Εκπαιδευτική & ψυχαγωγική εκδήλωση με θέμα τη διατροφή.

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020

Εκπαιδευτική & ψυχαγωγική εκδήλωση με θέμα τη διατροφή.

 

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό παιδότοπο «Τροφούπολη» προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα 3ωρο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα προσφέροντας παράλληλα πολύτιμες γνώσεις με θέμα τη διατροφή.Στόχος να ενημερώσει τα παιδιά για την αξία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης και να τα μυήσει στον υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι!

Η Τροφούπολη είναι ο μοναδικός εξειδικευμένος παιδότοπος στην Ελλάδα με θέμα τη διατροφή. Το πρόγραμμα βασίζεται στο εκπαιδευτικό παραμύθι «Τροφούπολη» εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου ως προτεινόμενο για τη βιβλιοθήκη δασκάλου-μαθητή.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα παρακάτω:

1. Εισαγωγή με θεατρική αφήγηση του παραμυθιού «Τροφούπολη» (που στο τέλος θα δοθεί δώρο σε όλα τα παιδιά) και εναλλαγή κουστουμιών (Κουκουβάγια – Μάγος Τρίκακος - Παπαγάλος)

2. Παιχνίδι σε ομάδες στα πρωτότυπα εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια της Τροφούπολης. (Θα μάθουν για τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια, τα όσπρια, τα δημητριακά, τα αλλαντικά, το κρέας, τους ξηρούς καρπούς. Θα μάθουν τα πάντα για τη στοματική υγιεινή και τη σχέση της με τη διατροφή. Θα μάθουν για την αξία του νερού και την προστασία του περιβάλλοντος.)

3. Χορευτικό SHOW από τη μασκότ Φατούλη (ο Φατούλης αντιπροσωπεύει ένα παχύσαρκο παιδί. Περνάμε το μήνυμα ότι η παχυσαρκία είναι μες στη ζωή και κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Γι’ αυτό και δεν το κοροϊδεύουμε. Αντίθετα, αγκαλιάζουμε την προσπάθεια του Φατούλη να χάσει τα παραπανίσια κιλά και του μαθαίνουμε τους σωστούς τρόπους, που δεν είναι άλλοι από σωστή διατροφή και άσκηση.

4. Ταξίδι στο τροφο-διάστημα! Όβερ! Εκτόξευσηηηη!!! (ένα μαγευτικό ταξίδι με το διαστημόπλοιο της Τροφούπολης που θα μας μαγέψει και θα μας μάθει για τον διαχωρισμό υγιεινών και ανθυγιεινών τροφών, πόσο συχνά μπορούμε να τις καταναλώνουμε και πώς μπορούμε να τις ξεχωρίζουμε.) Το πλήρωμα έχει μια αποστολή. Θα τα καταφέρει; Όβερ!

5. ΔΩΡΑ για όλα τα παιδιά, το εκπαιδευτικό παραμύθι «Τροφούπολη», 50+ σελίδες με θέμα τη διατροφική διαπαιδαγώγηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας για τη βιβλιοθήκη δασκάλου-μαθητή. Το παραμύθι αυτό, στο οποίο βασίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Τροφούπολης, είναι ένα υπέροχο εγχειρίδιο για κάθε παιδική βιβλιοθήκη! Πρωταγωνιστεί ο Φατούλης. Μεταξύ των ηρώων της Τροφούπολης τα παιδιά θα γνωρίσουν και τη Γλυκούλα και τον Ζαχαρένιο!

6. Υγιεινό σνακ παιδιών (μπριός τυρί-γαλοπούλα-μαρούλι, 2 κομμάτια μπόμπα τυρί-γαλοπούλα, κομματάκια από αγγούρι και καρότο για σαλάτα και 1 παιδικό χυμό χωρίς προσθήκη ζάχαρης-με στέβια)

7. Ένα ρόφημα για τους ενήλικες

 

Η εκδήλωση θα γίνει για 3 διαφορετικά group παιδιών (25 παιδιά ανά group), ηλικίας 3 έως 12 ετών, αφορά μέλη της ΠΕΑΝΔ και αδέλφια αυτών συνοδεία γονέα. Συμβολικό κόστος 3ευρώ ανά άτομο.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει μια από τις παρακάτω μέρες:

  • Σάββατο 29/2/20 ώρα 18.00-21.00 ή
  • Κυριακή 1/3/20 ώρα 17.30-20.30 ή
  • Σάββατο 14/3/20 ώρα 18.00-21.00

Τόπος συνάντησης: Εκπαιδευτικός παιδότοπος "Τροφούπολη"  δ/νση: Τεγέας 15, Αργυρούπολη, 164 52

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] έως την Τετάρτη 26/2/20 αποστέλλοντας το όνομα του κάθε παιδιού, την ηλικία του και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

 

Μοιραστείτε το: