Κατασκήνωση 2018 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Κατασκήνωση 2018 - Οι Εγγραφές ξεκίνησαν


Για    28η   συνεχή χρονιά διοργανώνουμε  τη φετινή κατασκήνωση για παιδιά  με Νεανικό Διαβήτη. Πρόκειται για μια μοναδική δραστηριότητα Πανελλαδικά, δοκιμασμένη στην πάροδο των χρόνων που σκοπό έχει την εκπαίδευση στη διαχείριση του Διαβήτη με παράλληλη ασφαλή διαβίωση των παιδιών στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. 

Ο σύλλογός μας σε συνεργασία με καταξιωμένους παιδο-διαβητολόγους και τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών, πραγματοποιεί το υπέροχο ταξίδι αναψυχής και εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά με Νεανικό Διαβήτη, που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες καλοκαιρινές στιγμές.


Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πρότυπης κατασκήνωσης " The Ranch" στο Σοφικό Κορινθίας, με υψηλές προδιαγραφές, πλούσια αθλητική δραστηριότητα, ποιότητα τροφίμων, έμπειρο προσωπικό, ο σύλλογός μας με την εξειδικευμένη ομάδα νοσηλευτών και ιατρών που αναλαμβάνουν την  24ωρη συνεχή παρακολούθηση των παιδιών, θα χαρίσει στους συμμετέχοντες της ομάδας μας τη μοναδική εμπειρία της κατασκήνωσης. Μια εμπειρία γεμάτη ξεγνοιασιά, φίλους, αθλητικές και δημιουργικές δραστηριότητες, που τα αναζωογονεί, τα αναπτύσσει και τα συνοδεύει για όλη τους τη ζωή.

Γενικές Πληροφορίες προγράμματος:

 • Τόπος διεξαγωγής: παιδική κατασκήνωση “The Ranch” στο Σοφικό Κορινθίας (97 χιλιόμετρα από την Αθήνα - ξεναγηθείτε στο χώρο).
 • Χρονική διάρκεια: από 15 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου 2018. Ένα παιδί μπορεί να διαμείνει από 11 έως 22 ημέρες ανάλογα τη διαθεσιμότητα και τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων.
 • Ηλικίες συμμετεχόντων: παιδιά από 5 έως 16 ετών
 • Δικαίωμα συμμετοχής: παιδιά με Νεανικό Διαβήτη, αδέλφια και φίλοι αυτών. Προτεραιότητα δίνεται στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Τα παιδιά με Διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν ανεξάρτητα απο το αν έχουν αυτονομία διαχείρισης του Διαβήτη, το σχήμα ρύθμισης που ακολουθούν και τη χρονική διάρκεια που έχουν Διαβήτη. 
 • Νοσηλευτές ή ιατροί αναλαμβάνουν πλήρως όλο το 24ώρο τα παιδιά της ομάδας τους και σκοπός τους είναι η σταδιακή εκπαίδευση στο σημείο που το κάθε παιδί επιθυμεί.
 • Κόστος συμμετοχής: καθορίζεται στους πίνακες που ακολουθούν.

Κάθε παιδί μπορεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

1.    Συνεργαζόμενο Ταμείο:  διαθέτει ασφαλιστικό φορέα που καλύπτει πρόγραμμα κατασκήνωσης (δείτε εδώ τα συνεργαζόμενα ταμεία ή επικοινωνήστε με την κατασκήνωση για λεπτομέρειες κ.Γκιώνη ή κ.Κορασίδη στα Τηλ.210.4100533 – 210.4100122). Φροντίστε για την άμεσα την εγγραφή στο ταμείο σας.

2.    Πρόγραμμα ΟΑΕΔ:  άνεργος ή χαμηλόμισθος γονέας . Οι αιτήσεις έληξαν 1/5/18. Οι ενδιαφερόμενοι που έκαναν αίτηση, μπορούν να διαμείνουν από 11 έως 15 ημέρες ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των θέσεων και 22 ημέρες με μια μικρή οικονομική συμμετοχή.

3.    Ιδιωτικά: όταν δεν υπάρχουν οι παραπάνω 2 προϋποθέσεις, το παιδί συμμετέχει ιδιωτικά στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης.


Ομάδες  που  θα διαμορφωθούν ανάλογα με τις ηλικίες:

 • 11 ημέρες: Περίοδος 15/7 έως 26/7: κορίτσια ηλικίας 5-10 ετών και αγόρια ηλικίας 5-12 ετών
 • 11 ημέρες: Περίοδος 26/7 έως 6/8: κορίτσια ηλικίας 8-16 ετών και αγόρια ηλικίας 11-16 ετών
 • 15 ημέρες: Περίοδος 26/7 έως 10/8: κορίτσια 8-16 και αγόρια 11-16 ετών εφόσων υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων
 • 22 ημέρες: Περίοδος 15/7 έως 6/8: Κορίτσια ηλικίας 5-10 ετών και αγόρια ηλικίας 11-12 ετών

 

Κόστος Συμμετοχής ανά παιδί : πατήστε ΕΔΩ


Διευκρινίσεις   :

 • Στις αναγραφόμενες τιμές του πίνακα συμπεριλαμβάνονται: η διαμονή του παιδιού σε σπιτάκι  των 13 παιδιών,  οι ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες  που τηρούνται  λόγω Διαβήτη και εφαρμόζονται σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στην ομάδα μας (το μενού της κατασκήνωσης έχει διαφοροποιηθεί και προσαρμοστεί στις ανάγκες μας) και η  24ωρη ιατρική παρακολούθηση  κάθε παιδιού με Διαβήτη με αποκλειστικό νοσηλευτή ή ιατρό (εκπαιδευμένο στο διαβήτη) που αναλαμβάνει πλήρως την 24ωρη διαχείριση του Διαβήτη για τα παιδιά της ομάδας του.
 • Σε κάθε σπιτάκι υπάρχει ψυγείο για τα αναλώσιμα υλικά διαβήτη (ινσουλίνες) κάθε παιδιού καθώς και τρόφιμα για την ημερήσια κάλυψη των extra αναγκών όπως τόστ-χυμοί-φρούτα-γάλα-γιαούρτι κλπ. πάντα υπό την εποπτεία των νοσηλευτών.
 • Το μενού περιλαμβάνει μεγαλύτερες ποσότητες από τις ισχύουσες της νομοθεσίας (έχει προσαρμοσθεί στις ανάγκες των παιδιών με Διαβήτη) ενώ στα παιδιά των ομάδων μας διατίθενται καθημερινά φρέσκο γάλα, άφθονα φρούτα και λαχανικά καθώς και προϊόντα χωρίς ζάχαρη (παγωτό, μπάρες δημητριακών, μαρμελάδα, μπισκότα κλπ). Τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη καταναλώνονται πάντα υπό την καθοδήγηση του νοσηλευτή.
 • Τιμές Μελών δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι (άτομα με Διαβήτη) στο σύλλογό της «ΠΕΑΝΔ» μέχρι και 10/5/18 και παράλληλα έχουν τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Για τα αδέλφια των μελών ισχύουν επίσης οι αναγραφόμενες τιμές μέλους στον πίνακα (αδελφός Μέλους). Για όλα τα άλλα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά μας (παιδιά που έχουν διαβήτη ή φίλοι), ισχύουν οι αντίστοιχες τιμές των πινάκων και εξυπηρετούνται μετά απο προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη.
 • Ελάχιστη χρέωση ανά παιδί είναι οι 11 ημέρες ανεξάρτητα απο τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά-Ταμεία-ΟΑΕΔ) και το ενδεχόμενο νωρίτερης αποχώρησης.
 • Όσοι συμμετάσχουν με το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μπορούν μετά τις 15 μέρες, να πληρώσουν τη διαφορά προκειμένου να διαμείνουν 22 ημέρες εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.
 • Η προκαταβολή επιστρέφεται στην περίπτωση ακύρωσης της θέσεις μέχρι την 26η Ιουνίου ή λόγω ανωτέρας βίας, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου προς το σύλλογο.
 • Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής καθορίζεται ως εξής: προκαταβολή με την εγγραφή, 50% πριν την προσέλευση του παιδιού στην κατασκήνωση και το υπόλοιπο 20% την ημέρα αποχώρησης του.
 • Οι αναγραφόμενες τιμές  για όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν (μέλη και μη καθώς και αδέλφια αυτών) έχουν προκύψει μετά από χρηματική   επιδότηση του συλλόγου της «ΠΕΑΝΔ». 
 • Οι συνολικές θέσεις είναι σημαντικά ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια λόγω αυξημένης ζήτησης και λιγότερων δωματίων απο την κατασκήνωση. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας (προτεραιότητα στα παιδιά με Διαβήτη, ημερομηνία αποστολής της προκαταβολής με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά).
 • Ο σύλλογος ενδέχεται να τροποποιήσει τις μέρες που δηλώσατε για παραμονή αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσης (αφορά τις 15 και 22 μέρες) ή αν η ηλικία του παιδιού δεν ανήκει στο συγκεκριμένο ηλικιακό group.

 

Διαδικασία Συμμετοχής :

Ισχύει για όλους τους συμμετέχοντες, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τον τρόπο συμμετοχής (Ιδιωτικά-Ταμείο-ΟΑΕΔ).

Aπαιτούνται:

1) Κατάθεση προκαταβολής ποσού 150€/παιδί για τους ιδιώτες και 100€/παιδί για τους έχοντες ταμείο ή πρόγραμμα ΟΑΕΔ (Εθνική τράπεζα: 69448000955 ή Eurobank: 00260063440100486238 ή Alpha: 132002101127620 με αιτιολογία το όνομα του παιδιού)

2) Συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης εγγραφής μέσω email: [email protected].

Καμία αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή αν δε φέρει υπογραφή γονέα και δε συνοδεύεται απο την προκαταβολή. Επίσης

 • Οι δικαιούχοι του προγράμματος ΟΑΕΔ την ημέρα προσέλευσης του παιδιού στην κατασκήνωση, πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία το σχετικό voucher που παρέλαβαν από τον ΟΑΕΔ για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.
 • Οι έχοντες συνεργαζόμενο ταμείο, θα πραγματοποιήσουν πλην των παραπάνω   και εγγραφή στο ταμείο τους και την ημέρα προσέλευσης του παιδιού στην κατασκήνωση, πρέπει να προσκομίσουν στη γραμματεία το σχετικό έγγραφο.

                   Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι  

   15 Ιουνίου 2018 εφόσον υπάρχει διαθεσιμότηταΜετά την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα ακολουθήσει επόμενη ανακοίνωση για τις τελευταίες λεπτομέρειες (ιατρικό δελτίο κατασκηνωτή, εξοπλισμός, μενού κλπ)


Μοιραστείτε το: