Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Ομάδες Παιγνιοθεραπείας για παιδιά με Διαβήτη


Ενόψει της συνεργασίας της "Π.Ε.Α.Ν.Δ." με τη κα.Ψαρομηλίγκου Ντορέτα, Κοινωνική Λειτουργό, εκπ. Παιγνιοθεραπεύτρια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σας καλούμε να συμμετάσχετε στις ομάδες παιγνιοθεραπείας που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η παιγνιοθεραπεία αποτελεί μία μορφή ψυχοθεραπείας για παιδιά, που βασίζεται στο παιχνίδι. Βάζοντας το παιχνίδι στη θέση των λέξεων, τα παιδιά θα απελευθερώσουν συναισθήματα, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τους τρόπους συμπεριφοράς τους και θα κατανοήσουν μέσα από τη «παιχνιδιάρικη» ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, την πραγματικότητα που βιώνουν. Στη παιγνιοθεραπεία τα παιδιά της ομάδας θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να είναι στη διαδικασία και θα γίνονται πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες πάνω στο μαγικό χαλί , που «αντέχει» όλες τις πιθανές μεταμορφώσεις και αλλαγές. Θα δώσουν φωνή στα επιλεγμένα παιχνίδια και θα «παίξουν» την πραγματικότητά τους.

Στόχος των δύο ομάδων (περσινή ομάδα και ομάδα νέων παιδιών) που θα δημιουργηθούν είναι η διαχείριση συναισθημάτων που πιθανόν να προκύπτουν από τη νόσο του διαβήτη. Να απελευθερώσουν οι συμμετέχοντες συναισθήματα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τους τρόπους συμπεριφοράς τους και να κατανοήσουν μέσα από τη «παιχνιδιάρικη» ατμόσφαιρα, την πραγματικότητα που βιώνουν. Να ανακαλύψουν, πως μπορούν να γευτούν απολαύσεις μέσα από τη σχέση, το παιχνίδι τη ζωή, μέσα και έξω από τον μαγικό κόσμο του χαλιού.


Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στην φετινό παιγνιοθεραπευτικό ταξίδι των ομάδων όπου :

  • Οι συναντήσεις των ομάδων θα είναι 10. Κατόπιν επιθυμίας και επίτευξης ή όχι των θεραπευτικών στόχων του κάθε μέλους και της οικογένειας του, δίνεται η δυνατότητα συνέχισης, με ακόμα έναν κύκλο 10 συνεδριών.
  • Θα προηγηθεί ραντεβού ενημέρωσης και λήψης ιστορικού του παιδιού από τους γονείς, ενώ με το πέρας των 10 συνεδριών, θα ακολουθήσει ραντεβού ενημέρωσης για τη πορεία του κάθε παιδιού με τους γονείς του.
  • Τα μέλη της ομάδας θα είναι 5.
  • Η διάρκεια των ομάδων θα είναι 1 ώρα κάθε εβδομάδα.
  • Θα πραγματοποιείται σε σταθερές συνθήκες: ώρα 5-6μμ η πρώτη ομάδα & 7-8μμ η δεύτερη, ημέρα Τρίτη, χώρος Φαρμακείο "Κ.ΘΕΟΧΑΡΗΣ" (Λ. Αλεξάνδρας 119-πλησίον μετρό Αμπελόκηποι)
  • Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών.
  • Οι ηλικίες των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι είτε ίδιες, είτε με ένα χρόνο διαφορά.
  • Οι ομάδες παιγνιοθεραπείας θα προστατεύονται από το απόρρητο.


Επίσης, δίνεται η δυνατότητα  συνέχισης της περυσινής ομάδας παιγνιοθεραπείας  που ταξίδεψε πάνω στο χαλί. Σε περίπτωση όπου κάποια από τα περυσινά μέλη, δεν επιθυμούν να συμμετέχουν, η ομάδα μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον επιθυμούν τα 4 από τα 5 παιδιά και οικογένειες. Εάν επιθυμούν λιγότερα τότε, δίνεται η δυνατότητα έναρξης ατομικής ψυχοθεραπείας σε κύκλους κάθε φορά των 10 συνεδριών, όπου εάν υπάρχει ανάγκη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα ανανεώνεται.


Ημερομηνίες που θα υλοποιηθούν οι ομάδες:

Προηγούνται ραντεβού με γονείς για λήψη ιστορικών

  1. Τρίτη 9 Ιανουαρίου

  2. Τρίτη 16 Ιανουαρίου

  3. Τρίτη 23 Ιανουαρίου

Ακολουθούν ραντεβού ενημέρωσης με γονείς

  4. Τρίτη 30 Ιανουαρίου

  5. Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

  6. Τρίτη 13 Φεβρουαρίου

  7. Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

  8. Τρίτη 27 Φεβρουαρίου

  9. Τρίτη 6 Μαρτίου

 10. Τρίτη 13 Μαρτίου

Ακολουθούν ραντεβού ενημέρωσης με γονείς

Τα ραντεβού ενημέρωσης γονέων θα γίνονται πρωϊνές & απογευματινές ώρες κατόπιν συνεννόησης με τη θεραπεύτρια.


Το κόστος συμμετοχής καθορίζεται στα ποσό των: 30 ευρώ ανά παιδί στο ομαδικό πρόγραμμα και 50 ευρώ ανά παιδί αν επιλέξει να πραγματοποιήσει ατομικές συνεδρίες. Για μη μέλη του συλλόγου το κόστος διαμορφώνεται στα 80 ευρώ & 150 ευρώ αντίστοιχα. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται απο το σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ"

 

Βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της ομάδας αλλά και για την επένδυση στη θεραπευτική διαδικασία, είναι η δέσμευση των συμμετεχόντων.


Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έως τις 31/12/17 στο [email protected], αποστέλλοντας την αίτηση και το αντίγραφο της πληρωμής.


  1. Για να συμπληρώσετε την αίτηση πατήστε εδώ ΑΙΤΗΣΗ
  2. Κατάθεση ποσού συμμετοχής στους λογαριασμούς: 
                  Εθνική: GR53 0110 6940 0000 8000 95,
                 Alpha: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620
                 Eurobank: GR850 2600 6300 0044 0100 486238

  **Πιθανή προμήθεια λόγω μεταφοράς βαρύνει το συμμετέχοντα

 


 

Μοιραστείτε το: