ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - Έναρξη 4ος Κύκλος

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - Έναρξη 4ος Κύκλος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΠΕΑΝΔ" πραγματοποιεί για 4η συνεχή χρονιά ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για τα άτομα με Νεανικό Διαβήτη και τις οικογένειές τους

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους με ΣΔτ1 καθώς και τις οικογένειές τους που έχουν την ανάγκη να βοηθηθούν, να εκπαιδευτούν, να μοιραστούν και να συνομιλήσουν ανοιχτά για όσα τους απασχολούν γύρω από το διαβήτη. Περιλαμβάνουν 7 τρίωρες συναντήσεις ανά 15ήμερο και πραγματοποιούνται κατά προτίμηση Σάββατο απόγευμα. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν εντός του μήνα Δεκέμβρη 2016 και θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαρτίου 2017.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τα σεμινάρια απευθύνονται σε 4 διαφορετικές ομάδες: παιδιά, εφήβους, γονείς και ενήλικες.

Συγκεκριμένα:

 

 • στις ομάδες παιδιών με Διαβήτη, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις δυσκολίες τους ενώ θα βρουν τρόπους για να τις αντιμετωπίσουν. Επίσης, θα βοηθηθούν ώστε να αποδεχτούν το διαβήτη. Να εκφράσουν τις ανάγκες τους, να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν τη σχέση με φίλους και συμμαθητές.
 • στις ομάδες εφήβων με Διαβήτη, το επίκεντρο βρίσκεται στα θέματα της εφηβείας καθώς είναι μία περίοδος που γεννά πρόσθετες δυσκολίες. Μέσα από τα σεμινάρια θα μπορέσουν να συνδέσουν την εφηβεία με το διαβήτη και να μάθουν να διαχειρίζονται τα δύσκολα θέματα που τους απασχολούν. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις προσδοκίες τους και να ανακαλύψουν νέα κίνητρα και στόχους για τη ζωή τους.
 • στις ομάδες γονέων, οι γονείς θα έχουν το χώρο να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα και την αγωνία που βιώνουν σχετικά με την πορεία του διαβήτη των παιδιών τους και θα εκπαιδευτούν ώστε να αξιοποιούν αυτά τα συναισθήματα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως μπορούν να προσαρμόσουν το ρόλο τους σαν γονείς αλλά και πως μπορούν να αναπτύξουν νέους, πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
 • στις ομάδες ενηλίκων με Διαβήτη, τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα που γεννούν οι καθημερινές απαιτήσεις καθώς και οι επιπλοκές του διαβήτη. Θα μάθουν πως να αντιμετωπίζουν τα αυξημένο άγχος, θα βρουν τρόπους για να ενισχύσουν τις σχέσεις με άτομα που μπορούν να τους υποστηρίξουν και θα έχουν την ευκαιρία να ορίσουν ξανά και με θετικό τρόπο, τους στόχους τους και τον τρόπο ζωής τους.

 

Στις ομάδες που θα δημιουργηθούν θα μπορούν να λάβουν μέρος τόσο  νέοι όσο  και παλαιοί συμμετέχοντες που είχαν παρακολουθήσει τον ένα απο τους τρείς προηγούμενους κύκλους βιωματικών σεμιναρίων. 

 

Στόχος του προγράμματος:  Αποβλέπει στην ψυχολογική ενδυνάμωση των ατόμων με διαβήτη και των οικογενειών τους (μέλη και μη του συλλόγου), ενώ παράλληλα στοχεύει στην καλύτερη ρύθμιση και εκπαίδευση για το διαβήτη. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν την ανάγκη να βοηθηθούν, να εκπαιδευτούν, να μοιραστούν και να συνομιλήσουν ανοιχτά για όσα τους απασχολούν γύρω από το διαβήτη. 

 

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα:  Το πρόγραμμα τίθεται υπό την αιγίδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και υλοποιείται απο το σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ" υπό την επιστημονική επίβλεψη ομάδας έμπειρων εκπαιδευτών-ψυχολόγων. Επίσης υποστηρίζεται απο συνεργαζόμενους διαβητολόγους-ενδοκρινολόγους.

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής  :  Ο σύλλογος της "ΠΕΑΝΔ" τηρεί τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματος και σας ενημερώνει για τις προϋποθέσεις που θα εφαρμοστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ψυχική υγεία των ατόμων με διαβήτη.

 1. Διάρκεια: 7 ομαδικές συνεδρίες διάρκειας 3:00 ωρών η κάθε μια 
 2. Ώρες διεξαγωγής: 4:00-7:00μμ 
 3. Συχνότητα: 1 συνεδρία  κάθε 15 ημέρες
 4. Τόπος διεξαγωγής:  σε κεντρικό σημείο προς διευκόλυνση όλως των συμμετεχόντων
 5. Παρουσία: υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις με δικαίωμα απουσίας μέχρι 1 φορά. Η προσέλευση θα γίνεται 15 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα, καθώς οι συνεδρίες θα ξεκινούν αμέσως. Καθυστέρηση πάνω από 15 λεπτά από την καθορισμένη ώρα θα λαμβάνεται ως απουσία.
 6. Συμμετοχή:  20€ ανά άτομο για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου και νεοδιαγνωσμένα περιστατικά (διάγνωση έως Νοέμβρης 2016) και 80€ συμμετοχή για τα μη μέλη.Το ποσό παρακρατείται στο τέλος του προγράμματος από το ποσό εγγύησης που καταβλήθηκε στην αρχή με την εγγραφή.
 7. Εγγύηση συμμετοχής:  Κατά την εγγραφή καταβάλλεται ποσό εγγύησης τόσο για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου όσο και για τα μη μέλη. Το ποσό αυτό ανέρχεται για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη στα 40€ (συμμετοχή 1 ατόμου), 60€ (συμμετοχή για 2 άτομα της οικογένειας), 70€ (συμμετοχή για 3 άτομα της οικογένειας) και για τα μη μέλη στα 80€ ανά άτομο. 
 8. Πέναλτι:  αν κάποιος αποχωρήσει με δική του ευθύνη ή απουσιάσει παραπάνω από 1 φορά,  χάνει όλο το ποσό της εγγύησης και δεν δικαιούται επιστροφή (ισχύει για τα μέλη).
 9. Συνεργασία: κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία των συμμετεχόντων με την επιστημονική ομάδα προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση των δεδομένων για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος.
 

Για την εγγραφή στο πρόγραμμα, θα χρειαστεί:

1. Εκτύπωση, Συμπλήρωση και Αποστολή της αντίστοιχης αίτησης εγγραφής στο e-mail : [email protected] 

2. Καταβολή του ποσού εγγύησης σε έναν από τους λογαριασμούς του συλλόγου με καταθέτη το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα.

 

 • Εθνική: 694/48000955
 • Alpha: 132 0021 011 27620
 • Eurobank: 0026 0063 44 0100 486238
**Πιθανή προμήθεια λόγω μεταφοράς βαρύνει το συμμετέχοντα

 

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγγραφής.
 
 

Το Δ.Σ. του συλλόγου σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή  μέχρι τις 28/11/16  καθώς είναι αναγκαίο να γνωρίζει τον αριθμό των δηλώσεων για τη σωστή οργάνωση των σεμιναρίων.

 

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος  και γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος.   

 

 

Όλα τα παραπάνω έγγραφα αποτελούν απόρρητα προσωπικά δεδομένα, τα οποία ο σύλλογος θα χρησιμοποιήσει μόνο για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

 

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας ΝΟΗΜΑ: 

- Δούκα Ευαγγελία, Κλινική Ψυχολόγος, Μ.Α., Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης
- Δούκα Κατερίνα,  Κοινωνική Λειτουργός,Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης
- Κατσώρη Φίλια,  Ψυχολόγος Msc,Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια
- Γραμματίκα Μαρία,  Κοινωνιολόγος MA,Συστημική - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Μοιραστείτε το: