Ετήσια γιορτή ΠΕΑΝΔ 2013

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Ετήσια γιορτή ΠΕΑΝΔ 2013

 

Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 6.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη στον υπέροχο χώρο του Ιππικού Ομίλου Βαρυμπόμπης “ Jockey’s Country Club στη Βαρυμπόμπη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περί τα 400 μέλη της Ένωσης με τις οικογένειες και τους φίλους τους, συμμετοχή η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλο τον κόσμο. Η γιορτή αυτή που αποτελεί θεσμό, μας έδωσε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να συναντήσουμε παλιούς φίλους αλλά και να γνωρίσουμε νέους μικρούς και μεγαλύτερους. Ακόμη δόθηκε η δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για αυτή τη γλυκιά εμπειρία που ονομάζεται Νεανικός Διαβήτης. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι βρεθήκαμε εκεί όλοι μαζί και περάσαμε μια όμορφη ανοιξιάτικη βραδιά. Ακόμη διασκεδάσαμε με την ψυχή μας υπό τους ήχους μουσικής από
DJ, γευτήκαμε ποικιλία εδεσμάτων, των οποίων μάλιστα με την βοήθεια διαιτολόγων μας μετρήσαμε σωστά τα ισοδύναμα υδατανθράκων τους και ετσι δεν ξεφύγαμε από την καλή μας ρύθμιση. Για μικρούς μας φίλους η εκδήλωση ήταν μια όμορφη απογευματινή ανοιξιάτικη εκδρομή στην εξοχή καθώς είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων με τη βοήθεια παιδαγωγών στον εσωτερικό αλλά και στον ειδυλλιακό εξωτερικό χώρο του Ομίλου, ενώ ψυχαγωγήθηκαν από τους ανιματέρ και έλαβαν πλούσια δώρα.

Την όμορφη βραδιά τιμήθηκαν από το ΔΣ της Ένωσης μας, μέλη μας τα οποία εισήχθησαν το προηγούμενο σχολικό έτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εισάγοντας έτσι ένα νέο θεσμό στην ετήσια αυτή γιορτή μας, επιβραβεύοντας το μόχθο και την προσπάθεια των τόσο γλυκών και ικανών παιδιών μας, που ξέρουν να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν με μεθοδικότητα και δουλειά ώστε να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους όπως κάθε χρόνο ο Ιδρυτής του συλλόγου μας και Πρόεδρος της Ένωσης ’Μαζί για το παιδί’ καθηγητής κ Χ. Μπαρτσόκας ενώ και η Διευθύντρια του Διαβητολογικού Κέντρου ’Αγλαΐα Κυριακού’ κ. Α. Βαζαίου απέστειλε το χαιρετισμό της. Εκ μέρους της ΕΛ.Ο.ΔΙ. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ Α. Ράπτης και οι νέοι εκπρόσωποι της ΠΕΑΝΔ κ. Α. Χλης και κ Μ. Μεταξά. Ακόμη ήταν μαζί μας ο διαιτολόγος κ. Χ. Καλλέργης με την υπόλοιπη ομάδα του Διαβητολογικού Κέντρου του ’Αγλαια Κυριακού’ και η ομάδα του Διαβητολογικού Κέντρου του ’Μητέρα’ με τους παιδίατρους κ. Α. Καντρέ, κ. Μ. Καλλιώρα και κ. Ν.Κεφαλά, τη διαιτολόγο κ. Μ. Καριπίδου, την ψυχολόγο κ. Ε. Γκίκα την παιδοδοντίατρο κ. Τ. Ροϊνιώτη και της νοσηλεύτριες.

Σημαντική ήταν και φέτος η συνεισφορά των χορηγιών μας ώστε να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση όπως αξίζει στα μέλη μας. Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες
BAYER HELLAS και NOVO NORDISK HELLAS ενώ χορηγοί ήταν επίσης οι εταιρείες Menarini Διαγνωστικά, Atcare και Roche Diagnostics, Ζωγράφος και Εθνική Ασφαλιστική.
Η προσφορά τους αλλά κυρίως η μαζική συμμετοχή των μελών μας, για την οποία ευχαριστούμε δεδομένων των οικονομικών αντιξοοτήτων που υπάρχουν για όλους, στηρίζει το εργο μας και μας γεμίζει κουράγιο ότι δεν είμαστε μόνοι σε μια εθελοντική προσπάθεια που αντικείμενο έχει να κάνει το διαβήτη τρόπο ζωής για τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Με το πέρας της εκδήλωσης οι μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι μας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ της ΠΕΑΝΔ 2013 που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία!

Με τιμή,
Το ΔΣ της ΠΕΑΝΔ

Μοιραστείτε το: