Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν.Δ. για την τριετία 2024-2027 & Χρήσιμες Λεπτομέρειες Τρέχον

 

Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 12:00πμ, σε συνέχεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, θα πραγματοποιηθούν με υβριδική μορφή (φυσική παρουσία & Livestream), οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Α.Ν.Δ. 

 

Ακολουθούν συνοπτικά βιογραφικά των υποψηφίων μελών που θα εκπροσωπήσουν το Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. την τριετία 2024-2027.

Οι εκλογές θα γίνουν είτε με φυσική παρουσία στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (οδός Νίκης 4, Αθήνα-Σύνταγμα) για όσους επιλέξουν να συμμετέχουν δια ζώσης, είτε διαδυκτιακά με ένα κλίκ μέσω link που θα αποσταλεί στα ταμειακά ενήμερα μέλη την ημέρα της Συνέλευσης.

 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο (έως 7 σταυροί)

1. Αναστασοπούλου Δήμητρα: 36 ετών, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ

Ζω με Διαβήτη από την ηλικία των 2,5 ετών. Μετά από πολλά χρόνια εθελοντικής προσφοράς στο σύλλογο της ΠΕΑΝΔ, η «ενεργή μου συμμετοχή» ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ξεκίνησε από το 2014 και συνεχίζει έως σήμερα. Έχω διατελέσει Γραμματέας, Μέλος και Αντιπρόεδρος σε τέσσερα διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια, ενώ τα τελευταία 13 χρόνια συμμετέχω ως στέλεχος - ομαδάρχισσα στο καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις που σχεδιάζει και πραγματοποιεί το σωματείο. Κινητήρια δύναμη για αυτή την ενασχόληση είναι η επιθυμία για προσφορά στα νεότερα άτομα με διαβήτη και η ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

 

 

 

2. Γερός Βασίλης: 27 χρονών, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευόμενος Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
Παράλληλες δραστηριότητες: Ιατρός της Eθνικής ομάδας παίδων (U16) μπάσκετ / Διαιτητής καλαθοσφαίρισης Β’ Eθνικής κατηγορίας / Μέλος Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αττικής 

Είμαι μέλος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. τα τελευταία 11 χρόνια και έχω συμμετάσχει 2 χρονιές στη καλοκαιρινή κατασκήνωση του συλλόγου ως ομαδάρχης. Ο λόγος που δηλώνω υποψηφιότητα για το Δ.Σ του συλλόγου μας, είναι επειδή πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στο έργο του, να φέρουμε όλο και περισσότερα άτομα με ΣΔΤ1 κοντά μας και να κρατήσουμε τα ήδη υπάρχοντα. Με λύπη μου παρατηρώ ότι πολλά μέλη μετά την ενηλικίωσή τους χάνουν το ενδιαφέρον τους προς στο σύλλογο, θέλω να συμβάλω όσο μπορώ σε αυτό ώστε να παραμείνουν κοντά μας και μετά τα 18 τους χρόνια.

 

 

 

3. Δραμεσιώτη Αιμιλία: 30 ετών, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευόμενη Παιδίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών με Μεταπτυχιακό στο Σακχαρώδη Διαβήτη και τη Παχυσαρκία. 

Αποτελώ ενεργό μέλος του συλλόγου από 8 ετών όπου έγινε η διάγνωση του ΣΔτ1. Ως μέλος του σωματείου έχω συμμετάσχει στο θερινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΠΕΑΝΔ ως κατασκηνώτρια αρχικά για πολλά χρόνια ενώ μετέπειτα έλαβα ρόλο ομαδάρχισσας και τελικά ιατρός στις μικρές ομάδες των κατασκηνωτών μας. Παράλληλα ως μέλος του Δ.Σ. για δύο θητείες ασχολήθηκα με τη διάθεση αναλωσίμων καθώς και την εκπαίδευση των Νοσηλευτών για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Αυτό που με παρότρυνε να βοηθήσω το έργο του συλλόγου είναι ότι βίωσα από μικρή ηλικία το πόσο όμορφο είναι να προσφέρεις ανιδιοτελώς σε άτομα που έχουν ανάγκη και πόσο χρήσιμο είναι να βρίσκεσαι δίπλα σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά και γονείς.  Σε οτι αφορά την επαγγελματική ιδιότητα που διαθέτω, σκοπός μου ειναι η εξειδίκευση στη παιδοενδοκρινολογία, προκειμένου να είμαι ενα βημα πιο κοντά στους μικρους ήρωες με ΣΔτ1

 

 

4. Μανέα Σοφία: 44 ετών, μητέρα 2 παιδιών (3 κ 8 ετών), απόφοιτη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου-τμήμα Πολιτκών Μηχανικών, Ιδιωτική Υπάλληλος σε εταιρία μελετών δημοσίων έργων.

Στην οικογένεια της ΠΕΑΝΔ ήρθα πριν 33 χρόνια αμέσως μετά τη διάγνωση του ΣΔτ1 και έκτοτε η σχέση μας είναι πολύ στενή, αποτελεί θα έλεγα για μένα το άλλο μου μισό. Μεγάλωσα μαζί με την ΠΕΑΝΔ συμμετέχοντας ως παιδί σε όλες τις δράσεις που γίνονταν τότε, ενώ απο την ηλικία των 18 ετών έγινα εθελόντρια στο σωματείο και παράλληλα το νεότερο μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων ως γραμματέας για τρείς θητείες. Τα τελευταία 17 χρόνια βρίσκομαι στο τιμόνι της ΠΕΑΝΔ ως Πρόεδρος, μια θέση ευθύνης αλλά και μεγάλης ψυχικής ανταμοιβής.  Όλα αυτά τα χρόνια σχεδίασα και υλοποίησα πολλές πρωτοποριακές δράσεις και προγράμματα για τα άτομα με διαβήτη, πήγη έμπνευσης των οποίων είναι η βιωματική μου εμπειρία ως άτομο με Διαβήτη και το όραμά μου για καλύτερη διαβίωση των παιδιών με ΣΔτ1, μέσω 3 βασικών σημείων, ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχική ενδυνάμωση. Η θερινή κατασκήνωση μας, το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχολικών νοσηλευτών, οι ενημερώσεις στα σχολεία, η διάθεση αναλωσίμων, η θεατρική παράσταση και πολλά άλλα, αποτελούν προγράμματα που έγιναν θεσμός, εξαιτίας της επιμονής, της αγάπης, της εμπειρίας, της γνώσης, του προγραμματισμού και των πολλών εργατοωρών που αφιέρωσα, χαρακτηριστικά τα οποία με διακατέχουν και πηγάζουν απο την αγάπη μου προς την ΠΕΑΝΔ, τα παιδιά δηλαδή με διαβήτη και το σεβασμό στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Η ΠΕΑΝΔ για εμένα αποτελεί πλέον το τρίτο μου παιδί  που το καμαρώνω να μεγαλώνει και του αφιερώνω απλόχερα τον χρόνο μου και την αγάπη μου. Με αμείωτο ενδιαφέρον, θα συνεχίσω την ανιδιοτελή προσφορά μου απο όποια θέση και αν βρίσκομαι και σε αυτές τις εκλογές.

 

 

5. Παναγιωτάκου Νεφέλη Δήμητρα: 24 ετών, τελειόφοιτη στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Η οικογένεια της Π.Ε.Α.Ν.Δ. με αγκάλιασε το 2007 όταν διαγνώστηκα με ΣΔτ1. Στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια συμμετείχα ενεργά στις κατασκηνώσεις και εκδηλώσεις του συλλόγου, χτίζοντας γερές φιλίες με παιδιά που ζουν με Διαβήτη. Το 2021 εκλέχτηκα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ανέλαβα καθήκοντα Γραμματέα. Ως το νεότερο σε ηλικία μέλος του Δ.Σ., ευελπιστώ να συνεχίσω να αποτελώ την κοινή τομή των νεότερων και μεγαλύτερων μελών του συλλόγου και να εξακολουθήσω συνεισφέρω όσα έχω λάβει πολλαπλασιασμένα.

 

 

 

6. Σέγκλια Σταυρούλα: 36 ετών, πτυχιούχος ΤΕΙ Νοσηλευτικής με MSc ’ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ του ΔΙΠΑΕ. Εργαζομαι από το 2015 ως σχολική νοσηλεύτρια φροντίζοντας μαθητές με ΣΔΤ1. Ψάχνοντας τρόπους ενημέρωσης και εξειδίκευσης ήρθα σε επαφή με την ΠΕΑΝΔ συμμετέχοντας στο μετεκπαιδεύτηκο πρόγραμμα σχολικών νοσηλευτών για τον ΣΔΤ1.Λιγο αργότερα ξεκίνησε η συνεργασια μΑς ως νοσηλεύτρια στην κατασκήνωση που διοργάνωνει ο σύλλογος καθώς και στο summer camp το καλοκαίρι του 2019, η οποία συνεχίζεται ως και σήμερα. Γνωρίζοντας καλύτερα την ΠΕΑΝΔ συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι το έργο του συλλόγου και πως προσφέρει αμέριστη βοήθεια. Θα ήθελα να συνεχίσω συνεχίσω να βοηθάω κ να προσφέρω κ εγώ όπως και όσο μπορώ ως μέλος του ΔΣ, συμβάλλοντας στο τόσο σπουδαίο έργο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

 

 

7. Τσιγκρή Αλεξάνδρα: 28 ετών, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευόμενη Ενδοκρινολογίας, Μεταβολισμού και Σ.Δ. στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"

Ως πάσχουσα η ίδια από ΣΔΤ1 από την ηλικία των 4 και συναισθανόμενη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των μελών της Π.Ε.Α.Ν.Δ., ευελπιστώ να συνεχίσω να συνεισφέρω για 4η συναπτή θητεία στο πολύτιμο έργο της!

 

 

 

 

Β) Για την Ελεκτική Επιτροπή (έως 3 σταυροί)

1. Κονάκας Ιωάννης

2. Λάλος Χρήστος

3. Τσαντές Λευτέρης

 

 

Λεπτομέρειες για τη σύνδεση κ την εκλογική διαδικασία:

  • Όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τη συνδρομή τους για το 2024 μέχρι και την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024, θα λάβουν δέκα λεπτά πριν την έναρξη της ψηφοφορίας το Link ώστε να συνδεθούν την Κυριακή και ώρα 12:00 στην πλατφόρμα των αρχαιρεσιών.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση είναι να έχει προηγηθεί εγγραφή στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο του μέλους (θυμίζουμε μέλος είναι το άτομο με ΣΔτ1) και το email σας που λάβατε το Link που σας στείλαμε.
  • Για τα ανήλικα μέλη (παιδί με Διαβήτη) δικαίωμα ψήφου έχει ο ένας εκ των δύο γονέων. 
  • Η διαδικτυακή ψηφοφορία, θα είναι διαθέσιμη απο τις 12.00 έως τις 18.00

 

 

Για πληροφορίες ή οποιαδήποτε βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΠΕΑΝΔ (210-7796660, ώρες 10:00 με 14:00)

 

Μοιραστείτε το: