ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

Σάββατο, 24 Απριλίου 2021

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ 2021 για τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη

 

Η ΠΕΑΝΔ προγραμματίζει και φέτος για 31η συνεχή χρονιά, την υλοποίηση της θερινής κατασκήνωσης της, για τα παιδιά με Διαβήτη. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας την περίοδο απο 2 έως 16/8/21, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών.

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν παιδιά με διαβήτη και αδέρφια αυτών, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής και σε φίλους και συμμαθητές των παιδιών με διαβήτη καθώς το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι κοινό για όλα τα παιδιά, χωρίς καμία διάκριση ή περιορισμούς.

 

Τα μέτρα προστασίας και οι υψηλών προδιαγραφών συνθήκες που εφαρμόζονται στην κατασκήνωση “The Ranch”, κάνουν τη διαμονή των συμμετεχόντων πλήρως ασφαλή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να χαρούν το καλοκαίρι τους και οι γονείς να είναι σίγουροι για την επιλογή τους.

Η ΠΕΑΝΔ με την μακροχρόνια προσφορά της στην οικογένεια με διαβήτη τύπου 1 και αναγνωρίζοντας τις αγωνίες των γονιών, έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο λειτουργίας που εξασφαλίζει και συνδυάζει τη διασκέδαση και τη χαλάρωση των διακοπών αλλά και την σωστή διαχείριση του διαβήτη μέσα από την βιωματική εκπαίδευση, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών.

Για τους μη έχοντες προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής, να διευκρινίσουμε ότι όλα τα παιδιά (με διαβήτη και τα αδέρφια-φίλοι αυτών) που συμμετέχουν στο πρόγραμά μας, διαμένουν σε κοινές ομάδες που στελεχώνονται από έμπειρο προσωπικό (ομαδάρχη και ιατρό ή νοσηλευτή), οι οποίοι φροντίζουν όλο το 24ωρο για τη σωστή και ασφαλή ρύθμιση των παιδιών με Διαβήτη. Παράλληλα με τις κατασκηνωτικές δραστηριότητες, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά μαθήματα με τα οποία τα παιδιά εκπαιδεύονται στη διαχείριση του διαβήτη και όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται, διορθώνουν λάθη ή εσφαλμένες αντιλήψεις, αποβάλλουν φοβίες και αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τον διαβήτη τους εκπληρώνοντας και τον σκοπό του κατασκηνωτικού προγράμματος. 

Επιπλέον:

 • Είναι εξασφαλισμένες οι πλούσιες διατροφικές ανάγκες των παιδιών με διαβήτη τύπου 1. Το μενού της κατασκήνωσης για τα groups της ΠΕΑΝΔ περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας και είναι προσαρμοσμένο για τα παιδιά με διαβήτη χωρίς να έχουν αποκλειστεί αγαπημένες τους τροφές.
 • Καθημερινά προσφέρονται στα παιδιά φρέσκο γάλα, επιπλέον φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (όπως παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κ.λπ.). Όλα τα τρόφιμα καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του ιατρού-νοσηλευτή και πραγματοποιείται εκπαίδευση στα ισοδύναμά τους.
 • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη (ινσουλίνες) καθώς και για τρόφιμα όπως τοστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κ.λπ., τα οποία διατίθενται στα παιδιά όταν κρίνεται απαραίτητο και πάντα επιπλέον των σταθερών γευμάτων υπό την εποπτεία των ιατρών-νοσηλευτών.
 • Εκτός από την ιατρική κάλυψη που προσφέρεται για όλα τα παιδιά από την κατασκήνωση, το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό της ΠΕΑΝΔ διαμένει στις ομάδες με τα παιδιά με διαβήτη, φροντίζοντας τα όλο το 24ωρο σε οτιδήποτε αφορά το διαβήτη τους. Επιπλέον πραγματοποιείται επαφή με τον προσωπικό παιδοδιαβητολόγο του κάθε παιδιού αν κριθεί αναγκαίο.
 • Το κόστος συμμετοχής καλύπτεται από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία ή το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για χαμηλόμισθους, άνεργους ή ανασφάλιστους ενώ η ΠΕΑΝΔ στηρίζει και ενισχύει οικονομικά όλα τα παιδιά με Διαβήτη, με επιπλέον επιδότηση για τα μέλη της.

 

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, η υποβολή των αιτήσεων ξεκινά στις 26 Απριλίου και λήγει στις 8 Μαϊου 2021 και γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου (www.gov.gr) με τους κωδικούς TAXISnet. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος ΟΑΕΔ πατώντας εδώ.

 

Διευκρινιστικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται: η διαμονή του παιδιού σε σπιτάκι των 10 παιδιών-max (βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ),  οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που τηρούνται λόγω Διαβήτη και εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μας (το μενού της κατασκήνωσης έχει ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη χωρίς φυσικά να έχουν αποκλειστεί αγαπημέναες τροφές των παιδιών) και η  24ωρη παρακολούθηση κάθε παιδιού με Διαβήτη με αποκλειστικό νοσηλευτή ή ιατρό (εκπαιδευμένο στο διαβήτη) που αναλαμβάνει πλήρως την 24ωρη διαχείριση του Διαβήτη για τα παιδιά της ομάδας του.
 • Τιμές Μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογο της ΠΕΑΝΔ μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Για τα αδέλφια των μελών ισχύουν επίσης οι αναγραφόμενες τιμές μέλους στον πίνακα (βλέπε αδελφός Μέλους). Για όλα τα άλλα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας (παιδιά που έχουν διαβήτη ή φίλοι μελών), ισχύουν οι αντίστοιχες τιμές των πινάκων και εξυπηρετούνται μετά απο διαθεσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Οι έχοντες ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει κατασκήνωση και οι δικαιούχοι προγράμματος ΟΑΕΔ, επιβαρύνονται με ένα ενδεικτικό ποσό συμμετοχής (δείτε τις χρεώσεις του πίνακα) εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του προγράμματος μας. Συγκεκριμένα το κόστος προκύπτει λόγω της νοσηλευτικής-ιατρικής 24ωρης φροντίδας των παιδιών με αποκλειστικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Διαβήτη και της πλούσιας καθημερινής διατροφής με ενισχυμένα γεύματα, extra σνακ και κάλυψη των αναγκών καθ’ όλο το 24ωρο, τα οποία δεν καλύπτει ο φορέας ασφάλισης ούτε ο ΟΑΕΔ.
 • Ελάχιστη χρέωση ανά παιδί είναι οι 7 ημέρες (7 διανυκτερεύσεις) ανεξάρτητα απο τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά,Ταμείο ή ΟΑΕΔ) και το ενδεχόμενο νωρίτερης αποχώρησης, ενώ μετά την 9η ημέρα διανυκτέρευσης καταβάλεται όλο το κόστος συμμετοχής.
 • Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της θέσεις 20 μέρες πρίν την έναρξη του προγράμματος ή λόγω σοβαρών και βεβαιωμένων λόγων υγείας. Μετά την περέλευση της ημερομηνίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 • Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής καθορίζεται ως εξής: α)προκαταβολή με την εγγραφή: 150€/παιδί για τους ιδιώτες, 70€/παιδί για τους έχοντες ταμείο και 60€/παιδί για τους συμμετέχοντες με πρόγραμμα ΟΑΕΔ και β)εξόφληση μέχρι την ημέρα αποχώρησής του.
 • Οι αναγραφόμενες τιμές  για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν (μέλη και μη καθώς και αδέλφια αυτών) έχουν προκύψει μετά από χρηματική επιδότηση του συλλόγου της ΠΕΑΝΔ, η οποία καλύπτει τις μισθοδοσίες του προσωπικού, την ασφάλισή τους, τα κόστη για το ενισχυμένο διαιτολογικό πρόγραμμα των παιδιών και τη συμμετοχή κοινωνικά-οικονομικά ευπαθών παιδών με Διαβήτη.
 • Οι συνολικές θέσεις είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση των ενδιαφερομένων. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη διαβήτη, το χρονικό διάστημα παραμονής, προηγούμενη συμμετοχή στο πρόγραμμα, την ηλικία και τους λόγους για τους οποίους το παιδί & η οικογένεια επιθυμούν να συμμετέχει.
 • Ο σύλλογος κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ενδιαφερομένου, ενδέχεται να τροποποιήσει τις μέρες παραμονής του παιδιού αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης ή αν η ηλικία του παιδιού δεν ανήκει στο ηλικιακό group που έχει συγκεντρωθεί.

 
Κόστος Συμμετοχής ανά παιδί : δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις χρεώσεις

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Π. Ε. Α. Ν. Δ. και εκδήλωση ενδιαφέροντος, επικοινωνήστε μαζί μας (210-7796660 καθημερινά 10 με 2μμ ή αποστείλετε email στο [email protected]).

 

** Μετά τις 20 Ιουνίου που ολοκληρώνονται οι εγγραφές, θα καθοριστούν οι οριστικοί συμμετέχοντες και θα αναρτηθούν τα διαδικαστικά έγγραφα που απαιτούνται όπως αίτηση εγγραφής, ατομικό δελτίο υγείας, ιατρικό δελτίο Διαβήτη εξοπλισμός, μενού κλπ.

 

Φιλοδοξούμε ότι και φέτος θα δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, να απολαύσουν με ασφάλεια τη θερινή κατασκήνωση της ΠΕΑΝΔ, η οποία βασίζεται όπως και όλες άλλωστε οι δράσεις της, στη βιωματική λειτουργία και την ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών.

 

Ματαιώνεται η διοργάνωση:

Αποφασίσαμε ομόφωνα ως Διοικητικό Συμβούλιο -και μετά την επικοινωνία μας με τη διεύθυνση της κατασκήνωσης- την ακύρωση του κατασκηνωτικού μας προγράμματος.
 Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάναμε και την εξάντληση κάθε πιθανής εναλλακτικής επιλογής προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμά μας, δυστυχώς ο κορονοϊός στάθηκε εμπόδιο στην πραγματοποίηση του 31ου κατασκηνωτικού μας προγράμματος που υλοποιείται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι απο το 1991.

Ευελπιστούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα είμαστε όλοι υγιείς και έτοιμοι να απολαύσουμε ξανά τις εμπειρίες της κατασκήνωσης! 

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού σε όλους! 

Μοιραστείτε το: