ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Session 2

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Session 2

Μία ξεχωριστή συνεργασία παίρνει «σάρκα και οστά» ανάμεσα στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Πανελληνία Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ). Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας και συγκεκριμένα στο campus της Αθήνας, καθηγητές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της Σχολής θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Μέσα από τα sessions που θα πραγματοποιηθούν, δίνεται η ευκαιρία στα μέλη της ΠΕΑΝΔ και τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτέλεση ξεχωριστών συνταγών, να εξοικειωθούν με τη διατροφική αξία των συστατικών, αξιοποιώντας τη γνώση αυτή στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες τροφίμων, ενώ μέσα απο το θεωρητικό μέρος που θα υλοποιείται, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται στο γλυκαιμικό δείκτη των τροφών και στην ορθή διαχείριση των δόσεων ινσουλίνης ανά γεύμα.

Την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση του προγράμματος έχει η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος κα Μελίνα Καριπίδου, συνεργάτιδα της ΠΕΑΝΔ.

 

Η συνεργασία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, συνεχίζεται με το 2ο Session στις 20 Δεκεμβρίου 2019, με τον αγαπημένο chef μαγειρικής και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργο Τσαπάρα να επιμελείται – αρτοσκευάσματα.

Στο Session 2 μπορούν να συμμετάσχουν 50 άτομα όλων των ηλικιών (6 ετών και άνω), μέλη της ΠΕΑΝΔ, όπως παιδιά, έφηβοι αλλά και ενήλικες με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 καθώς και οι γονείς τους.

Ώρα και Τόπος συνάντησης: 18:00 με 20:00 - Κτίριο Γαστρονομίας & Τουρισμού / Πατησίων 125, Αθήνα.

 

Δηλώσεις συμμετοχές έως 18 Δεκεμβρίου 2019, στη γραμματεία της ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή [email protected]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Μοιραστείτε το: