Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024

“Having Fun with Type 1” Τρέχον

Mε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα υγείας, το σχολείο Campion School, προσκαλεί γονείς και παιδιά στην εκδήλωση “Having Fun with Type 1”, που θα λάβει χώρα στο χώρο του σχολείου, την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 11.30 έως τις 15.00 (δ/νση: Αγίας Ιουλιανής 2 Παλλήνη).

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι, να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό για τα αυτοάνοσα νοσήματα, όπως ο διαβήτης τύπου 1, αλλά και να ενημερωθεί για τους τρόπους εξισορρόπησης αυτών, μέσω της υγιεινής διατροφής και της ψυχικής υγείας. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση αυτών κατά την παιδική και την εφηβική ηλικία.

 

Πρόκειται για μια διαδραστική εκδήλωση, όπου οι παρευρισκόμενοι μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, θα αντιληφθούν τους τρόπους που μπορεί να προαχθεί η υγεία στην καθημερινότητα μας. Επιπλέον, μέσα από ομιλίες επιστημόνων, το κοινό θα ενημερωθεί για ζητήματα ψυχικής-πνευματικής υγείας και διατροφής, τα οποία σχετίζονται με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι, θα ανακαλύψουν υγιεινές διατροφικές επιλογές, με σκοπό τη θωράκιση της υγείας μας. Επιπλέον, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες, να γνωρίσουν, υπό την αιγίδα της Liberty Guide Dogs, σκύλους βοηθούς αλλά και να λάβουν μέρος σε workshop όπου παιδιά και ενήλικες θα μπορούν να φτιάξουν, με φρέσκα υλικά και ποιοτικές πρώτες ύλες, τα δικά τους υγιεινά σνακ. 

 

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Βασικός χορηγός της εκδήλωσης: όμιλος Βιοϊατρική

 

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε και να περάσουμε καλά.

Vivi Henderson

Junior School Teacher 

Mental Health Educator  

 

Μοιραστείτε το: