Κατασκήνωση 2012

Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2012

Αξέχαστες εμπειρίες από την φετινή μας κατασκήνωση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 22η χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κατασκήνωσή μας, μια κατασκήνωση που κατά παράδοση είναι συνώνυμη με παιχνίδι, γέλιο και πολλές ευχάριστες στιγμές για εμάς και τους μικρούς μας φίλους! Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που η συμμετοχή για μια ακόμη φορά ήταν μεγάλη, τόσο από παλαιότερους όσο και από καινούριους κατασκηνωτές που όλοι μαζί έγιναν μια μεγάλη και κεφάτη παρέα.

Στις 9 Ιουλίου ξεκίνησε η περιπέτεια για τα 48 παιδιά ηλικίας 6,5 έως και 15 ετών στις κατασκηνώσεις “Summer Fun” στα Λουτρά Ωραίας Ελένης στην Κόρινθο διάρκειας έως και τρεις εβδομάδες μέχρι τις 31 Ιουλίου 2012. Εκεί, χωρισμένοι στα τέσσερα σπιτάκια της κοινότητας της Πελοποννήσου και υπό την φροντίδα και καθοδήγηση των γιατρών, νοσηλευτών και ομαδαρχών τους συμμετείχαν σε όλες τις δραστηριότητες της κατασκήνωσης-διαφόρων ειδών αθλήματα και παιχνίδια, διαγωνισμοί χορού και τραγουδιού- καταφέρνοντας πολλές φορές να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν με την αξία τους την πρώτη θέση!

Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε άλλωστε στον τόσο σημαντικό ρόλο του θεσμού όσον αφορά στην εξοικείωση των παιδιών με το διαβήτη τους και στην εκπαίδευση τους σε πολλά θέματα της καθημερινότητας. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής χωρίς να νιώθουν ότι στερούνται κάτι, να συνδυάσουν παιχνίδι με άσκηση και να λύσουν πολλές απορίες τους σε καθημερινά πρακτικά ζητήματα που αφορούν το διαβήτη- όλα απαραίτητα για μια σωστή ρύθμιση.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Ανδριανή Βαζαίου, υπεύθυνη του Διαβητολογικού Κέντρου του Νοσοκομείου Παίδων “Π.&Α. Κυριακού”, που κάθε χρόνο αναλαμβάνει την ιατρική εποπτεία του θεσμού.

Βεβαίως ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη της κατασκήνωσης και ειδικότερα τους επικεφαλείς Σοφία Μανέα και Βασιλάκη Ιωάννη, την ιατρό Ελένη Αγγελοπούλου, τις νοσηλεύτριες Χαλιμούρδα Ισμήνη, Γιώτα Τσιάμη και Ιωάννα Φραγκολιά, το φοιτητή Ιατρικής Γιώργο Παπιγγιώτη, καθώς επίσης και τους ομαδάρχες: Στεφανία Οικονομάκου, Μαρία Συκιώτου, Δήμητρα Αναστασοπούλου, Νίκο Ταλαίπωρο και Γιώργο Χαλιμούρδα, οι οποίοι φρόντισαν για τη ρύθμιση και την ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και για να περάσουμε όλοι μία ακόμη αξέχαστη και ευχάριστη κατασκηνωτική περίοδο.

Πώς να ξεχάσουμε όμως και την πολύτιμη συμβολή των εταιρειών που και φέτος, και παρά τις δυσκολίες, στήριξαν το όλο εγχείρημα με προσφορά υλικού αλλά και στηρίζοντας οικονομικά τη συμμετοχή παιδιών στην κατασκήνωση. Ευχαριστούμε λοιπόν το μεγάλο μας χορηγό, την εταιρεία Bayer, όπως επίσης και τις εταιρείες Abbott, Menarini, Novo Nordisk, Medtronic, BD, Roche, ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας, ΦΑΓΕ και Παπαδόπουλος, καθώς επίσης και την ίδια την κατασκήνωση Summer Fun.

Και πρώτα από όλους ευχαριστούμε όλους εσάς που στηρίξατε και στηρίζετε την προσπάθεια αυτή της Ένωσής μας, έτσι ώστε να γίνουμε όλοι μια όμορφη παρέα που ξέρει να περνάει όμορφα όχι μόνο κάθε καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο αφού έχουμε κάνει το διαβήτη τρόπο ζωής.

Το ΔΣ της ΠΕΑΝΔ
Μοιραστείτε το:

Φωτογραφίες