1η Διαδικτυακή Hμερίδα ΠΕΑΝΔ - COVID-19: Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τ.1 δεν μένουν σπίτι. Μένουν ασφαλή!

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

1η Διαδικτυακή Hμερίδα ΠΕΑΝΔ - COVID-19: Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τ.1 δεν μένουν σπίτι. Μένουν ασφαλή!

Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. διοργανώνει την 1η e-Ημερίδα με θέμα: «COVID-19: Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τ.1 δεν μένουν σπίτι. Μένουν ασφαλή!», με σκοπό να ενημερώσει τα μέλη της, αλλά και γενικά τα άτομα με ΣΔτ1 και τις οικογένειές τους.

Στόχος της τηλε-ημερίδας που διοργανώσαμε, είναι να σας μεταφέρουμε την αξιόπιστη επιστημονική γνώση πάνω στα καίρια ζητήματα που στην εποχή της υγειονομικής κρίσης απασχολούν όλους μας, αλλά και να επικοινωνήσετε με τους έγκριτους επιστήμονες ομιλητές επιλύοντας ερωτήματα κ απορίες που σας απασχολούν.

Η e-Ημερίδα θα διεξαχθεί μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 17:00-19:00. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα θα γίνει την ίδια μέρα, μέσα από την ιστοσελίδα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. (www.peand.gr)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 • 17:00 - 17:15. Χαιρετισμοί από την Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. κ. Σ. Μανέα και τον επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. και συντονιστή της ημερίδας κ. Χ. Μπαρτσόκα, Παιδίατρο-Ενδοκρινολόγο, Ομότιμο Καθηγητή ΕΚΠΑ.
 • 17:15 - 17:30. Ο COVID-19 στα παιδιά με ΣΔτ1: Τι ισχύει και ποιες οι οδηγίες για την επιστροφή τους στο σχολείο και την κοινωνική ζωή.
  Χριστίνα Κανακά-Gantenbein, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Ενδοκρινολογίας, Α’ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία"
 • 17:30 - 17:45. Ο COVID-19 στους ενήλικες με ΣΔτ.1: Πως επηρεάζει η ρύθμιση, τι επιπτώσεις υπάρχουν και τι γίνεται με την επιστροφή στην κανονικότητα (εργασία και φοιτητική ζωή)
  Ηλίας Μυγδάλης, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Διευθυντή Β΄ Παθολογικής Κλινικής ΝΙΜΤΣ
 • 17:45 - 18:00. Νοσηλεία παιδιών και νέων με βαρειά εικόνα covid - 19.
  Ιωάννης Παπαδάτος, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, Διευθυντής ΜΕΘ  Ευρωκλινικής Παίδων.
 • 18:00 - 18:15. Βρέφη και παιδιά με ΣΔτ1 για λοίμωξη COVID-19: Συχνότητα, κίνδυνοι, σύνδρομο Kawasaki. Οι δύσκολες μάχες σε έναν πόλεμο που θα κερδηθεί.
  Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιµωξιολογίας, Διευθύντρια Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
 • 18:15 - 18:30. Οι επιπτώσεις του COVID-19 στην ψυχική υγεία των παιδιών με ΣΔτ.1. και των οικογενειών τους.
  Ευαγγελία Δούκα, Κλινική Ψυχολόγος, Μ.Α., Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης
 • 18:30 - 19:00. Απαντήσεις σε ερωτήματα κοινού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι ερωτήσεις αποστέλλονται την ώρα της τηλε-ημερίδας και απαντώνται από τους ειδικούς επιστήμονες.

Καλή παρακολούθηση

 

Χορηγοί

Μοιραστείτε το: