Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπεία για τα παιδιά με ΣΔτ1.

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. διοργανώνει Ομάδα Παιχνιδιού 15 Συναντήσεων για παιδιά ηλικίας 7-8 ετών σε συνεργασία με την Ψυχολόγο κα. Πένη Δελογιάννη υπο την ιδιότητά της εκπαιδεύομενης Παιγνιοθεραπεύτριας.

 

Η διάγνωση του ΣΔτ1 συχνά φέρνει μαζί της, δυσφορικά συναισθήματα και καταστάσεις, τόσο για το παιδί όσο και για όλη την οικογένεια.

Οι 15 αυτές Ομαδικές Συναντήσεις Παιγνιοθεραπείας μπορούν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην συναισθηματική έκφραση ενός παιδιού καθώς :

I. τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν για 60’ μέσα σε ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, αλλά χωρίς κάποια κατεύθυνση ή καθοδήγηση. Είναι τα ίδια που επιλέγουν τι θα κάνουν σε αυτή τη 1 ώρα.

II. καλούνται να σκεφτούν και να δράσουν μόνα τους, στοιχείο που ενισχύει την ανεξαρτησία, την αίσθηση ελέγχου και την δημιουργική έκφραση τους. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημαντικές μεταβλητές για μια ενισχυμένη αυτοεικόνα αλλά και μια πιο ανεπτυγμένη ικανότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς

III. το παιχνίδι, ως η φυσική γλώσσα έκφρασής τους σε συνδυασμό με την δυναμική της ομάδας, δημιουργούν το έδαφος ώστε να επεξεργαστούν και να διαχειριστούν συναισθήματα και καταστάσεις που δυσκολεύονται να αντιληφθούν με άλλους τρόπους.

  •  Διάρκεια Ομάδας : 60’ λεπτά/ 1 φορά-εβδομάδα/ 15 Συναντήσεις
  •  Τόπος Διεξαγωγής : Κολωνάκι - Ιδιωτικό γραφείο
  •  Μέρες Διεξαγωγής: Δευτέρα (16:30 - 18:00) ή Παρασκεύη v Βάσει πρωτοκόλλων Covid, ο μέγιστος αριθμός μελών είναι 3 παιδιά και η συμμετοχή γίνεται με απαραίτητη χρήση μάσκας και σεβασμό στα μέτρα κατά του ιού. v Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  •  Προηγείται Ραντεβού Γνωριμίας και Λήψης Ιστορικού με το παιδί και τους γονείς. 
  • Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν για τα οικονομικά ενήμερα μέλη της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

 Δηλώσεις συμμετοχής έως 22/02/2022.  Για οποιαδήποτε πληροφορία/διευκρίνιση, μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της Π.Ε.Α.Ν.Δ. στο τηλέφωνο 210-7796660 ή να στείλετε mail στο [email protected].

Η Ομάδα υλοποιείται στα πλαίσια Πρακτικής Άσκησης υπο την εποπτεία του Ελληνικού Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας «το Άθυρμα».

 

 

Μοιραστείτε το: