Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

ΔΡΑΣΕΙΣ για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ-2018


Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι:

1.     Oi εκδόσεις Ελληνοεκδοτική θα παρουσιάσουν το βιβλίου της Κωνσταντίνας Φραντζεσκάκη «Ο φίλος μου, ο Διαβητούλης» την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της εταιρείας (Ιπποκράτους 82, 4ος όροφος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:  Δρ. Δημήτρης Θ. Δημητρίου, Παιδοενδοκρινόλογος - Παιδοδιαβητολόγος, τ. Λέκτορας Πανεπιστημίου Joseph-Fourier (Grenoble, France), Δ/ντής Τμήματος Παιδιατρικής - Εφηβικής Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών &  Κυριακή Απέργη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Μέλος του Συλλόγου Κλινικών Διαιτολόγων Ε SPEN και GrESPEN

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η συγγραφέας, μέσα από το κουκλοθέατρο και τα επιδαπέδια παιχνίδια, βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τον παιδικό διαβήτη και να ανακαλύψουν την αξία της υγιεινής διατροφή και της φυσικής άσκησης.

 

Είσοδος ελεύθερη

 2.   Το  Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Ομίλου ΥΓΕΙΑ και η κυρία  Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, σας προσκαλούν  στην Ημερίδα με θέμα  «Σακχαρώδης Διαβήτης & Οικογένεια», που θα διεξαχθεί  στις 15 Δεκεμβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ. Διάρκεια Ημερίδας 9:30-14:30. Είσοδος ελεύθερη για Επαγγελματίες Υγείας και Κοινό.
3.     Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2018, υποστηρίζει τη θεατρική παράσταση «Προσωπική Συμφωνία» στο «Από Μηχανής Θέατρο» - (Ακαδήμου 13, Κεραμεικός), με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού της χώρας για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της παράστασης «Προσωπική Συμφωνία», από την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, θα δοθούν για την υποστήριξη των παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι ώρες έναρξης των παραστάσεων του θεατρικού έργου «Προσωπική Συμφωνία» είναι: Τετάρτη – Κυριακή 18:00 μ.μ. & Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο 21:00 μ.μ.

Δείτε εδώ πληροφορίες για την παράσταση.


Μπορούμε να «αλλάξουμε το Διαβήτη»!4.   Η 2η ΤΟΜΥ Αθηναίων στο πλαίσιο των δράσεων/παρεμβάσεων που επιχειρεί στην κοινότητα αναφοράς, σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα: «Διαβήτης Tύπου 1 ένα νέο μέλος στην οικογένεια» την Τρίτη 27η Νοεμβρίου 2018 και ώρα 4:00-6:00μμ. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κτηρίου του Κ.Υ. Πλ.Αττικής (πρώην ΙΚΑ, οδός Τσουδερού 61, Αθήνα).

Ομιλητές είναι η κα Μανέα Σοφία Πρόεδρος της Πανελληνίας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη, η Kα Νίκολη Μητώση, εξειδικευμένη Νοσηλεύτρια Διαβήτη, η κα Μπαρλαμά Βασιλική, Παιδοδοντίατρος του Κέντρου Υγείας και η κα Μαμζέρη Αριστέα Επισκέπτρια Υγειας, με παρεμβάσεις/τοποθετήσεις σε θέματα Διαβήτη Τύπου 1.

H κα Βλιώρα Χριστιάννα Παιδίατρος και η ομάδα της 2ης ΤΟΜΥ Αθηναίων θα βρίσκεται στο χώρο, για να σας παρουσιάσει τον ρόλο των ΤΟΜΥ και να σας δώσει πληροφορίες σχετικά με τον νέο θεσμό του οικογενειακού ιατρού. Στο τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η ομιλία διοργανώνεται μετά από συνεννόηση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ).

Πρόσβαση με ΜΜΜ (ΗΣΑΠ) → Στάση: Αγ.Νικόλαος

 

 

 

Μοιραστείτε το: