Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020

Κατασκήνωση 2020 για παιδιά με Διαβήτη - Έναρξη εγγραφών

 

Η "ΠΕΑΝΔ" πιστή στο όραμά της, παραμένει δίπλα στα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τ1, πραγματοποιώντας για 30η συνεχή χρονιά το θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμά της.

Συνεχίζουμε και φέτος με δύο κατασκηνωτικές περιόδους (Α’ περίοδος: 1/7-15/7 και B’ περίοδος: 1/8-15/8) στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της πρότυπης κατασκήνωσης "The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική και καλλιτεχνική δραστηριότητα, σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα παιδιά με Διαβήτη ψυχαγωγούνται, κοινωνικοποιούνται και παράλληλα εκπαιδεύονται σωστά για το Διαβήτη. Οι ομάδες είναι μικτές και αποτελούνται από παιδιά με κ χωρίς Διαβήτη, συμμετέχοντας στον πλήρες πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Επιπλέον στελεχώνονται από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό που αναλαμβάνει την 24ωρη φροντίδα των παιδιών της ομάδας τους ενώ υπάρχει καθημερινή επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό εφόσον χρειαστεί. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή των παιδιών τους (ηλικίας απο 6 έως 16 ετών) στο πρόγραμμα και το κόστος να καλυφθεί είτε μέσω ΟΑΕΔ, είτε μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα (δείτε εδώ τα ταμεία που καλύπτουν κατασκήνωση), είτε ιδιωτικά.

 

Αποκλειστικά για τους δικαιούχους του ΟΑΕΔ:. Από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 και ώρα 08:00 και έως την 24.04.2020 και ώρα 15.00,  θα διαρκέσει η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για τη συμμετοχή τους στο Δωρεάν Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ  15 ημερών έτους 2020. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ. Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να συνδεθείτε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ εδώ. Δεν υπάρχει υποχρέωση προσέλευσης στις Υπηρεσίες για την προσκόμιση δικαιολογητικών. Ωφελούμενοι του ΟΑΕΔ είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως την 14η Ιουνίου 2014.

Δικαιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2019 μέχρι 28.000€, οι οποίοι/ες το έτος 2019:
-  είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή
-  έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
-  έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
-  συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας),
   καθώς και
εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία 4 τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με την εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με χρήση κωδικών πρόσβασης δίδονται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

 

Χρονικοί περίοδοι που θα διαμορφωθούν:

Α’ περίοδος: 1/7 έως 15/7 για ηλικίες κορίστια 6-12 ετών και αγόρια 6-11 ετών
Β’ περίοδος: 1/8 έως 15/8 για ηλικίες κορίστια 6-16 ετών και αγόρια 12-16 ετών
 
Διευκρινιστικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται: η διαμονή του παιδιού σε σπιτάκι των 12 παιδιών-max (βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ),  οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες που τηρούνται λόγω Διαβήτη και εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μας (το μενού της κατασκήνωσης έχει ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη χωρίς φυσικά να έχουν αποκλειστεί αγαπημέναες τροφές των παιδιών) και η  24ωρη παρακολούθηση κάθε παιδιού με Διαβήτη με αποκλειστικό νοσηλευτή ή ιατρό (εκπαιδευμένο στο διαβήτη) που αναλαμβάνει πλήρως την 24ωρη διαχείριση του Διαβήτη για τα παιδιά της ομάδας του.
 • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη (ινσουλίνες) κάθε παιδιού καθώς και τρόφιμα για την ημερήσια κάλυψη των extra αναγκών όπως τόστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κλπ., τα οποία διατίθενται στα παιδιά πάντα υπό την εποπτεία των νοσηλευτών.
 • Το μενού περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας (έχει προσαρμοσθεί στις ανάγκες του κάθε παιδιού με Διαβήτη) ενώ στα παιδιά των ομάδων μας διατίθενται καθημερινά φρέσκο γάλα, άφθονα φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (όπως παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κλπ). Τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του νοσηλευτή.
 • Τιμές Μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογό της ΠΕΑΝΔ μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Για τα αδέλφια των μελών ισχύουν επίσης οι αναγραφόμενες τιμές μέλους στον πίνακα (αδελφός Μέλους). Για όλα τα άλλα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας (παιδιά που έχουν διαβήτη ή φίλοι μελών), ισχύουν οι αντίστοιχες τιμές των πινάκων και εξυπηρετούνται μετά απο διαθεσιμότητα, δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Οι έχοντες ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει κατασκήνωση και οι δικαιούχοι προγράμματος ΟΑΕΔ, επιβαρύνονται με ένα ενδεικτικό ποσό συμμετοχής (δείτε τις χρεώσεις που ακολουθούν) εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του προγράμματος μας. Συγκεκριμένα το κόστος προκύπτει λόγω της νοσηλευτικής-ιατρικής 24ωρης φροντίδας των παιδιών με αποκλειστικό προσωπικό που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Διαβήτη και της πλούσιας καθημερινής διατροφής με ενισχυμένα γεύματα, extra σνακ και κάλυψη των αναγκών καθ’ όλο το 24ωρο τα οποία δεν καλύπτει ο φορέας ασφάλισης ούτε ο ΟΑΕΔ.
 • Ελάχιστη χρέωση ανά παιδί είναι οι 11 ημέρες ανεξάρτητα απο τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά-Ταμεία-ΟΑΕΔ) και το ενδεχόμενο νωρίτερης αποχώρησης.
 • Η προκαταβολή επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της θέσεις 20 μέρες πρίν την έναρξη του προγράμματος ή λόγω σοβαρών και βεβαιωμένων λόγων υγείας. Μετά την περέλευση της ημερομηνίας, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.
 • Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής καθορίζεται ως εξής: προκαταβολή με την εγγραφή 150€/παιδί για τους ιδιώτες και 80€/παιδί για τους έχοντες ταμείο ή πρόγραμμα ΟΑΕΔ και εξόφληση μέχρι την ημέρα αποχώρησής του.
 • Οι αναγραφόμενες τιμές  για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν (μέλη και μη καθώς και αδέλφια αυτών) έχουν προκύψει μετά από χρηματική επιδότηση του συλλόγου της ΠΕΑΝΔ, η οποία καλύπτει τις μισθοδοσίες του προσωπικού, την ασφάλισή τους, τα κόστη για το ενισχυμένο διαιτολογικό πρόγραμμα των παιδιών και τη συμμετοχή κοινωνικά-οικονομικά ευπαθών παιδών με Διαβήτη.
 • Οι συνολικές θέσεις είναι σημαντικά ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση των ενδιαφερομένων. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη διαβήτη, το χρονικό διάστημα παραμονής, την ηλικία και τους λόγους για τους οποίους το παιδί & η οικογένεια θέλει να συμμετέχει.
 • Ο σύλλογος κατόπιν σχετικής ενημέρωσης του ενδιαφερομένου, ενδέχεται να τροποποιήσει τις μέρες που δηλώσατε για παραμονή του παιδιού αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης ή αν η ηλικία του παιδιού δεν ανήκει στο ηλικιακό group που έχει συγκεντρωθεί.

 
Κόστος Συμμετοχής ανά παιδί : δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις χρεώσεις

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα της Π. Ε. Α. Ν. Δ. επικοινωνήστε μαζί μας (210-7796660 καθημερινά 10 με 2μμ ή αποστείλετε email στο [email protected]).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ & τα πεπραγμένα απο την κατασκήνωση μας που ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία

Μοιραστείτε το: