Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ για τα μέλη της ΠΕΑΝΔ

 

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ΠΕΑΝΔ,

το Δ.Σ. της ΠΕΑΝΔ ανταποκρινόμενο στις εκφρασμένες ανάγκες πολλών μελών για ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση καθώς και την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου βιωματικών σεμιναρίων σε γονείς παιδιών με Νεανικό Διαβήτη, αποφάσισε να ΞΑΝΑΟΡΓΑΝΩΣΕΙ αντίστοιχο πρόγραμμα , που θα απευθύνεται πλέον σε 4 διαφορετικές ομάδες: παιδιά, έφηβους, ενήλικες με Διαβήτη και γονείς.

Συγκεκριμένα:

A) στις ομάδες παιδιών (ηλικίας 6-12 ετών), τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις δυσκολίες τους ενώ θα βρουν τρόπους για να τις αντιμετωπίσουν. Επίσης, θα βοηθηθούν ώστε να αποδεχτούν το διαβήτη. Να εκφράσουν τις ανάγκες τους, να ανακαλύψουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν τη σχέση με φίλους και συμμαθητές. 

B) στις ομάδες εφήβων , το επίκεντρο βρίσκεται στα θέματα της εφηβείας καθώς είναι μία περίοδος που γεννά πρόσθετες δυσκολίες. Οι έφηβοι στην προσπάθεια τους να αυτονομηθούν και να συγκροτήσουν μια νέα ταυτότητα υιοθετούν συχνά συμπεριφορές που μπορεί να είναι επικίνδυνες όταν πάσχουν από διαβήτη. Μέσα από τα σεμινάρια θα μπορέσουν να συνδέσουν την εφηβεία με το διαβήτη και να συνειδητοποιήσουν τις επικίνδυνες συμπεριφορές. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν για τις προσδοκίες τους και να ανακαλύψουν νέα κίνητρα και στόχους για τη ζωή τους.

 

C) στις ομάδες γονιών, οι γονείς θα έχουν το χώρο να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα και την αγωνία που βιώνουν σχετικά με την πορεία του διαβήτη των παιδιών τους και θα εκπαιδευτούν ώστε να αξιοποιούν αυτά τα συναισθήματα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πως μπορούν να προσαρμόσουν το ρόλο τους σαν γονείς αλλα και πως μπορούν να αναπτύξουν νέους, πιο λειτουργικούς τρόπους επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.

 

D) στις ομάδες ενήλικων, τα άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τα δύσκολα συναισθήματα που γεννούν οι καθημερινές απαιτήσεις καθώς και οι επιπλοκές του διαβήτη. Θα μάθουν πως να αντιμετωπίζουν τα αυξημένο άγχος, θα βρουν τρόπους για να ενισχύσουν τις σχέσεις με άτομα που μπορούν να τους υποστηρίξουν και θα έχουν την ευκαιρία να ορίσουν ξανά και με θετικό τρόπο, τους στόχους τους και τον τρόπο ζωής τους.

 

 

Στόχος του προγράμματος: Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε ανθρώπους με διαβήτη καθώς και τις οικογένειές τους (μέλη και μη) που έχουν πραγματικά την ανάγκη να βοηθηθούν, να εκπαιδευτούν, να μοιραστούν και να συνομιλήσουν ανοιχτά για όσα τους απασχολούν γύρω από το διαβήτη.

Γενικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: Η δραστηριότητα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» μετά από μερική χρηματοδότηση Ιδιωτικού Φορέα (οργανισμός Hellenic Initiative). Αποβλέπει στην ψυχολογική ενδυνάμωση των ατόμων με διαβήτη και των οικογενειών τους, ενώ παράλληλα στοχεύει στην καλύτερη ρύθμιση και εκπαίδευση για το διαβήτη. Το πρόγραμμα υλοποιείτε από έμπειρους εκπαιδευτές-ψυχολόγους και υποστηρίζεται από συνεργαζόμενους διαβητολόγους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής : Ο σύλλογος τηρεί τον απόλυτο έλεγχο του προγράμματος και σας ενημερώνει για τις προϋποθέσεις που θα εφαρμοστούν, προκειμένου να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την ψυχική υγεία των ατόμων με διαβήτη

  1. περιεχόμενο: 7 ομαδικές συνεδρίες διάρκειας 3 ωρών η κάθε μια (2 συνεδρίες το μήνα)
  2. ημέρες: Σάββατο ή Κυριακή (μεσημεριανές-απογευματινές ώρες)
  3. παρουσία: υποχρεωτική συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις με δικαίωμα απουσίας μέχρι 1 φορά.
  4. συμμετοχή: Δωρεάν για τα ταμειακώς ενήμερα μέλη του συλλόγου και νεοδιαγνωσμένα περιστατικά (εγγραφή ή ανανέωση συνδρομής μέχρι 5/9/14, διάγνωση εντός Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2014) και 130€ συμμετοχή για τα μη μέλη. 
  5. εγγύηση συμμετοχής: Για τα μέλη είναι 80ευρώ ανά άτομο, 120ευρώ για 2 άτομα, 150ευρώ για 3 άτομα, το οποίο επιστέφεται στο τέλος του προγράμματος. Για τα μη μέλη, εγγύηση συμμετοχής λαμβάνεται το ποσό συμμετοχής και δεν επιστρέφεται. Το ποσό για μέλη ή μη μέλη, προπληρώνεται κατά την εγγραφή.
  6. πέναλτι: αν κάποιος αποχωρήσει με δική του θέληση ή απουσιάσει παραπάνω από 1 φορά, χάνει το ποσό της εγγύησης (ισχύει για τα μέλη) και διακόπτει το πρόγραμμα
  7. όσοι το επιθυμούν ή όποιος χρειαστεί, θα μπορεί να επισκεφθεί δωρεάν, κατόπιν συνεννόησης με το σύλλογο, τον συνεργαζόμενο ιατρό
  8. οι συμμετέχοντες που επιθυμούν επιπλέον ατομικές συναντήσεις, πέραν των προβλεπόμενων, θα έχουν τη δυνατότητα έκπτωσης

Δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να έλθει σε επαφή μέσα από αυτά τα βιωματικά σεμινάρια με ανθρώπους που μοιράζονται κοινές εμπειρίες και συναισθήματα,που όλοι εμείς που ζούμε με το διαβήτη, έχουμε κάνει κομμάτι της ζωής μας. Ωθήστε τα παιδιά σας μέσα από το παιχνίδι και την επαφή στην ομάδα, να εκφράσουν δημιουργικά αυτά που αισθάνονται, να μάθουν να ζουν με το διαβήτη τους και να αποκτήσουν εφόδια γνώσης, απαραίτητα σε κάθε άτομο με διαβήτη.

Η γνώση είναι δύναμη, γι’ αυτό η συμμετοχή σας στα βιωματικά σεμινάρια της ΠΕΑΝΔ είναι το καλύτερο δώρο για εσάς και τις οικογένειές σας! Όλοι έχουμε δικαίωμα στη καλύτερη ζωή με τον διαβήτη και τα σεμινάρια αυτά, σκοπό έχουν να σας στηρίξουν στις ακάματες προσπάθειές σας να βοηθήσετε εσάς και τα παιδιά σας!

 

Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2014 στα τηλέφωνα του Συλλόγου 210-7796660 ή μέσω e-mail στο [email protected], δεδομένου οτι οι ομάδες  θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη. 

 

 


Λίγα λόγια για τον πρώτο κύκλο βιωματικών σεμιναρίων  που ολοκληρώθηκε.

Από 22 Μαρτίου εώς 30 Μαίου 2014 στο ξενοδοχείο "Golden Age of Athens", πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος βιωματικών σεμιναρίων συνολικής διάρκειας 210 ωρών για 14 γονείς παιδιών με Νεανικό Διαβήτη. Σ΄ αυτά, οι γονείς που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν και να συζητήσουν σκέψεις και συναισθήματα σχετικά με το παιδί τους και το διαβήτη. Αξιοποιώντας την εμπειρία των συμμετεχόντων αναζήτησαν νέους δρόμους στην επικοινωνία με την/τον σύντροφο, στην ενίσχυση του παιδιού για την αυτονόμηση του, στις σχέσεις με το σχολείο, το φιλικό και το συγγενικό περιβάλλον και άρχισαν να κάνουν σημαντικά βήματα στους παραπάνω τομείς της ζωής τους.

Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας, οι γονείς έγραψαν:

 

...διαβάστε περισσότερα

 

 

Μοιραστείτε το: