Κυριακή, 09 Σεπτεμβρίου 2018

Έναρξη Παιγνιοθεραπείας για παιδιά κ εφήβους

 

Ενόψει της συνεργασίας της "Π.Ε.Α.Ν.Δ." με την κα.Ψαρομηλίγκου Ντορέτα, Κοινωνική Λειτουργό, Παιγνιοθεραπεύτρια, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο  πρόγραμμα παιγνιοθεραπείας σε ατομικές και  ομαδικές συνεδρίες, που αφορούν παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 5 έως 17 ετών.

 

Δύο λόγια για την παιγνιοθεραπεία: αποτελεί μία μορφή ψυχοθεραπείας για παιδιά και εφήβους που βασίζεται στο παιχνίδι. Βάζοντας το παιχνίδι στη θέση των λέξεων, οι συμμετέχοντες θα απελευθερώσουν συναισθήματα, θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τους τρόπους συμπεριφοράς τους και θα κατανοήσουν μέσα από τη «παιχνιδιάρικη» ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί, την πραγματικότητα που βιώνουν. Στη παιγνιοθεραπεία τα παιδιά και οι έφηβοι θα επιλέγουν τον τρόπο με τον οποίο επιθυμούν να είναι στη διαδικασία και θα γίνονται πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες πάνω στο μαγικό χαλί, που «αντέχει» όλες τις πιθανές μεταμορφώσεις και αλλαγές. Θα δώσουν φωνή στα επιλεγμένα παιχνίδια και θα «παίξουν» την πραγματικότητά τους.

 

Στόχος του προγράμματος είναι η διαχείριση συναισθημάτων που πιθανόν να προκύπτουν από τη νόσο του διαβήτη. Να απελευθερώσουν οι συμμετέχοντες συναισθήματα, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις και τους τρόπους συμπεριφοράς τους και να κατανοήσουν την πραγματικότητα που βιώνουν. Να ανακαλύψουν, πως μπορούν να γευτούν απολαύσεις μέσα από τη σχέση, το παιχνίδι τη ζωή, μέσα και έξω από τον μαγικό κόσμο του χαλιού.

 

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στο φετινό παιγνιοθεραπευτικό ταξίδι όπου :

  • Ο κύκλος παιγνιοθεραπείας θα αποτελείται απο 10 συνεδρίες και θα ανανεώνονται κατόπιν ανάγκης και θεραπευτικού αιτήματος
  • Πριν την έναρξη θα προηγηθεί ραντεβού ενημέρωσης με τους γονείς ενημέρωσης για τη λήψη ιστορικού του παιδιού, ενώ κατά τη διάρκεια και στο πέρας των 10 συνεδριών, θα ακολουθήσει ραντεβού ενημέρωσης για τη πορεία του κάθε παιδιού με τους γονείς του.
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις ομάδες, είναι τα 5 μέλη.
  • Η διάρκεια των ομάδων θα είναι 1 ώρα κάθε εβδομάδα.
  • Θα πραγματοποιείται σε σταθερές συνθήκες: ημέρα Τετάρτη, ώρα 5 έως 8μμ (Η ακριβής ώρα συνάντησης κάθε ομάδας θα αποφασιστεί μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών), σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.
  • Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους, ηλικίας από 5 έως 17 ετών
  • Οι ηλικίες των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι είτε ίδιες, είτε με ένα χρόνο διαφορά.
  • Οι ομάδες παιγνιοθεραπείας θα προστατεύονται από το απόρρητο.

Η συμμετοχή του κάθε μέλους σε ατομική ή ομαδική θεραπεία, θα αξιολογείται, βάση αιτήματος και ανάγκης του παιδιού ή του εφήβου, που θα είναι και ο πρωταγωνιστής της διαδικασίας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα έναρξης ατομικής συμμετοχής σε κύκλους κάθε φορά των 10 συνεδριών, όπου εάν υπάρχει ανάγκη, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα ανανεώνεται.Ημερομηνίες που θα υλοποιηθούν οι ομάδες:

A.   Ραντεβού με γονείς για λήψη ιστορικών (1 ραντεβού ανά παιδί) τις μέρες:  Τέταρτη 26/9 ή Τέταρτη 3/10 

 

Β.   Έναρξη Ομαδικών Συνεδριών:

1. Τετάρτη 10 Οκτωβρίου

2. Τετάρτη 17 Οκτωβρίου

--> Ακολουθεί ραντεβού ενημέρωσης γονέων  κατόπιν συνεννόησης 

3. Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

4. Τετάρτη 31 Οκτωβρίου

5. Τετάρτη 7 Νοεμβρίου

6. Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

7. Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

8. Τετάρτη 28 Νοεμβρίου

9. Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

10. Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου

--> Ακολουθεί ραντεβού ενημέρωσης ή ραντεβού κλεισίματος με γονείς κατόπιν συνεννόησης .

 

**Εναλλακτική ημέρα πραγματοποίησης της ομαδικής παιγνιοθεραπείας δίνεται και η Παρασκευή κατόπιν συνεννόησης επί συγκεκριμένων ωρών.

 


Το συνολικό  κόστος συμμετοχής για 10 συνεδρίες  καθορίζεται στο ποσό των: 40 ευρώ ανά παιδί στο ομαδικό πρόγραμμα και 80 ευρώ ανά παιδί αν επιλέξει να πραγματοποιήσει ατομικές συνεδρίες. Για μη μέλη του συλλόγου το κόστος διαμορφώνεται στα 70 ευρώ & 150 ευρώ αντίστοιχα. Πέραν των 10 προκαθορισμένων συνεδριών, το κόστος διαμορφώνεται στο ομαδικό σε 3€ ανά συνεδρία το παιδί και στο ατομικό σε 6€ ανά συνεδρία το παιδί. Για τα μη μέλη οι τιμές είναι 6€ και 13€ αντίστοιχα . Συνολικά το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το σύλλογο της "ΠΕΑΝΔ"

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Βασική προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία της ομάδας αλλά και για την επένδυση στη θεραπευτική διαδικασία, είναι η δέσμευση των συμμετεχόντων. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας έως την Παρασκευή 21/9/18 στο [email protected], αποστέλλοντας την υπεύθυνη δήλωση που ακολουθεί και το αντίγραφο της πληρωμής.

1. Για να συμπληρώσετε την αίτηση πατήστε εδώ 

ΑΙΤΗΣΗ ΟΜΑΔΙΚΟ πρόγραμμα ή ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΙΚΟ πρόγραμμα
2. Κατάθεση ποσού συμμετοχής στους λογαριασμούς:

Εθνική : GR53 0110 6940 0000 8000 95

Alpha: GR97 0140 1320 1320 0210 1127 620

Eurobank: GR850 2600 6300 0044 0100 486238

**Πιθανή προμήθεια λόγω μεταφοράς βαρύνει το συμμετέχοντα

Μοιραστείτε το: