Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

κατασκήνωση Kinderland 2010

 

Χαμόγελα, γέλια, χαρές, αγκαλιές, φιλιά. Περνάμε καταπληκτικά, φανταστικά, απερίγραπτα. Στο τέλος, αγκαλιές, σφιχτές αγκαλιές και κλάματα, πολλά κλάματα.

Τι είναι ;

Οι γνωστές κατασκηνώσεις της Π.Ε.Α.Ν.Δ.!!!

Γιατί βρε παιδιά ; Γιατί τόσος θρήνος ; Επειδή τελείωσε κάτι υπέροχο ; Βεβαίως, τα ωραία πράγματα κάποια στιγμή τελειώνουν. Και τελειώνουν γιατί πρέπει να επιδιώκουμε στη ζωή μας να επαναληφθούν. Και όσο περισσότερες φορές επαναλαμβάνονται, τόσο το καλύτερο.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν και ας αναπολήσουμε πως περάσαμε. Φέτος, εκτός από τους παλιούς, είχαμε και πολλούς καινούριους φίλους και σίγουρα θα είχαμε πολλούς περισσότερους αν ορισμένες μανούλες, δεν φοβόντουσαν περισσότερο από τα βλαστάρια τους. Αυτό που μας χαροποίησε ιδιαίτερα, ήταν το γεγονός ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής, οι γονείς τα κατάφεραν και φέτος. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι εκτός από τις φιλίες που αποκτούν και το δέσιμο που δημιουργείται, τα παιδιά φεύγοντας από την κατασκήνωση έχουν πλέον εξοικειωθεί με τον διαβήτη τους και έχουν μάθει πολλά καινούργια πράγματα.

Στις 18 Ιουλίου, λοιπόν, η κοινότητα των Επτανήσων γέμισε από κατασκηνωτές ηλικίας 4,5 έως 15 ετών. Κι όμως, καλά είδατε…. Ο Σωκράτης μας, 4,5 ετών, ήταν ο μικρότερος κατασκηνωτής ολόκληρης της κατασκήνωσης και συγχρόνως ο πιο ανεξάρτητος. Εκτός από το Σωκράτη, όμως, είχαμε και άλλα μικρά παιδάκια, ηλικίας 5 και 5,5 ετών, τα οποία ήταν η πρώτη φορά που αποχωρίζονταν τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους. Πέρασαν, όμως τόσο ωραία, ζήσανε τόσο όμορφες στιγμές, που πριν φύγουν μας υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν πάλι του χρόνου.

Τι να πρωτοπεί κανείς…; Για τα βραβεία που πήραμε στα πρωταθλήματα, για τις υποκριτικές μας ικανότητες, για τις διακρίσεις μας στο χορό και το τραγούδι, για την ζωντάνια και την ενεργητικότητα στις δραστηριότητες… Εκτός, όμως, όλων αυτών, η κοινότητά μας, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία θεατρική παράσταση μέσα στη φύση, με τη συνοδεία μουσικών οργάνων. Μέσα από τη διασκέδαση, τα παιδιά κάνοντας ερωτήσεις και εκφράζοντας τις απορίες τους, έμαθαν αρκετά πράγματα για τη χρήση, καθώς και την κατασκευή των μουσικών οργάνων. Όλοι μαζί, λοιπόν, τα πέντε σπιτάκια της κοινότητάς μας, Κέρκυρα, Ιθάκη, Παξοί, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, με κέφι και ανεβασμένη διάθεση, ζήσαμε ξεχωριστές στιγμές στην κατασκήνωση “Kinderland” στον Κάλαμο Αττικής. Οι 15 μέρες που περάσαμε ήταν αρκετές για να φέρουν σε όλους δάκρυα στα μάτια τη στιγμή του αποχωρισμού.

Φέτος, την 1η Αυγούστου 2010 τελείωσε αυτό το υπέροχο ταξίδι των εμπειριών, των απολαύσεων, των συγκινήσεων, των αναμνήσεων και όλων των μοναδικών στιγμών και συναισθημάτων που βιώσαμε.

Όντως τελείωσε…..; Ή μήπως κάνουμε απλώς ένα διάλειμμα, μέχρι να έρθει το επόμενο καλοκαίρι…; Ραντεβού, λοιπόν, όλοι πάλι του χρόνου!

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την κ. Σοφία Μανέα, η οποία εδώ και 6 χρόνια, αφού διαδέχτηκε τον κ. Συκιώτη, είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση της κατασκήνωσης των παιδιών με Νεανικό Διαβήτη. Άλλωστε, είναι ένα από τα παλαιότερα στελέχη, αφού ξεκίνησε πριν από 20 χρόνια ως κατασκηνώτρια. Μια και αναφερόμαστε στα 20 χρόνια της κατασκήνωσης, θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τον ιδρυτή και τότε πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. καθηγητή κ. Χρ. Μπαρτσόκα, που με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε ο θεσμός.

Ευχαριστούμε θερμότατα την κ. Ανδρ. Βαζαίου, υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου του νοσοκομείου Παίδων “ Π. & Α. Κυριακού”, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει την ιατρική εποπτεία του θεσμού της κατασκήνωσης και που χωρίς τη βοήθειά της θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί. Επίσης, τη νοσηλεύτρια του Διαβητολογικού Κέντρου, κ. Ι. Θυμέλη, για την άριστη εκπαίδευση των γιατρών και νοσηλευτών.

Ευχαριστούμε τους γιατρούς και νοσηλευτές μας, κ. Ελ. Βιτετζάκη, Σ. Κωνσταντακόπουλο, Αρτ. Φιλατόβ, Ισμ. Χαλιμούρδα, και Γ. Τσιάμη, καθώς και τα στελέχη, παλαιά και νέα, Μ. Συκιώτου, Ν. Ποθητό, Σ. Κομνηνίδη, Ν. Ταλαίπωρο, Δ. Αναστασοπούλου, Σ. Οικονομάκου, Χρ. Βαϊνά, Μ. Μπελεχάκη, Ν. Μητρόπουλο και Θ. Μαυροειδάκο.

Τέλος, και τις φαρμακευτικές εταιρίες Bayer, Novo Nordisk, Menarini, Roche, Medtronic, BD και Abbott, για την βοήθεια τους (νοσηλευτικό υλικό και οικονομικές χορηγίες) και για την παρουσίαση των νέων προϊόντων τους.

Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες