Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ 2021 & Χρήσιμες Λεπτομέρειες

Παρακαλούμε γνωρίσετε τα μέλη που θέτουν υποψηφιότητα και θα εκπροσωπήσουν το Συμβούλιο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. την τριετία 2021-2024.

Οι εκλογές θα γίνουν διαδυκτιακά με ένα κλίκ απο όπου είναι συνδεδεμένο το κάθε μέλος (σταθερό υπολογιστή ή κινητό). Ανατρέξτε μετά τους υποψηφίους κ δείτε χρήσιμες λεπτομέρειες που αφορούν τη σύνδεση.

 

Α) Για το Διοικητικό Συμβούλιο (έως 7 σταυροί)

1. Αναστασοπούλου Δήμητρα: 33 ετών, εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ζω με Διαβήτη από την ηλικία των 2,5 ετών. Μετά από χρόνια εθελοντικής προσφοράς έχω διατελέσει Γραμματέας, Μέλος και Αντιπρόεδρος σε 3 διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια από το 2014 έως σήμερα, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια συμμετέχω ως στέλεχος στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις. Κινητήρια δύναμη για αυτή την ενασχόληση είναι η επιθυμία για προσφορά στα νεότερα άτομα με διαβήτη και η ανάγκη για κοινωνική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Γερός Βασίλης: 24 χρονών, φοιτητής στο 6ο έτος της Ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ.

Είμαι μέλος της Π.Ε.Α.Ν.Δ. τα τελευταία 8 χρόνια και έχω συμμετάσχει 2 χρονιές στη καλοκαιρινή κατασκήνωση του συλλόγου ως ομαδάρχης. Ο λόγος που δηλώνω υποψηφιότητα για το Δ.Σ του συλλόγου μας, είναι επειδή πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω στο έργο του, να φέρουμε όλο και περισσότερα άτομα με ΣΔΤ1 κοντά μας και να κρατήσουμε τα ήδη υπάρχοντα. Με λύπη μου παρατηρώ ότι πολλά μέλη μετά την ενηλικίωσή τους χάνουν το ενδιαφέρον τους προς στο σύλλογο, θέλω να συμβάλω όσο μπορώ σε αυτό ώστε να παραμείνουν κοντά μας και μετά τα 18 τους χρόνια.

 

3. Δραμεσιώτη Αιμιλία: 27 ετών, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και ειδικευόμενη Παιδίατρος στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Αποτελώ ενεργό μέλος του συλλόγου από 8 ετών όπου έγινε η διάγνωση του ΣΔτ1 και εθελόντρια στις δράσεις του από 20 ετών. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχω συμμετάσχει στη διοργάνωση των εκδηλώσεων, στις θερινές κατασκηνώσεις ως ομαδάρχισσα και ιατρός, στην διάθεση αναλωσίμων και ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και στην εκπαίδευση για τη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη πανελλαδικά. Αυτό που με παρότρυνε να βοηθήσω το έργο του συλλόγου είναι ότι βίωσα από μικρή ηλικία το πόσο όμορφο είναι να προσφέρεις ανιδιοτελώς σε άτομα που έχουν ανάγκη και πόσο χρήσιμο είναι να βρίσκεσαι δίπλα σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά και γονείς. Τα τελευταία 3 χρόνια αποτελώ μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου και θέτω υποψηφιότητα ξανά σε αυτό το όμορφο και δύσκολο ταξίδι.

 

4. Κονάκας Ιωάννης: πατέρας της Χαριλένας Κονάκα,14 ετών σήμερα, διαγνωσμένη με Διαβήτη τύπου 1 από 3 χρονών.

Στις τελευταίες εκλογές, είχα την τιμή να εκλεγώ από τα μέλη του συλλόγου στο Διοικητικό Συμβούλιο, όπου και μου ανατέθηκε ο ρόλος του ταμία. Στις επικείμενες εκλογές ξαναβάζω υποψηφιότητα για να υποστηρίξω το σύλλογο και το πολύ σημαντικό ρόλο του σε όλα τα επίπεδα που αφορούν το Διαβήτη.

 

5. Μανέα Σοφία: 41 ετών, μητέρα 2 παιδιών (5 μηνών κ 5 ετών), Πολιτικός Μηχανικός Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Στην οικογένεια της ΠΕΑΝΔ ήρθα πριν 31 χρόνια αμέσως μετά τη διάγνωση του ΣΔτ1 και έκτοτε η σχέση μας είναι πολύ στενή, αποτελεί θα έλεγα για μένα το άλλο μου μισό. Μεγάλωσα μαζί με την ΠΕΑΝΔ συμμετέχοντας ως παιδί σε όλες τις δράσεις που γίνονταν τότε, ενώ απο την ηλικία των 18 ετών έγινα εθελόντρια στο σωματείο και παράλληλα το νεότερο μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων ως γραμματέας για 3 θητείες. Τα τελευταία 14 χρόνια βρίσκομαι στο τιμόνι της ΠΕΑΝΔ ως Πρόεδρος, μια θέση ευθύνης αλλά και μεγάλης ψυχικής ανταμοιβής.  Όλα αυτά τα χρόνια σχεδίασα και υλοποίησα πολλές πρωτοποριακές δράσεις και προγράμματα για τα άτομα με διαβήτη, πήγη έμπνευσης των οποίων είναι η βιωματική μου εμπειρία ως άτομο με Διαβήτη και το όραμά μου για καλύτερη διαβίωση των παιδιών με ΣΔτ1, μέσω 3 βασικών σημείων, ενημέρωση, εκπαίδευση και ψυχική ενδυνάμωση. Η θερινή κατασκήνωση μας, το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχολικών νοσηλευτών, οι ενημερώσεις στα σχολεία, η διάθεση αναλωσίμων, η θεατρική παράσταση και πολλά άλλα, αποτελούν προγράμματα που έγιναν θεσμός, εξαιτίας της επιμονής, της αγάπης, της εμπειρίας, της γνώσης, του προγραμματισμού και των πολλών εργατοωρών που αφιέρωσα, χαρακτηριστικά τα οποία με διακατέχουν και πηγάζουν απο την αγάπη μου προς την ΠΕΑΝΔ, τα παιδιά δηλαδή με διαβήτη και το σεβασμό στους ανθρώπους που τη δημιούργησαν. Η ΠΕΑΝΔ για εμένα αποτελεί πλέον το τρίτο μου παιδί  που το καμαρώνω να μεγαλώνει και του αφιερώνω απλόχερα τον χρόνο μου και την αγάπη μου. Με αμείωτο ενδιαφέρον, θα συνεχίσω την ανιδιοτελή προσφορά μου απο όποια θέση και αν βρίσκομαι και σε αυτές τις εκλογές.

 

6. Παναγιωτάκου Νεφέλη Δήμητρα: 21 ετών, τριτοετής φοιτήτρια στην Νομική Σχολή Αθηνών.

Είμαι πολύ δραστήρια στα κοινωνικά δίκτυα και ασχολούμαι με το τραγούδι και την κιθάρα. Από το 2007 που διαγνώστηκα με διαβήτη, ανήκω στην οικογένεια της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και προσβλέπω στο να συνεισφέρω με την ίδια αγάπη που έλαβα και με τις δικές μου ιδέες και φρέσκια οπτική της γενιάς μου.

 

7. Σέγκλια Σταυρούλα: 33 ετών, πτυχιούχος ΤΕΙ Νοσηλευτικής και βρίσκομαι στην διαδικασία εκπόνησης της διπλωματικής μου εργασίας στο ΜΠΣ ’ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟΝ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ’ του ΔΙΠΑE. Εργάζομαι απο το 2015 ως σχολική νοσηλεύτρια φροντίζοντας μαθητές με ΣΔΤ1. Ψάχνοντας τρόπους ενημέρωσης και εξειδίκευσης ήρθα σε επαφή με την Π.Ε.Α.Ν.Δ., συμμετέχοντας στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα Σχολικών Νοσηλευτών για τον ΣΔΤ1. Λίγο αργότερα ξεκίνησε η συνεργασία μας, συμμετέχοντας ως νοσηλεύτρια στην κατασκήνωση που διοργανώνει ο σύλλογος μας καθώς και στο SUMMER CAMP το καλοκαίρι του 2019. Γνωρίζοντας καλύτερα την Π.Ε.Α.Ν.Δ. συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι το έργο του συλλόγου και πως προσφέρει αμέριστη βοήθεια. Θα ήθελα με όλη μου την ψυχή να βοηθήσω και να προσφέρω ως μέλος του Δ.Σ., συμβάλλοντας στο τόσο σπουδαίο έργο της Π.Ε.Α.Ν.Δ.

 

8. Τσιγκρή Αλεξάνδρα:26 ετών, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Π.Ε.Α.Ν.Δ. επί 7 συναπτά έτη.  

Ως πάσχουσα η ίδια από ΣΔΤ1 από την ηλικία των 4 και συναισθανόμενη τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των μελών της Π.Ε.Α.Ν.Δ., ευελπιστώ να συνεχίσω να συνεισφέρω και την προσεχή τριετία στο πολύτιμο έργο της!

 

9.Τσιόνης Ιωάννης: 35 τών, Δικηγόρος Αθηνών και κάτοικος Αθηνών

Πάσχω από ΣΔτ1 από τα 14 μου χρόνια, ήτοι εδώ και περίπου 21 χρόνια. Όπως για τους περισσότερους, έτσι και για εμένα, ο διαβήτης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή μου, το οποίο χρειάζεται καθημερινή ενασχόληση και ενημέρωση γύρω από τις όλο και αυξανόμενες τεχνολογικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά την διαχείρισή του. Θέτω την υποψηφιότητά μου για το ΔΣ της Π.Ε.Α.Ν.Δ., παρότι το λίγο χρονικό διάστημα που αποτελώ μέλος της (από το έτος 2019), μην γνωρίζοντας προσωπικά κανέναν, καθώς πέρα από την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφω προς το σωματείο για το σπουδαίο και δύσκολο έργο που επιτελεί καθ’ όλο το διάστημα λειτουργίας του, θα ήταν τιμή μου να μπορέσω να συνδράμω με όποιον τρόπο μπορώ στο να επιτευχθούν οι στόχοι του και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα όλο και περισσότερων μελών. Θεωρώ ότι στις δύσκολες οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες που όλοι βιώνουμε σήμερα, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση ανάμεσα στα μέλη του σωματείου αποτελεί μονόδρομο, που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν ποιοτικότερο έλεγχο του διαβήτη και ένα υψηλότερο επίπεδο ζωής για όλους μας." 

 

 

 

Β) Για την Ελεκτική Επιτροπή (έως 3 σταυροί)

1. Λάλος Χρήστος

2. Ξαγοράρης Ιωάννης

3. Τσαντές Λευτέρης

4. Φάκος Ιωάννης

 

Λεπτομέρειες για τη σύνδεση κ την εκλογική διαδικασία:

  • Όλα τα μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους εκκρεμότητες (ετήσια συνδρομή ποσού 20€) για το 2021 μέχρι και την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021, θα λάβουν το Link ώστε να συνδεθούν την Κυριακή και ώρα 17:30 στη Γενική Συνέλευση και εν συνεχεία στις εκλογές.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σύνδεση είναι να έχει προηγηθεί εγγραφή στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο του μέλους (θυμίζουμε μέλος είναι το άτομο με ΣΔτ1) και το email σας που λάβατε το Link που σας στείλαμε.
  • Για τα ανήλικα μέλη (παιδί με Διαβήτη) δικαίωμα παρακολούθησης της Γενικής Συνέλευσης έχουν και οι δύο γονείς αν επιθυμούν να συνδεθούν απο διαφορετικά e-mails, όμως δικαίωμα ψήφου στις εκλογές που θα ακολουθήσουν, έχει μόνο ο ένας γονέας. Στην περίπτωση αυτή (σύνδεση και των δύο γονέων απο διαφορετικό e-mail), παρακαλούμε δηλώστε μας με ποιο e-mail θα ψηφίσετε καθώς πρέπει άμεσα να το γνωρίζουμε.
  • Με τη λήξη των εκλογών, θα ακολουθήσει η Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα "Νέες τεχνολογίες στη διαχείριση του διαβήτη" (δείτε εδώ τους ομιλητές)

 

Παρακαλούμε πολύ όπως τηρηθεί η ώρα σύνδεσής σας στην πλατφόρμα 17:25 - 17:30 καθώς θα ξεκινήσει αμέσως η Συνέλευση.

 

Για πληροφορίες ή οποιαδήποτε βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή 6956205015 ώρες 10:00 με 14:00)

Μοιραστείτε το: