Σάββατο, 01 Ιουνίου 2024

Ημερήσιο Summer Camp για παιδιά με Διαβήτη με την ομάδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ.!

 

Μετά από πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά με Διαβήτη, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με δύο καταξιωμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν διακριθεί στο χώρο του αθλητισμού, θα πραγματοποιήσει για 3η χρονιά Ημερήσιο Summer Camp. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί τις περιόδους 01-05 Ιουλίου και 08-12 Ιουλίου 2024 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-14 ετών με Διαβήτη τύπου 1 και αδέρφια αυτών.

 

1ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ"Replayce Compassion Summer Camp 2024": θα υλοποιηθεί την περίοδο από 1 έως 12/7/24 στο ΟΑΚΑ και θα γίνει σύμφωνα με τη μέθοδο "Replayce" ένα καινοτόμο παιδαγωγικό σύστημα αθλητισμού, το οποίο δημιούργησε  η κ.Έρρικα Πρεζεράκου- πρωταθλήτρια επί πολλά χρόνια στο άλμα επί κοντώ.

Σε αυτό το Summer Camp τα παιδιά, έχοντας πλήρη νοσηλευτική κάλυψη από εκπαιδευμένους στο Διαβήτη νοσηλευτές που αναλαμβάνει η ΠΕΑΝΔ, θα απολαύσουν το πιο θετικό καλοκαίρι ενδυναμώνοντας αξίες και αρετές μέσα από αθλητικές δράσεις, πειράματα και εξωτερικά εκπαιδευτικά προγράμματα με έναν και μόνο στόχο: μέσα από αυτά να κατανοήσουν, να αγαπήσουν και να συνδεθούν με την μοναδικότητά τους αλλά και με την μοναδικότητα των γύρω τους. Η πρόθεση είναι, στο τέλος της ημέρας, τα παιδιά να έχουν βιώσει τη γνώση, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό με όλους τους πιθανούς τρόπους.

Οι χώροι που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του προγράμματος είναι: Η αίθουσα Replayce 600 τ.μ, με συρόμενες τζαμαρίες δεξιά και αριστερά του χώρου, οι οποίες είναι ανοιχτές κατά την διάρκεια της ημέρας παρέχοντας φυσικό αερισμό στον χώρο, το κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. (κλειστό και ανοιχτό κολυμβητήριο -2 φορές την εβδομάδα), το κλειστό Beach Volley, τα γήπεδα στίβου Κ1 - Κ2 τις πρώτες πρωινές ώρες και ο εξωτερικός χώρος 200 τ.μ., με γρασίδι, όπου βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τον χώρο και μπορεί να αξιοποιηθεί όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κατάλληλες. Δείτε εδώ Δείτε εδώ το Πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή των παιδιών, κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρονται δύο φροντισμένα γεύματα, δεκατιανό και πλήρες μεσημεριανό γεύμα, σε ατομική συσκευασία. Το γεύμα παρέχεται από κορυφαίο catering και εξειδικευμένους στο είδος, επαγγελματίες. Ειδικά για τα παιδιά με Διαβήτη, τα γεύματα έχουν ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς και με το παραπάνω στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους. Δείτε το Μενού εδώ οπως έχει διαμορφωθεί για τις ομάδες μας απο την επιστημονική συνεργάτη της ΠΕΑΝΔ καΜΕΛΙΝΑ ΚΑΡΙΠΊΔΟY-Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Msc, PhDc, Επιστημονική Συνεργάτιδα Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

 • Το πρόγραμμα "Replayce Compassion Summer Camp 2024" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών
 • Το ωράριο του προγράμματος είναι καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 08:00 - 16:00, με τη δυνατότητα παραμονής μέχρι τις 17:00 ή τις 17:30 κατόπιν συνεννόησης μαζί μας έναντι extra κόστους.
 • Την μεταφορά των παιδιών την αναλαμβάνουν οι γονείς.
 • Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί την εβδομάδα καθορίζεται στα 200 ευρώ (για μέλη-παιδιά με ΣΔτ1 και αδέλφια αυτών) και 250 ευρώ (για μη μέλη-παιδιά με ΣΔτ1 και αδέλφια αυτών) συμπεριλαμβανομένου και της νοσηλευτικής κάλυψης.

 

2ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - "Splash & Play Summer Camp by Eurohoops": θα υλοποιηθεί την περίοδο από 1 έως 12/7/24. Πρόκειται για ένα πολυθεματικό πρόγραμμα, που δημιούργησε ο οργανισμός Eurohoops - διευθυντής της ακαδημίας είναι ο Θοδωρής Παπαλουκάς διεθνής μπασκετμπολίστας με πολλές ευρωπαϊκές διακρίσεις, το οποίο συνδυάζει την άθληση, την περιπέτεια και τη διασκέδαση σε ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και στη φύση.

Σε αυτό το Summer Camp τα παιδιά, έχοντας πλήρη νοσηλευτική κάλυψη από εκπαιδευμένους στο Διαβήτη νοσηλευτές που αναλαμβάνει η ΠΕΑΝΔ, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις σωματικές και πνευματικές τους δεξιότητες, να κάνουν νέες παρέες και να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες με επίκεντρο το μπάσκετ, το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο, κολυμβητικές δραστηριότητες σε θάλασσα και σε νεροτσουλήθρες, υπαίθριες δραστηριότητες στο βουνό και δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης.

Οι δραστηριότητες και οι χώροι που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του προγράμματος είναι: 

 • Αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών για Μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, αθλοπαιδιές, δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης (στην Α’ και Β’ Περίοδο)
 • Αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες στο γήπεδο 7Χ7 του Δήμου Κηφισιάς για Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, αθλοπαιδιές, δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης
 • Εκδρομή στην παραλία του Σχοινιά για Κολύμπι, beach volley, beach soccer
 • Εκδρομή στο βουνό της Πάρνηθας για Πεζοπορία, κατασκηνωτικές δραστηριότητες, παιχνίδια προσανατολισμού
 • Εκδρομή σε υδάτινο πάρκο για Νεροτσουλήθρες και κολυμβητικά παιχνίδια

Σε ό,τι αφορά τη διατροφή των παιδιών, κατά τη διάρκεια της ημέρας προσφέρονται τρία φροντισμένα γεύματα, πρωϊνίο-δεκατιανό και πλήρες μεσημεριανό γεύμα, σε ατομική συσκευασία. Το γεύμα παρέχεται από κορυφαίο catering και εξειδικευμένους στο είδος, επαγγελματίες. Ειδικά για τα παιδιά με Διαβήτη, τα γεύματα έχουν ελαφρώς αναπροσαρμοστεί προκειμένου να ανταποκρίνονται επαρκώς και με το παραπάνω στις προσδοκίες και τις ανάγκες τους.

 • Το πρόγραμμα "Splash & Play Summer Camp by Eurohoops" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-14 ετών
 • Σε όλους τους συμμετέχοντες διατίθεται μπλούζα της διοργάνωσης
 • Το ωράριο του προγράμματος είναι καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή 09:00 - 16:00, με τη δυνατότητα φύλαξης: 8:00-9:00 και 16:00-17:00 κατόπιν συνεννόησης μαζί μας έναντι extra κόστους.
 • Η μεταφορά των παιδιών γίνεται με λεωφορεία της ακαδημίας σε 9 σημεία επιβίβασης και αποβίβασης: Καλλιμάρμαρο Στάδιο, Χίλτον, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Κηφισιά (Τροχονόμος), Στρογγυλή πλατεία στο Δέλτα Φαλήρου (πάνω από το Tae kwon do), Κλειστό γυμναστήριο Μοσχάτου, Λένορμαν (Ι. Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Παναγίτσα Κολοκυνθούς), Γέφυρα Αύρας, Νέα Φιλαδέλφεια (Γυμναστήριο “Απόστολος Κόντος”)
 • Το κόστος συμμετοχής ανά παιδί την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένου όλων τα ανωτέρω παροχών καθορίζεται στα 360 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και της νοσηλευτικής κάλυψης.

 

Γενικές Πληροφορίες και για τα δύο προγράμματα:

 • Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Διαβήτη , οι νοσηλευτές μας αναλαμβάνουν τη διαχείριση και παρακολούθησή των παιδιών με ΣΔτ1 καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο Camp, με στόχο την ασφαλή ψυχαγωγική ενασχόληση και παράλληλα τη βιωματική τους εκπαίδευση στο Διαβήτη. Η συμμετοχή των παιδιών με Διαβήτη στο ημερήσιο camp, αποβλέπει σε ένα πλούσιο αθλητικό-καλλιτεχνικό και ξεχωριστό 5ήμερο, γνωρίζοντας νέους φίλους ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργήσει ευεργετικά η διαδικασία ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης των παιδιών σε ότι αφορά το Διαβήτη.  
 • Στο Camp μπορούν να συμμετέχουν παιδιά με Διαβήτη, ανεξάρτητα απο το επίπεδο αυτοεξυπηρέτησης του διαβήτη τους και αδέρφια αυτών.
 • Τα προγράμματα αποτελούνται απο μια έως δύο εβδομάδες 01-05 Ιουλίου και 08-12 Ιουλίου 2024 και θα υλοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων ανά Camp την εβδομάδα.
 • Οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους ακολουθώντας το πρόγραμμα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, περνώντας από όλες τις δραστηριότητες.
 • Tα Camp διαθέτουν έμπειρο προσωπικό-εκπαιδευτές και ναυαγοσώστη που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες.
 • Τιμή Μέλους δικαιούνται όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο σύλλογό της Π.Ε.Α.Ν.Δ. μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, έχοντας παράλληλα τακτοποιήσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις. Ο σύλλογος προσφέρει για όλα τα παιδιά τις ανωτέρω τιμές συμμετοχής, χρηματοδοτώντας τη νοσηλευτική κάλυψη για τα μέλη-παιδιά με Διαβήτη.
 • Με την ολοκλήρωση των εγγραφών, θα διαβιβάσουμε σε όλους τους συμμετέχοντες το ατομικό ιατρικό δελτίο Διαβήτη, το οποίο θα συμπληρώσουν οι γονείς μαζί με το θεράποντα γιατρό. Στο δελτιο αυτό αποτυπώνεται η παρακολούθηση του κάθε παιδιού με Διαβήτη και παραδείδεται στο νοσηλευτικό προσωπικό μας πριν την ένρρξη του προγράμματος.
   

Ρωτήστε μας αν υπάρχουν περαιτέρω απορίες για τα προγράμματα. Εγγραφές έως 12 Ιουνίου 2024 στο [email protected] αποστέλοντας αρχικά το ονοματεπώνυμο και το έτος γέννησης του κάθε παιδιού, την ύπαρξη διαβήτη, το πρόγραμμα και την περίοδο που επιλέγετε. Σε επόμενο χρόνο θα σας σταλεί η αίτηση συμμετοχής με όλα τα συνοδευόμενα έγραφα που θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε. Αναλόγως της ζήτησης που θα υπάρχει, θα αποφασιστεί αν θα υλοποιηθούν ταυτόχρονα και τα 2 προγράμματα.

 

 

Μοιραστείτε το: