Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020

Βιωματικό σεμινάριο για εφήβους με Διαβήτη και τους γονείς τους, με θέμα: ΑΓΧΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ – ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Η "Π.Ε.Α.Ν.Δ."  διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο για εφήβους με Νεανικό Διαβήτη και τους γονείς τους, το οποίο θα πραγματοποιήσουν οι συνεργάτες του Εργαστηρίου Συστημικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας "ΝΟΗΜΑ" .

Η βαθμολογία – αξιολόγηση, τα τεστ και οι τελικές εξετάσεις αποτελούν σημαντικές πηγές άγχους για πολλούς μαθητές. Στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους έφηβους που βρίσκονται στις τελαυταίες τάξεις Λυκείου και θα συμμετέχουν το επόμενο διάστημα στις εξετάσεις, να διαχειριστούν το άγχος όπως και άλλα δύσκολα συναισθήματα (το φόβο της αποτυχίας, την αγωνία για τις πανελλαδικές εξετάσεις, τις αμφιβολίες για την ικανότητα τους να ανταπεξέλθουν) και να υποστηριχθούν ώστε να αξιοποιήσουν ικανότητες και δυνάμεις που έχουν για την επίτευξη των στόχων τους.

Παράλληλα, το σεμινάριο απευθύνεται και στους γονείς των εφήβων που θα συμμετέχουν καθώς η συμβολή τους είναι αποφασιστικής σημασίας στην ενίσχυση των παιδιών τους και στην μείωση του άγχους που αυτά βιώνουν.

Θα πραγματοποιηθούν 5 συνολικά συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια στις 3.00μ.μ., εκ των οποίων οι 3 συναντήσεις αφορούν τους εφήβους και είναι στις 1/11, 8/11 και 15/11/2020,  και 2 συναντήσεις αφορούν τους γονείς και είναι στις 31/10 και 14/11. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης ή/και διαδικτυακά, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετεχόντων.

 

Το σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών έχει συνολικό κόστος 220 ευρώ/ανά οικογένεια και ο σύλλογος το προσφέρεται στην συμβολική τιμή των:

  • 50€/ανά οικογένεια (παιδί κ γονέας) για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη της ΠΕΑΝΔ 
  • 90€/ανά οικογένεια (παιδί κ γονέας) για τα μη μέλη του συλλόγου.

 

Οι έφηβοι και οι γονείς τους (μέλη και μη της Π.Ε.Α.Ν.Δ.) που θέλουν να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω e-mail στο [email protected] μέχρι την Πέμπτη 22/10.

Μοιραστείτε το: