Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!»

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021

Το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας φωτίζεται μπλε για την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!»

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τις συνεντεύξεις της Προέδρους της ΠΕΑΝΔ σας. Μανέα, του Αντιδημάρχου Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων κου Καλαμπόκα και του Δημάρχου Αθηναίων κου Μπακογιάννη, για την έναρξη της φωταγώγησης!

 

Ο φετινός Νοέμβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για το Διαβήτη, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 έτη από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, η οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη. Η ΠΕΑΝΔ, θέλοντας να τον τιμήσει με ξεχωριστό τρόπο, αλλά και να κάνει πράξη τον στόχο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη για ανεμπόδιστη πρόσβαση στη φροντίδα, ξεκινάει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και στη βελτίωση της υγείας, περίθαλψης και ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1.

Την Κυριακή 14/11, Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 18:00, και στο πλαίσιο των εορτασμών των 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, το σιντριβάνι της πλατείας Ομονοίας θα φωτισθεί μπλε, σηματοδοτώντας την έναρξη της καμπάνιας της ΠΕΑΝΔ «Ζω τη ζωή  μ’ ένα τραγούδι!», που είναι αφιερωμένη σε έναν καλό σκοπό για το Διαβήτη τύπου 1.

 

Σας καλούμε να συμμετέχετε και να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί δημιουργώντας το δυνατότερο μπλε κύκλο. Ώρα συνάντησης 17:30!!

Για λόγους αποφυγής συνωστισμού και προστασίας της δημόσιας υγείας, η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα μεταδοθεί και από τα social media της ΠΕΑΝΔ και του Δήμου Αθηναίων, που έχει θέσει την καμπάνια υπό την αιγίδα του.

Η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα συνοδευτεί από τη μετάδοση μηνυμάτων που θα απευθύνουν η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ κ. Σοφία Μανέα, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων κ. Μανόλης Καλαμπόκας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, οι οποίοι θα αναφερθούν στην καμπάνια, τη δράση της ΠΕΑΝΔ, καθώς και την έναρξη συνεργασίας της ΠΕΑΝΔ με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων.

Το έναυσμα για τη φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας και την έναρξη της καμπάνιας θα δώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων κύριος Κώστας Μπακογιάννης και το σιντριβάνι «θα λουστεί» στο μπλε χρώμα του παγκόσμιου συμβόλου του Διαβήτη. Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου του Διαβήτη είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για τον διαβήτη.

Η καμπάνια «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!», εκτός από τη φωταγώγηση του σιντριβανιού, περιλαμβάνει επίσης τη συνεργασία της ΠΕΑΝΔ με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και τη συνεργασία με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας Panik Records.

Η ΠΕΑΝΔ, πιστή στο όραμά της και υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά και τους νέους με Διαβήτη τύπου 1 και τις οικογένειές τους, ξεκινάει συνεργασία με τα παιδιατρικά ιατρεία των Πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων, παρέχοντάς τους συνεργάτες της ιατρούς Παιδίατρους εξειδικευμένους στον Διαβήτη τύπου 1, προκειμένου να παραπέμπονται σε αυτούς παιδιά με ΣΔτ1, καθώς και παιδιά για τα οποία υπάρχει υποψία Διαβήτη τύπου 1. Επιπλέον, στα παιδιατρικά ιατρεία θα διατίθενται ενημερωτικά έντυπα στους επισκέπτες γονείς και θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot της ΠΕΑΝΔ για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και η διεξαγωγή διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για το Διαβήτη τύπου 1.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. είχε την τιμή και τη χαρά να συνεργαστεί με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας Panik Records, το γνωστό για την προσφορά του προς τα παιδιά μουσικοσυνθέτη Γιώργο Θεοφάνους, την εκπληκτική  ερμηνεύτρια Μελίνα Ασλανίδου και το στιχουργό μεγάλων επιτυχιών Θάνο Παπανικολάου, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και «συμμάχησαν» μαζί μας με τη δημιουργία ενός τραγουδιούγια την ΠΕΑΝΔ και τα άτομα με διαβήτη τύπου 1.

Το τραγούδιθα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου ως single και στη συνέχεια θα συμπεριληφθεί στη νέα δισκογραφική δουλειά της κ. Μελίνας Ασλανίδου, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2021.

Η καμπάνια «Ζω τη ζωή μ’ ένα τραγούδι!» έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ).

 

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά το Δήμο Αθηναίων για την ενεργό στήριξή του στις δράσεις της καμπάνιας, την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία για την παραχώρηση της αιγίδας της, τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records και τους καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς του τραγουδιού κ. Γιώργο Θεοφάνους, κ. Θάνο Παπανικολάου και κ. Μελίνα Ασλανίδου, καθώς τους χορηγούς και υποστηρικτές της καμπάνιας.

 

Χορηγοί :

  1. Coffee Berry
  2. Novo Nordisk Hellas

Υποστηρικτές :

  • BIOAXIS Healthcare
Μοιραστείτε το: