Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2019

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ - Session 1


Μία ξεχωριστή συνεργασία παίρνει «σάρκα και οστά» ανάμεσα στη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και την Πανελληνία Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ). Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια του μεγαλύτερου ΙΕΚ της χώρας και συγκεκριμένα στο campus της Αθήνας, καθηγητές Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής της Σχολής θα μυήσουν μικρούς και μεγάλους στον μαγικό κόσμο της γαστρονομίας μέσα από μία σειρά διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Μέσα από τα sessions που θα πραγματοποιηθούν, θα δοθεί η ευκαιρία στα μέλη της ΠΕΑΝΔ και τους γονείς τους, να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκτέλεση ξεχωριστών συνταγών, να εξοικειωθούν με τη διατροφική αξία των συστατικών, αξιοποιώντας τη γνώση αυτή στο καθημερινό διατροφικό τους πρόγραμμα. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες τροφίμων, ενώ μέσα απο το θεωρητικό μέρος που θα υλοποιείται, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στο γλυκαιμικό δείκτη των τροφών και στην ορθή διαχείριση των δόεσων ινσουλίνης ανά γεύμα.

Την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση του προγράμματος έχει η κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος κα Μελίνα Καριπίδου, συνεργάτιδα της ΠΕΑΝΔ.

 

Η συνεργασία, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κάνει ντεμπούτο στις 14 Νοεμβρίου 2019, Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με τον αγαπημένο chef patissier και καθηγητή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Χρήστο Βέργαδο να επιμελείται – γλυκά κεράσματα και λιχουδιές.

Στο Session 1 μπορούν να συμμετάσχουν 15 επίδοξοι junior chefs με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, ηλικίας 10 - 14 ετών, μέλη της ΠΕΑΝΔ, καθώς και οι γονείς τους.

Ώρα και Τόπος συνάντησης: 18:00 με 20:00 - Κτίριο Γαστρονομίας & Τουρισμού / Πατησίων 125, Αθήνα.

 

Δηλώσεις συμμετοχές έως 12 Νοεμβρίου 2019, στη γραμματεία της ΠΕΑΝΔ (210-7796660 ή [email protected]). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μοιραστείτε το: