Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπείας για παιδιά με Διαβήτη

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Πρόγραμμα Παιγνιοθεραπείας για παιδιά με Διαβήτη

Ενόψει της συνεργασίας της "Π.Ε.Α.Ν.Δ." με τη κα.Βδοκάκη Αικατερίνη, Εκπαιδευτικό και εκπαιδευόμενη Παιγνιοθεραπεύτρια, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ομάδα παιγνιοθεραπείας που πρόκειται να δημιουργηθεί.


Η παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και βασίζεται στην αρχή ότι το παιχνίδι είναι θεραπευτικό κι έχει ζωτική σημασία για την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.Το παιχνίδι δηλαδή θεωρείται ως το φυσικότερο μέσo επικοινωνίας κι έκφρασης, με το οποίο τα παιδιά μαθαίνουν, εξερευνούν, ανακαλύπτουν και προσπαθούν να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω και μέσα τους.Η παιγνιοθεραπεία παρέχει ένα χώρο απόλυτης ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, μέσα στον οποίο το παιδί μπορεί να εκφράσει, να κατανοήσει, να επεξεργαστεί τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και να επιλύσει τις δυσκολίες που παρεμβάλλονται λόγω του διαβήτη στη φυσιολογική του ανάπτυξη ή δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα του.Η θεραπευτική αυτή προσέγγιση διαφέρει από τις «παραδοσιακές θεραπείες» στο ότι δεν βασίζεται στο λόγο, αλλά στο παιχνίδι.

Στόχος της ομάδας είναι τα παιδιά με ΣΔΤ1 να εξηγήσουν τι τα απασχολεί, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι με βάση τις δικές τους ικανότητες και το δικό τους ρυθμό, ώστε να εκφράσουν συμβολικά τις ανησυχίες τους, τις επιθυμίες και τους φόβους τους.Το παιχνίδι μετατρέπεται από μέσο εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του παιδιού σε μέσο κατανόησης για το θεραπευτή, για να μετουσιωθεί τελικά σε μέσο θεραπευτικής αλλαγής και προσωπικής ανάπτυξης.

 

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στο φετινό ανανεωμένο παιγνιοθεραπευτικό μας πρόγραμμα όπου :

  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας με ΣΔτ1 από 5 έως 10 ετών. Οι ηλικίες των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι είτε ίδιες, είτε με ένα χρόνο διαφορά. 
  • Τα μέλη της ομάδας θα είναι απο 3 έως 4 παιδιά.
  • Οι συναντήσεις των ομάδων θα είναι 12 συνολικά.
  • Η διάρκεια των ομάδων θα είναι 1 ώρα κάθε εβδομάδα.
  • Θα πραγματοποιείται κάθε φόρα την ίδια μέρα και ώρα. Πρός διευκόλυνση, σας παρέχεται αρχικά η δυνατότητα να δηλώσετε διαθεσιμότητα επιλέγοντας μια απο τις παρακάτω προτεινόμενες ημέρες κ ώρες:

1) ώρα 17.00-18.00 Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη

2) ώρα 18.00-19.00 Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη

3) ώρα 19.00-20.00 Δευτέρα ή Τρίτη ή Τετάρτη

4) ώρα 17.00-18.00 Πέμπτη ή Παρασκευή

(προσοχή  η οριστική μέρα και ώρα θα καθοριστεί από το σύλλογο σύμφωνα με την μεγαλύτερη ζήτηση)

  • Χώρος Φαρμακείο "Κ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ" (Λ. Αλεξάνδρας 119-πλησίον μετρό Αμπελόκηποι)
  • Ημερομηνία έναρξης αμέσως μετά τις γιορτές 
  • Το κόστος συμμετοχής και για τις 12 ομαδικές συναντήσεις καθορίζεται στο ποσό των: 30€/παιδί για τα μέλη του συλλόγου κ’ 80€/παιδί για τα μη μέλη.


Οι ομάδες παιγνιοθεραπείας θα προστατεύονται από το απόρρητο.
 

Θα προηγηθεί ραντεβού ενημέρωσης και λήψης ιστορικού του παιδιού από τους γονείς, ενώ με το πέρας των 12 συνεδριών, θα ακολουθήσει ραντεβού ενημέρωσης για τη πορεία του κάθε παιδιού με τους γονείς του. 

Μέρες και ώρες για λήψη ιστορικών:  Πέμπτη 19/12 και Παρασκευή 20/12 ώρα από 15.00-18.00 

 

Βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της ομάδας αλλά και για την επένδυση στη θεραπευτική διαδικασία, είναι η δέσμευση των συμμετεχόντων.

 

Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τη Τετάρτη 18/12/19 στο [email protected] ή στο 210-7796660. Η κατάθεση του ποσού θα αποπληρωθεί όταν θα λάβετε ενημέρωση για την οριστικοποίηση του προγραμματος αποστέλλοντας και το αντίγραφο της κατάθεσης.

 

Μοιραστείτε το: