Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022

Σχολή Εκπαίδευσης Στελεχών για εφήβους με διαβήτη

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. έχει αποδείξει ότι παραμένει ενεργά δίπλα στα παιδιά με διαβήτη, σχεδιάζοντας πρωτοποριακές δράσεις για αυτά, που στόχο έχουν αφενός την ψυχολογική τους ανάταση, αφετέρου τη βιωματική τους εκπαίδευση στα θέματα διαχείρισης του διαβήτη.

 

Φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων κατασκήνωσης, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. επεκτείνει το πρόγραμμα της, ιδρύοντας την πρώτη σχολή εκπαίδευσης στελεχών για εφήβους με διαβήτη.

 

Η νέα αυτή ομάδα θα λειτουργήσει παράλληλα με τις ομάδες των κατασκηνωτών μας στην κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας κατά το διάστημα 4 έως 18 Αυγούστου 2022.

Στη σχολή μπορούν να συμμετάσχουν έφηβοι με διαβήτη ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι επιθυμούν να βιώσουν ένα εναλλακτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα με μεγαλύτερη ευελιξία, προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, αποκτώντας παράλληλα δεξιότητες και τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αναλάβουν τις επόμενες χρονιές θέσεις στελεχών ή άλλες θέσεις ευθύνης σε διάφορους τομείς των δράσεων της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες θα εκπαιδεύονται καθημερινά μέσα από projects που θα τους ανατίθενται σε θέματα όπως συνεργασία, επικοινωνία, ομαδικότητα, ηγεσία, προσφορά, λήψη αποφάσεων, εθελοντισμό, διαχείριση του διαβήτη κλπ., αφήνοντάς τους όμως την ίδια στιγμή, ελευθερία να κινηθούν πιο ανεξάρτητα, να εκφράσουν τα ταλέντα τους και να απολαύσουν τις χαρές της κατασκήνωσης υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του προσωπικού μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι έφηβοι θα αποκτήσουν υπευθυνότητα, εμπειρίες που ενισχύουν την προσωπικότητά τους και αυτονομία για τη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές πλαίσιο υπό τη διακριτική εποπτεία του ιατρικού μας προσωπικού.

 

Το κόστος συμμετοχής στη σχολή εκπαίδευσης στελεχών ανά παιδί είναι 150€/εβδομάδα και περιλαμβάνει διαμονή σε ομάδες των 10 ατόμων, διατροφή, εκπαίδευση, εποπτεία από το ιατρικό προσωπικό και συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του κατασκηνωτικού προγράμματος.

 

Δηλώσεις συμμετοχής έως 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 αποστέλλοντας E-mail στο [email protected]. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για πληροφορίες απευθυνθείτε καθημερινά στο σύλλογο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. στο 210-7796660 Δευτ. 5-9μ.μ και Τρ. έως Παρ. 10-2μ.μ. 

Μοιραστείτε το: