Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023

Κάλεσμα συμμετοχής στην Έρευνα του Εργαστηρίου Φυσιολογίας, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που στοχεύουν στην έρευνα για το Σακαχαρώδη Διαβήτη και προσκαλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν εθελοντικά, στην έρευνα που διεξάγει το Εργαστήριο Φυσιολογίας Της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, αναζητούνται εθελοντές με σχετικά καλό ρυθμισμένο Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 (γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη 6.5-7.2% ή χρόνος εντός στόχου 65-70% το τελευταίο τρίμηνο), ηλικίας 18-60 ετών και ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης.

Ο σκοπός της έρευνας αφορά την σύγκριση των τιμών σακχάρου που δίνονται από ένα σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, όταν αυτό τοποθετείται σε δύο διαφορετικά σημεία του σώματος και συγκεκριμένα στην κοιλιά και στον βραχίονα για μία εβδομάδα.

Τα δύο συστήματα καταγραφής και ο εξοπλισμός τους θα δοθούν στους εθελοντές χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση.

Οι εθελοντές θα επισκεφθούν το Εργαστήριο Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που βρίσκεται στο Γουδί (πλησίον των νοσοκομείων Παίδων) 3 φορές, μία για την τοποθέτηση των αισθητήρων και δύο για να εκτελέσουν άσκηση σε στατικό ποδήλατο. Τέλος, στους εθελοντές θα ζητηθεί να καταγράφουν -για το διάστημα που φέρουν τους δύο αισθητήρες- την ώρα και τις τιμές του σακχάρου όταν γίνεται μέτρηση με αίμα και τις ώρες των γευμάτων (όχι το περιεχόμενο των γευμάτων).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τα τηλέφωνα: 6972328400 (Ελίτα Παπανικολάου) / 6977165844 (Κώστας Χρυσανθόπουλος).

 

Η συμβολή σας είναι καθοριστική και ευελπιστούμε στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια που κάνει το Εργαστήριο Φυσιολογίας. 

Μοιραστείτε το: