ευχαριστούμε πολύ την εταιρεία Novo Nordisk, επίσημο χορηγό της εκδήλωσης, τους χορηγούς Ascensia Diabetes Care και Alpha Bank, τους υποστηρικτές Abbott, Roche, Lilly, Ήλιος, Γιώτης, τους χορηγούς επικοινωνίας ΣΚΑΪ, Cosmote TV, Real FM, Real.gr, Real News, My παιδί, Viva.gr και Infokids.gr, την εταιρεία Green Cola  για τη διάθεση αναψυκτικών στους θεατές των παραστάσεων καθώς και το Δ.Σ. της «ΠΕΑΝΔ» για την εθελοντική τους προσφορά.

 

Τέλος ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία Κάρμεν Ρουγγέρη που χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκε την πρότασή μας και βοήθησε καθοριστικά στην υλοποίηση του οράματός μας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα διάβασε μια πλούσια βιβλιογραφία από επιστημονικά άρθρα και βιβλία που της δόθηκαν από τη βιβλιοθήκη της «ΠΕΑΝΔ», μεταξύ των οποίων και το δημιούργημα της κ. Λίλης Τριανταφύλλου «Λίνη η Ινσουλίνη», η οποία αφιλοκερδώς διέθεσε το χειρόγραφο του έργου της στην «ΠΕΑΝΔ» για την ανάγνωσή του από και προς τα παιδιά της «ΠΕΑΝΔ».

 

Η κυρία Κάρμενη Ρουγγέρη έδωσε σάρκα και οστά σε ένα εκπληκτικό δημιούργημα, το οποίο θα γίνει και βιβλίο με την υπογραφή της έτσι ώστε η ιστορία της Ρένιας να μπορεί να γίνεται σύμμαχος και συνοδοιπόρος όλων των νεοδιαγνωσμένων παιδιών αλλά και των οικογενειών τους στο ταξίδι που ξεκινούν παρέα με τον Διαβήτη.

 

Η επιθυμία όλων μας είναι η παράσταση να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας το προσεχές διάστημα, προκειμένου να χαρίσει στο ενδιαφερόμενο κοινό ένα απίστευτο θέαμα γεμάτο μηνύματα και εικόνες, καθοριστικά για την ομαλή συμβίωση με το Διαβήτη.

Μοιραστείτε το: